Зафиров: Най-логично е БСП да води процесите в социалния сектор

Той е оптимист, че бъдещата коалиция може да изкара пълен мандат
Обновена: 8 дек 2021 22:18 | 8 дек 2021 22:18, Веселина Йорданова
34

Най-логично е БСП да води процесите в социалния сектор в бъдещия кабинет, коментира зам.-председателят на БСП по коалиционната политика Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Той посочи още, че е оптимист за това, че коалицията може да изкара пълен мандат от четири години.

"Призовавам нашите сънародници да проявят още малко търпение. Надявам се в рамките на днешния или до края на утрешния ден да имаме готово завършено споразумение между всички участници в бъдещия коалиционен формат. Ние бяхме готови с нашите забележки още в понеделник, затова бяхме насрочили и заседание на нашия Национален съвет, на който да разгледаме споразумението и да излезем с окончателни решения. За съжаление, поради забавяне в комуникацията с останалите партньори, се наложи да отложим с ден-два подписването", каза Зафиров.

Той отбеляза, че заради упоритата работа в последните дни забележките биха били само редакционни. Зафиров се надява до края на седмицата да се проведе заседание на Националния съвет на БСП и до петък да има подписано споразумение.

"Самото споразумение е в три части. То включва политическа рамка, в това число и структура на Министерския съвет. В експертната рамка са обобщени резултатите от всички 18 експертни групи. Третата част е законодателната рамка. Законопроектите, които са безспорни и са заложени в работата на бъдещето управляващо мнозинство. Там имаше известно забавяне, тъй като част от бъдещите законопроекти не бяха отразени в първоначалния вариант. На практика всички компоненти от това споразумение в голяма степен са изчистени и затворени. Вървим към подписване", обясни зам.-председателят на БСП пред Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на БСП поясни, че има уговорка всеки от участниците в бъдещата коалиция да получи достойно полагащо се представителство в бъдещето управление. Според него, ако се приеме принципът всяка една партия да има вицепремиер, е логично и БСП да има такъв.

"БСП от много време изработва експертиза във всички сектори. Неслучайно ние бяхме единствените с управленска програма за първите 100 дни. Аз съм удовлетворен, че голяма част от нещата, които бяха записани в тази промяна, намериха своето място в споразумението", изтъкна той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен27 Не съм съгласна, че правителството трябва да е експертно - то е политически орган на изпълнителната власт и трябва да бъде съставено от политици. Вече политиците могат да назначават съответни експерти по места и като свои съветници..Друг е въпросът, че хората в БСП не са политици и трябва изобщо да не припарват до политиката! Но..ум царува, ум робува, ум патки пасе - особено когато е много самонадеян от разни цифрички и формулки, с които е натъпкал мозъчето си...
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои специалисти имате в социалната област? Масларова, но тя наближава 90-те години, проф. Михайлов в здравеопазването, но и той е доста стар. Ченчев се мотаеше едно време по футбола, но той няма практика в тая област.От кръга на Нинова са Емилова, не е експерт, Божанков -завършил Право, не е експерт, а адвокат, още две жени на средна възраст, боси като нея Нека Хр.И. каже кои от неговата партия /коалиция са експерти. Същото важи и за ИТН. Трябваше да съставите експертно, а не политическо п-во.
29
0
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ясно е! Къде ги видя тези комунистически партии, значи?! Не обиждай Комунизма! Това са псевдо-комунистически партии, използващи Комунизма за прикритие, зад което да мародерстват. И БСП е най-неподходяща за ресор на социалната дейност в страната, довели я до просешка тояга с политиката си...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
28
0
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Тези вече определили и какви закони ще вкарат за цялия си мандат! Ето това е работа по БСПарски - кон с капаци! Може да стане ядрена война, те ще си правят плановете, значи...От такива хора не става политици!..И никой не се притеснява за техните простащини, по-скоро хората се страхуват от това, което ни предстои! Да сме имали търпение, значи - то търпението с такива не.го.дни.ци се изчерпва бързо, вече 30г. търпим безобразията им и е крайно време да ги махаме! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
27
0
 
1
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Аха, БСП са единствената комунистическа партия в България грижеща се за ЦОЦиалните придобивки. Разбрахме. Останалите комунистически партии - не !
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българо-Съветски Продажници
25
3
 
2
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Добре де, аз не съм гласувал 12г. за ГЕРБ и не видях хаир.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тези които 2 години пишат тук как ако гласуваш за ГЕРБ не гласуваш против БСП. Къде сте сега бре мишоци, какво стана - БСП управлява нали?
23
1
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Най-логичното е БСП да е извън правителството. БСП ще са причината това ,управление да приключих бързо и безславно. Кирчо дори не може и да си представи какво го чака с вещото участие на Корни и приближените към бсп олигарси.
22
1
 
13
 
! Отговори
ОцелялВсектора преди 2 години
Пра си .Техноимпексова има голям опит в кражбите, пардон - в ръководенето на този сектор .
21
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логично ли е БСП с една каруца депутати да получава министерски кресла? Ами те всичките им депутати могат да седнат на едно диванче. Дори още по- логично е да ги натовари Нинова на една каруца и да ги закара под едно дърво на сянка в родното и село, че нещо са слънчасали. То бива, бива наглост, ама да умориш от глад цял един народ преди 25г, да го подложиш на студ и глад през гладната Виденова зима и сега за капак да имаш наглостта да искаш отново социалния сектор е циклофрения. Непростимо е .
20
4
 
7
 
! Отговори
Минков преди 2 години
Не бе.този,по-логично е БСП да води във всичките сектори - това й се полага по право,зер е наместница на БКП и си има 100 годишна история - кое друго *** може да се похвали с такава ... старост,а ?!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най логично е БСП да отиде в историята
18
1
 
9
 
! Отговори
бай Ламби преди 2 години
Виж сега Танасе,ако питаш мен по-логично е да земете финансите и икономиката,така мойто момче по-бързо ша ни ликвидирате без мноо мноо да се мъчиме.Айде със здраве и успех!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли как Кирчо и Кокорчо ви изиграха и натресоха БСП във властта. За такава ПРОМЯНА ли протестирахте и някой вдигаше юмрук. Какво постигнахте като блокирахте възлови кръстовища с палатки и опикахте Орлов мост.
16
2
 
19
 
! Отговори
Жан Виденов преди 2 години
БСП вече водеше "социалната" политика през 1995г, след която буквално уби електората си от глад. Все още има изкуфели червени бабички, защо пък да не опитаме отново от "соц. политиката" и "благинките" на другарката Нинова ))
15
1
 
15
 
! Отговори
Сашо Диков преди 2 години
Моля медиите с повишено внимание да следят всяко движение по все още останалите (неприватизирани) държавни предприятия.
14
1
 
13
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Винаги ми става смешно, като видя Фред Флийнстон как се прави на важен...
13
1
 
17
 
! Отговори
Боли ли подмяната преди 2 години
Със съгласието и подкрепата на Слави Трифонов и Големия демократ Христо Иванов (Ало Маджо), властта отива при старите комунистически муцуни.
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисирките да питат Нинова защо Станишев я уволни за корупция през 2007год. Тя и тогава беше министър.Питайте, бе като не сте били родени по онова време поне питайте да ви каже!!!