За подаръци, трапеза: Над 1000 лв. харчове са семейството

Кризата няма да ограничи подаръците под елхата, показва проучване
24 дек 2021 15:08, Петя Славова
24
За подаръци, трапеза: Над 1000 лв. харчове са семейството
Снимка: БГНЕС

Повече от 1000 лв. ще изхарчи средно всеки българин, за да осигури уюта и трапезата в празничните дни. Кризата няма да ограничи подаръците под елхата, показва проучване на финансовия портал "Моите пари".

Въпреки кризата характерно щедростта на българина и желанието му да дари радост на своите близки се запазват и всеки е заделил необходимото за да осигури традиционната трапеза. И достатъчно подаръци под елхата.

Най-големият разход са подаръците, а най-скъпите са за децата:

"Повечето пари отидоха за подаръците за внуци, за деца, но в крайна сметка усмивката и щастието, което ще видя в очите им си заслужава".

Над 1000 лв. за трапезата, за подаръци и за пътувания са заделили близо една трета от българите. 20% заявяват, че са осигурили между 100 и 250 лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една жена на 44 се хвърли от крепостта Царевец, Търново. От радост.Весела Коледа на гладно и на студено ..................... С психичен проблем
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вече е трудно да повярваш, че има бедни хора, може би , но съвсем малко. Спестяванията в банките приближават 100 милиарда лв. На границата с Гърция се чака часове да отидеш да празнуваш коледа и нова година. Магазините пращят от хора търсещи подаръци. В хранителните вериги опашки за пазаруване. Всяко семейство има по две три коли и т.н." __________________ И жилища! А пенсионери от градове и селца хвърлят хилядарки през тераси. Баби и дядовци раздават стотици и хиляди лв на внуци и правнуци...
17
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата мое да харчи 10к евро .... Асан мое да харчи и 10лв. :)))
16
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Шшш.брачед Янев опрай нещо, луканка за нова година а? Оппа... тока ...отиде..дека дека?Избега, канадеца нещо НАПРАЙ...Няма страшно, шшш. Брачед Янев виж нещо...туй онуй.. ооо...обърках адреса, баджааанааак...Радеев баджооо....иела ти как нещу..По следите на Митко Палузов
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте ларш вие българите бе...а някой все още мечтаят за сесесере'то !
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от 1000 лв. ще изхарчи средно всеки българин,....... или семейство искате да кажете? Спрете с тези тъпотии!!! Петчленно семейство 5000 лв. ли значи??? То простотия, ограниченост ама ударихте дъно. Празници, като празници, сгответе си нормално, а не да пазарувате като за последно и после да хвърляте храна. Отрупани маси. Защо? Просто нормално. Аз не знам някъде да има хора приети в болница от преяждане освен в будна България.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 1000 лева вол требе да турим на масата! Айде стига се замлатвахте, па и вие с глупости! Нормално си ядат хората, стига им гледахте у канчето! Ей, не сме народ!
12
1
 
15
 
! Отговори
Край преди 2 години
А стига сметахте по Коледа пържолите и на Великден козунаците. Ние сме бедни за много - не сме бедни за малко.
11
2
 
7
 
! Отговори
мхм преди 2 години
До Анонименда ги беше завел на Малдивите, щеше да ти излезне 2 пъти по-евтино с включени самолетните билети..
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки според възможностите си.
9
1
 
14
 
! Отговори
Яна преди 2 години
35 години работя и все съм от другите две трети.Дори не влизам в тия 20%.
8
5
 
14
 
! Отговори
Ще го търсите много преди 2 години
спокойния живот от соца. Няма да го намерите!
7
0
 
15
 
! Отговори
Питали руско дете за преди 2 години
разликата м/у дядо Мраз и дядо Коледа. Отговорило:Дядо мраз живее със Снежанка, дядо Коледа - с елен.
6
2
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ние сме безбожници и господ ни наказва само ядене и пиене е в главите дадохтели една мандарина на някои стар и беден човек в блока
5
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята трапеза е пенсионерска. Бобец лебец лучец шарена солчица това е капиталистическата ми трапеза. Останаха ми само спомените от едно времешните трапези. Масата беше отрупана от постни гозби на бъдни вечер. Елхата беше жива 2 метра децата я отрупваха с гирлянди и играчки.За коледа свински пържолки на скара. 2 лв .за кг. Купувах по 5 кг. Печени кокошки по 3 броя. Кюфтета от смес кайма по 2.50 кг. Ябълки грозде круши стафиди орехи всичко по 2 кг. за стотинки. Бях богат и не само аз а всички.
4
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече е трудно да повярваш, че има бедни хора, може би , но съвсем малко. Спестяванията в банките приближават 100 милиарда лв. На границата с Гърция се чака часове да отидеш да празнуваш коледа и нова година. Магазините пращят от хора търсещи подаръци. В хранителните вериги опашки за пазаруване. Всяко семейство има по две три коли и т.н.
3
4
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ТАКА СИ Е ПЛАМЕНА НЕДЕЛЧЕВА ДА ДАДЕ МОИТЕ СРЕБЪРНИ БИЖУТА НА НЯКОЙ НУЖДАЕЩ СЕ ПЕНСИОНЕР КАТО ДАРЕНИЕ -ТЕ СА МОИ НЕ СА НЕЙНИ
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста са тези които си позволяват такива суми. Даже са малко. Само лаптопа на дъщеря ми е 1400 лв. За Нова Година за цялото семейство в хотел 3 вечери още 1200 лв съм дал. И сина ми искаше видео карта ... 1600 лв. За жената колие и там тупнах 2000 лв.... Хич не са ми весели тия празници.
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко са тези, които си позволяват такива охолства. Понечето хора гладуват, студуват и едва си купувят хляб даже.