Помагаме на страни от Западните Балкани, Африка, Азия с близо 4 млн. лв.

Безвъзмездна помощ по проекти ще получат и в Близкия изток
50
Помагаме на страни от Западните Балкани, Африка, Азия с близо 4 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

България помага на страни от Западните Балкани, Източното партньорство, Близкия Изток, Африка и Азия с проекти за 3 497 835 лева

Проектите съответстват на географските и секторни направления на Средносрочната програма за помощ за развитие и хуманитарна помощ на Република България за периода 2020 - 2024 г. с приоритет върху страните от Западните Балкани и Източното партньорство. В тези региони ще бъдат финансирани общо 59 проекта на стойност 3 212 308 лева.

В Република Северна Македония и Черна гора подкрепата е насочена към осигуряване на универсално здравно покритие и достъп до качествени здравни услуги, а в Сърбия и Албания - към подпомагане на социално-икономическото развитие.

В Косово, Босна и Херцеговина, Украйна, Грузия и Азербайджан ще бъдат реализирани проекти, свързани с осигуряване на приобщаващо и качествено образование, а в Република Северна Македония, Сърбия, Албания - със защитата и гарантирането на правата на човека със специално внимание към жените, децата и хората с увреждания, съобщиха от правителствената пресслужба.

Акцент сред одобрените за финансиране предложения в Армения и Украйна е изграждане на административен капацитет и обществена ангажираност за укрепване върховенството на закона и осъществяване на демократични реформи. В Молдова, Република Северна Македония и Грузия ще бъдат реализирани проекти и в областта на междукултурния диалог и културно-образователния обмен.

В региона на Близкия изток и Северна Африка ще бъдат финансирани 6 проекта на обща стойност 162 957 лева. Те са насочени към насърчаване на процеса на ваксинация срещу COVID -19 в по-изолирани региони и сред уязвими групи (Мароко), осигуряване на приобщаващо и качествено образование (Ирак. Тунис), осигуряване на устойчива заетост за жени (Йордания) и на културния и образователен обмен (Ливан).

Африка на юг от Сахара се включва за първи път в политиката за помощ за развитие на Република България с 6 проекта на обща стойност 59 998 лева. В Намибия ще бъде подпомогната сферата на здравеопазването, а в Ангола и Нигерия - на образованието. С един проект страната ни ще финансира закупуване и доставяне на медицинско оборудване във Виентнам.

Средствата са от бюджета на Министерството на външните работи, предназначени за официална помощ за развитие и хуманитарна помощ. Изборът на проектите, извършен заедно със страните бенефициенти, е в съответствие със задачите на българската външна политика, сред които са укрепване европейската перспектива на държавите от Западните Балкани, стимулиране социално-икономическото развитие на страните партньори, инвестиция в сигурността и стабилността на страните от съседните на България региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
2
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Когато главната метреса на Ердоган му подаряваше какво ли не за да си купи гласовете от Турция проблеми нямаше, защото беше за благото на Боко ханъм и всички ханъми като теб обвързани в харем гроб, ама когато няма да има погалване по тиквите или твърд за цоцане и ревнахте като бебе за биберон! Тия пари трябва да се съберат само от членове на харем гроб под формата на данък с името: данък пляскане на боковия дирник от турски ***! Само герберугите да ги плащат, те за неговия дирник отиват!
36
3
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
Не извъртай като дърта комунистическа метреса с името Боко ханъм, а отговори на въпросите! Какво се врътваш като Боко на гейпарад? Когато вождицата ви подари на Ердоган Южен поток ревахте от радост и го благославяхте, че срещу жалките доходи от газопровода и по евтината газ ви купи палуване в харема на Ердоган с евнусите му, ръкопляскахте ли на Боко ханъм? Когато спря АЕЦ Белене без да помисли за алтернативни мощности и не предвиди енергийната криза целува ли му портрета?
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 38-Добре ли сте?
34
4
 
