Лидерите се разбраха: Вървим към стабилно правителство

Националният съвет на БСП ще е утре
Обновена: 9 дек 2021 12:19 | 9 дек 2021 11:33, Веселина Йорданова
295

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вървим към предлагане на едно стабилно правителство. Днешният разговор потвърди в същия конструктивен тон, че това ще е факт. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков след Координационен съвет на четирите формации, които преговарят за кабинет.
Още по темата

Финалните текстове са готови, надяваме се, че ще имаме напълно оторизирано коалиционно споразумение утре до края на деня. Общо се организирахме да имаме среща по финално изчистване на всички забележки по текстовете, каза Асен Василев.

БСП свиква Национален съвет утре в 13 часа, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отклони въпросите за имена на министри за утре.

Имахме забележки по законодателната програма в социалната сфера, но всичко е решено и е разположено в бюджетирането за догодина, уточни Нинова.

Кирил Петков допълни, че се въвежда коалиционна култура комуникацията между партньорите да е непрекъсната.

Ставаше дума за рутинна, координационна среща за доуточняване на законодателната програма и по рамковото споразумение, коментира и Христо Иванов, председател на ПГ "Демократична България".

Според него процесът не се бави или буксува. "При нас, от страна на "Демократична България", и трите партии са взели решение по принцип да подкрепят предложеното споразумение и състава и структурата на Министерския съвет", заяви Иванов. На въпрос дали Борислав Сандов ще е техен вицепремиер, Иванов каза, че това ще стане ясно, когато мандатоносителят обяви състава на Министерския съвет.

Не сме уточнявали дата за подписването на споразумението, каза Христо Иванов. Той посочи, че не са променяли съгласието, че подписването ще бъде поотделно - всяка формация с ПП.

Попитан дали са се разбрали за съкращаване на администрацията, Иванов каза, че има разбирателство по принцип за това, че администрацията трябва радикално да се модернизира и оптимизира. Конкретни жалони, които да бъдат постигнати, не сме обсъждали, допълни Иванов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най важните министерства на ДБ, ще ги видиме какво ще направят.
193
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Боже,как во доживяхме! Комунистката Нинова да управлява с костовиста Атанасов и бившия герберски кадър Хр.Иванов като компания ще им правят чалгаджиите.И цялата тази сбирщина да дирижира един минал покрай Харвард лъжец,
192
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искате БСП майката на ГЕРБ да се отрече от своята рожба ?Няма да е лесно.
191
5
 
12
 
! Отговори
Волен Сидеров преди 2 години
Атака ще атакува пред парламента.
190
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА!
189
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА! НЕ ИСКАМЕ БСП ! НЕ ИСКАМЕ ПП! ВИЕ НЕ СТЕ ПРОМЯНАТА!
188
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До с м р а дЗа БОГ се сещате само когато имате нужда. А това че вие сами си създавате живота май не занете неосъзнатите хора но това не естрашно затова сме грешни и слизаме много пъти на земята да се учим. Време е да израстнете духовно и да се обърнете към БОГ!
187
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
акуд до 204 комунизма си е тук и лошото, че е и в народа,не само в парламента. комунизма не е просто строй. това е болест на селския тарикат но не образоват т*пак
186
6
 
7
 
! Отговори
До акуд преди 2 години
В България комунисти няма и никога не е имало.................комунизма си остана само една илюзия, една утопия!!!
185
4
 
10
 
! Отговори
акуд преди 2 години
все пак ми се струва , че *** върти комунистически номера в последната секунда. бави ли нинова договора с цел повече министерства или постове ?????? за мен да, комуниста от село си е ***
184
1
 
15
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Къде ви е коалиционното споразумение.Всяка партия прави самостоятелно споразумение със движението на Кирил и Асен.Избягват обвинения за съешване БСП с ДБ или пък Слави с БСП .Няма такава безотговорна формация.Скоро като разберат, че брашно така не се мели ща започнат искрите и отново на избори.Ундурма!
183
1
 
4
 
! Отговори
анонимен до ПроСоТо преди 2 години
Моля да ми напишете само едно нещо от моята публикация , което не е вярно и тогава ще преразгледам личните си симпатии.
182
7
 
2
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Отивайте нощеска пред НДК па пазите,че Минеков утре ще дойде сутринта рано.
181
11
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Стабилно е само упоритото плюене на гербомажоретките по Новото правителство..Стабилно е също така и ПОТЪВАНЕТО на ИЗВРАЩЕНИЕТО "герп"..Още ли не сте го разбрали?..Тиквун още ли не се е качил на аероплана за Истанбул?
180
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вървим към стабилно правителство ,към стабилна инфлация с незнаещо се до кога увеличаване на цените ,стабилно обедняване ,стабилно задържане на първо място по смъртност от ковид и стабилно срутваща се икономика със стабилно заобикаляне на България от инвеститори. Най-стабилно ще е увеличаване на бюджетния дефицит със стабилно покачване на теглени ежегодно многомилиардни заеми.Всичко е "много стабилно и оптимистично "като се спряха хипотетичните кражби на ГЕРБ.След стабилното ще чакаме нормалното
179
3
 
16
 
! Отговори
БСП-СТАТУКВОТО Е ТУК преди 2 години
Ах, каква ПРОМЯНА...... АХ, КАКВИ МОШЕННИЦИ....
178
3
 
13
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Най-големите партии в ЕП са ЕНП и ЛИБЕРАЛИТЕ 4сила.....Едните подкрепят ГЕРБ, а ЛИБЕРАЛИТЕ ДПС.... ВСЕ ЗБОР ОТ ПАРТИИ КОИТО МРАЗЯТ ЛЕВИ ДВИЖЕНИЯ.... А И БОРИСОВ ОСТАВИ МНОГО ПРИЯТЕЛИ ТАМ..... ПАРИ НЕМА ДА ИМА.
177
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тия слушаш само захаросани приказки
176
4
 
17
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
Преди 4дена Кирил плюл ЕНП в ГЕРМАНИЯ и ето го резултата.
175
6
 
19
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
БСП като влезе в управлението СПИРАТ ПАРИТЕ ОТ БРЮКСЕЛ.... Ама Киро още не мое се УСЕТИ.