Време е за празници, започна голямото празнично пътуване

На Централна гара и Централна автогара в София има сериозно струпване на хора
23 дек 2021 18:09, Красимир Ангелов
15
Време е за празници, започна голямото празнично пътуване

Още преди края на последния работен ден преди коледните празници, започна голямото празнично пътуване. На Централна гара и Централна автогара в София от рано имаше сериозно струпване на хора, съобщава БГНЕС.

Пик в броя на пътуващите имаше днес в цялата страна. От МВР съобщиха за допълнителни екипи на "Пътна полиция" по основните пътни артерии в страната. От тях се очаква да вземат адекватни мерки с цел превенция на задръствания.

Най-сериозна концентрация на пътни превозни средства обичайно ще има по автомагистралите "Хемус", „Струма“ и "Тракия".

От БДЖ пък обявиха, че осигуряват над 10 800 допълнителни места за пътуване за бързите влакове по най-натоварените направления. За тази цел ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30-дневна предварителна продажба.

От Централната автогара София предвиждат за коледните празници да потеглят 15 автобуса допълнително извън регулярните автобуси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4. Само да напомня, че доценти и професори също получават под 2000 лв. месечно, нето.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, купуват *** от китайските магазини, пълнят колички в супермаркетите. Поддържат монопола, нема лошо.
7
5
 
8
 
! Отговори
Растата преди 2 години
До Жътварски, ти нали си потомствен софиянец, от потекло на аристократи, които не са излизали от залите във Виена и Париж. В теб тече синя кръв. Кой знае дядовците и бабите ти от кои планински села и паланки са.
6
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къдя са ръгнали ? :)))
5
3
 
13
 
! Отговори
dsadsadsa преди 2 години
Настана време за годишния ни отпуск от SELяндурите
4
16
 
4
 
! Отговори
Жътварски, София преди 2 години
Вън от ГРАД София всички ПОТОМСТВЕНИ КОЗАРИ, бачкащи неквалифициран труд за заплатки под 2000 лева нето! Товари в конски вагони и връщай към землянките!
3
5
 
4
 
! Отговори
Евросъюза е под преди 2 години
ВЪПРОС ! Запада е в Икономическа и Финансова криза която винаги се превръща в ОЗВЕРЯВАНЕ между държавите ! А ние сме за Голите бани ! Ние сме пак наведени и търсим изпуснатото си сапунче !
2
2
 
16
 
! Отговори
Видял и чул преди 2 години
Не мога да повярвам каква блъсканица е, все едно сме ***! Разбирам че нямат търпение да се приберат по родните си места за празниците, но.......За Автобуса към Благоевград, на качване едвам не премазаха една възрастна жена, чак лошо й стана...УЖАСИЯ СЕЛЯНДУРСКА!
1
6
 
11
 
! Отговори
Народа ХАБЕР преди 2 години
Няма какъв Х го чака ! КРИЗА , МИЗЕРИЯ , ГЛАД, БЕЗРАБОТИЦА !