Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика

Потребители са изпратили снимки в платформата
8 дек 2021 18:00, Анисия Иванова
49
Сигнали от Helpbook: Тротоарите в страната са под всякаква критика
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

От изпратените сигнали чрез платформата на Helpbook.info става ясно, че състоянието на тротоарите в цялата страна е под всякаква критика. Дори там, където текат ремонти, нещата се случват изключително бавно и със съмнително качество. Получихме сигнал от град Габрово по такъв проблем:

"Бих искала да попитам колко дълго ще продължи ремонтът на бул. "Трети март". Не е ли по-удачно при подобни ремонти да се поставя информационна табела, уведомяваща хората кой извършва ремонта, краен срок и т.н.? Доста бързо се изкопаха тези трапове, дори в неделя се работеше, но по възстановяването им не се вижда стремеж да се оправят бързо....Лошото състояние на този тесен тротоар продължава доста време и не е никак удобно да се върви по него и да се разминават хора. С влошаването на времето тези дупки се пълнят с вода, а когато снегът ги засипе, може да стане доста опасно за пешеходците. Още повече, че нямат избор къде да вървят, освен по шосето, тъй като на отсрещната страна изобщо липсва тротоар. Най-добре е в тъмната част на деня да посетите това място, за да добиете представа и колко добре осветен е булевардът със смяната на уличното осветление по него“.

За препятствия по тротоар ни сигнализираха и от столичния район "Младост". "На пешеходната зона пред блок 224 има два броя необезопасени и наводнени комуникационни шахти. В едната от тях навлизат сериозно количество дъждовни води поради пропадане на пътен бордюр и платно, а другата е полуотворена от месеци.  Алеята обслужва голям пешеходен трафик към близката метростанцията. На лице е риск от евентуални фатални последствия за преминаващите. Моля да се установи кой стопанисва и поддържа въпросното комуникационно трасе с шахтите и да се предприемат мерки по обезопасяването им", се настоява в сигнала.

Получихме снимки на опасен мост над река Искър, който е осеян с дупки, и е предпоставка за инциденти. "Мостът е с големи дупки в двата края. Липсва сигнализация за неравностите на пътя. Има опасно дърво близо до моста".

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
СРС за всеки преди 2 години
Извинете ДАНС за Престъпна Пернишка Групировка ли работят, колко им плащат на частно!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по зле ще става драги ми демократчета! Преди 89та това нещо го нямаше за 45 години това дето го построи бай Тошо дези сега не могат да го боядишат - 32г. вървим на долу в всяко едно отношение
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама...само тротоарите ли...
5
0
 
5
 
! Отговори
Корупцията убива преди 2 години
Служителите на МВР и ДАНС толкова ли са корумпирани, че не обръщат внимание на Тероризма в Перник - хвърлят хора от скалите и режат ръце, та това си е Ислямска Държава от всякъде, за прокуратурата да не говорим, поръчкова от всякъде!...................Корупцията буквално убива!
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега плиткоумните герберски калинки отново ще кажат, че са виновни радев и кирчо и т.н.
3
0
 
5
 
! Отговори
Alex преди 2 години
В Горна баня практически няма тротоари.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
през комунизма тротоарите светеха,а в европейска бг някъде даже и липсват!
1
0
 
4
 
! Отговори
Цялата преди 2 години
държава е Чечня и Таджикистан!!! ГЕТО, но панелистанците и си го харесват!