Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика

Потребители са изпратили снимки в платформата
8 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
49
Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

От изпратените сигнали чрез платформата на Helpbook.info става ясно, че състоянието на тротоарите в цялата страна е под всякаква критика. Дори там, където текат ремонти, нещата се случват изключително бавно и със съмнително качество. Получихме сигнал от град Габрово по такъв проблем:

"Бих искала да попитам колко дълго ще продължи ремонтът на бул. "Трети март". Не е ли по-удачно при подобни ремонти да се поставя информационна табела, уведомяваща хората кой извършва ремонта, краен срок и т.н.? Доста бързо се изкопаха тези трапове, дори в неделя се работеше, но по възстановяването им не се вижда стремеж да се оправят бързо....Лошото състояние на този тесен тротоар продължава доста време и не е никак удобно да се върви по него и да се разминават хора. С влошаването на времето тези дупки се пълнят с вода, а когато снегът ги засипе, може да стане доста опасно за пешеходците. Още повече, че нямат избор къде да вървят, освен по шосето, тъй като на отсрещната страна изобщо липсва тротоар. Най-добре е в тъмната част на деня да посетите това място, за да добиете представа и колко добре осветен е булевардът със смяната на уличното осветление по него“.

За препятствия по тротоар ни сигнализираха и от столичния район "Младост". "На пешеходната зона пред блок 224 има два броя необезопасени и наводнени комуникационни шахти. В едната от тях навлизат сериозно количество дъждовни води поради пропадане на пътен бордюр и платно, а другата е полуотворена от месеци.  Алеята обслужва голям пешеходен трафик към близката метростанцията. На лице е риск от евентуални фатални последствия за преминаващите. Моля да се установи кой стопанисва и поддържа въпросното комуникационно трасе с шахтите и да се предприемат мерки по обезопасяването им", се настоява в сигнала.

Получихме снимки на опасен мост над река Искър, който е осеян с дупки, и е предпоставка за инциденти. "Мостът е с големи дупки в двата края. Липсва сигнализация за неравностите на пътя. Има опасно дърво близо до моста".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
3
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Бате Ганко е решил да троши после вика не ми е убаво мръсно мие . ми пази каквото хванеш всичко става пепел. Ко панар
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да оправят като на много места изобщо няма тротоари, от 30 години София става село все повече понеже не само такива идват но и вече ви управляват.
26
4
 
9
 
! Отговори
Гургур преди 2 години
Така е след 12 години "Ред в хаоса".
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми оправете си ги вместо да ги снимате? Не Ви ли е срам?
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За такива дини,такъв бостан! Айде сега и тротоари да ви правим! Марш на село!
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами селките ви копита ги повредиха!
22
2
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
А задръж малко. Няма спор, че от много време насам качеството никой го не брои, но и при Соц-а не беше кой знае колко по различно. Сещам се поне за 2-3 обекта преди 89-та, от които имам лични впечатления - зор да го докараме с вид на изглед за пред комисията, а от следващия ден влизаме в ремонт, докато го оправим. Все пак, като цяло качеството беше по-добро. Сега всички работещи се самообразоват в процеса на работата, а тогава преди да започнат работниците задължително се образоваха в ПУЦ.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами такива станаха от вашите опинци!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За такива селяни като вас писарушките на парче,такива тротоари!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забелязал съм, че като започнат да ремонтират един булевард, правят само платната в двете посоки, а тротоарите си стоят старите. Като ги питаш, ти отговарят - Не е залегнало в проекта.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що няма тротоари от колко години столицата се управлява от тиквун паша,сега пак ли радев ще е виновен троляци?
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Столична община не може да се занимава с оправяне на някакви си тротоари. Тя има по- важни задачи- да прави обществени клозети , за 108 хиляди лв единият!
16
2
 
4
 
! Отговори
Те Та Ка преди 2 години
Столична община не оправя тротоари пред вече съществуващите сгради, но иначе събира по 5000 лв. месечно тротоарно право от строеж и не полага асфалт по новите улици, нито възстановява дупките по улиците, а върти и суче, докато живущите сами си ги оправят. Отнема от частни имоти за улици, но не дава пари на собствениците срещу отнетата земя, въпреки че ги дължи. Вътрешно административно обаче отчитат, че такива пари са дадени и се заделят за джобовете на някои специални хора
15
1
 
1
 
! Отговори
Ама преди 2 години
защо се оплакват. Няма подръжка, всеки паркира отгоре. Някои си взимат даже плоки за двора им. То лесно е да се оправят, но още по ясно е, че след 2 3 години ще е пак същото.
14
0
 
9
 
! Отговори
AAA преди 2 години
за жалост ВСИЧКО е под всякаква критика. Било тротоар или улица. То едно качествено нещо не може да се построи тука. Пълна трагедия
13
2
 
3
 
! Отговори
Toto преди 2 години
Да ги правят от асфалт, в Румъния повечето градове са така
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от шахти, колчета, стълбове, пътни знаци, кофи, паркирали коли, висящи и стърчащи кабели, корени на дървета и спрели само за малко, не останаха тротоари. Пешеходците!? Кучета ги яли...
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 10 пари има ама са в чекмеджето на тиквун тулупев патладжанов
10
1
 
1
 
! Отговори
Деформиран мозък преди 2 години
Еми, няма пари...
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое спира президента да смени всички тротоари в цяла България? Нали крадеца бойко вече не управлява? Действайте