0
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Каква промяна на Радев като под обещанието за помощ лежи подписа на Ердогановата Боко ханъм? Нали именно харем гроб я гласува тази помощ в парламента! Нали именно вашата ханъма все раздава пари на българските данъкоплатци за да си купи място в харема на някои големец! Нали именно Боко ханъма отиде да се просне пред краката на султана да проси гласове на първите избори за тази година! Нали именно гласувалите за ДПС в Турция гласуваха за второто магаре на Боко ханъм в президентските избори!
33
3
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
А нещо за Боко ханъм? Личната орехотрошачка на бай Тошко, после на Симеончо, на Меркел, а сега на Ердоган? Колко ни коства задоволяването на неговите хомосексуални нужди? Колко струва на българския данъкоплатец тази дърта комунистическа метреса? Кажи бе ханъма от гроб? Какво ревеш в защита на главната ханъма с тайната надежда когато сегашните приключат с нея да дойдат да се възползват и от теб? Всичкото гроб все за *** ревете!Намерете си най накрая един и мирясвайте,а не да фъркате от *** на ***
32
0
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
Помагайте бря ! Теглете заеми и помагайте ! Тооо нали народъ жа ги връща? С чужди пари секи мой !!! Вашто *** .....!
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния ангажимент разписан от Боко ханъм за да си купи галене по тиквата от европейските господари! Какво ревете срещу новите които още не са влезли в парламента? Това е разписано и прието от гроб! Те з пореден път с парите на данъкоплатците искат да си купуват места в харемите на важните господари! Питайте Боко ханъм защо е разписал помощ за тия държави след като българите тънат в немотия! Него питайте! Боко ханъм личната метреса на Ердоган! Него питайте!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 500 000 пенсионера живеем с 150 евро на месец и се чудим дали да си купим за 2 лв прясно мляко и за 2 лева хляб или да си платим тока водата и отоплението. Но това никой не го интересува от сеяндурите в парламата. Те си имат милиони и не се интересуват от беднотията. Но като кажат от Брюкселското зеле дайте 4 милионана за азиатците веднага вадят и дават. А пък нас кучета ни яли.
29
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споменатите държави сигурно се чудят откъде се взе тази нова икономическа суперсила България, която е решила д подпомага половината свят?
28
11
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
4 милиона лева щяла да отдели държавата ни за подпомагане на когото и да било?! И българина " скочи"?-:) На фона на това което Борисов и Крадливата му партия открадна за 12 г,това са стотинки!-:( Държавата превежда къде ли не и по големи суми от тези.Но понеже ви/ни дава отчет за тях и " скочихме"?!-:)) По добре да даваме ,от колкото И те да се истепосат пред границата ни като " бежанци"! Нали?
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме луди да търпим тези подигравки.
26
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бравус! Поредното доказателство че бедността е право пропорционална на глупустта.
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрахме Азия и Африка на балканите ли са !
24
0
 
20
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Лошо няма,да помогнем,ама през ден има призиви:Дайте,да дадем!SMS-1лв.без ДДС!А засрамете се!На нашите деца, дават ли...
23
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото Мара втасала, само на всевъзможни прошляци и останало да помага!!! Някои от тези имат по-голям стандарт от нас. Ние сме на дъното. Явно от някое от посолствата, които ни командват, е решил да за наша сметка да е добър.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да кажат колко автомати тип Калашник, колко РПГ и колко ракети град искат. Ще помагаме. Европа нека да плаща масрафа на Африка.
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветският съюз даде на Източна Европа военна индустрия. Германия не ни даде нищо до 1944 година. Германия още щеше да ни продава патрони и снаряди. Вън немско-фашисткия окупатор.
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо, но на нас кой ще помогне?
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще помагаме на Третия свят с оръжие.
18
2
 
14
 
! Отговори
Костадин Костадинов преди 2 години
Значи 8 месеца не можем да опраим тулена на магистрала "Хемус", но пари за Африка и Азия се намериха???