Вместо ЧНГ: Скок на ток, вода, стоки и услуги. С какво ще запомним 2021 г?

Читателите на Dnes.bg определиха най-важното събитие в страната през отминалите 365 дни
31 дек 2021 17:30, Красимир Ангелов
176
Вместо ЧНГ: Скок на ток, вода, стоки и услуги. С какво ще запомним 2021 г?
Снимка: БГНЕС

2021 година е в самия си край. Отминават 365 дни, които определено бяха трудни, напрегнати и често кризисни за цяла България. Година, в която няколко пъти отидохме до урните, но крайно решение така и не идваше. Разбира се, имахме и своите поводи за гордост и радост през тази година. Кое обаче бе най-важното събитие за България от отминаващата си 2021-ва?

С този въпрос екипът на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната анкета в края на всяка година. В допитването участие взеха точно 2348 наши читатели.

Скок на ток, вода, стоки и услуги. Как ще се справим?

Донякъде изненадващо, в условията на втора година пандемия, не коронавирусът е най-важното събитие на годината за нашите читатели. Скокът на тока, водата, газа, горивата, както и като цяло на стоките и услугите, които вече се усещат осезаемо, е най-важното събитие за 34% от всички анкетирани. Очевидно, страхът от икономическите последици и намалението на доходите измества страха от самия вирус.

Втората година на битка с коронавируса у нас, през която имаше ваксинация, но въпреки това  отново хиляди загубени български животи, се нареди на второ място сред най-важните събития за отминалите 365 дни. За това събитие са гласували 29% от участвалите в анкетата.

Още по темата
В топ 3 на най-важните събития се нареждат и изборите през тази година - три пъти гласувахме за парламент, два тура – за президент. За 11% от участвалите в анкетата именно честото ходене до урните през 2021 година е топ събитието.

Какво друго ни вълнуваше през 2021 година?

След над половин година служебно правителство – Кирил Петков стана новият премиер на България. Именно това е най-важното събитие за 8% от нашите читатели, а за други 6% - твърдата позиция на България по отношение на присъединяването на Република Северна Македония към ЕС – въпрос, който остава отворен и през Новата 2022 година.

След 13 години България отново спечели златни медали от олимпийски игри. Именно това щастливо събитие, което бе отбелязано с позабравени родни триумфи под петте преплетени олимпийски кръга е най-важното за 6% от анкетираните.

Едва за 4% от участвалите в анкетата пък преизбирането на Румен Радев за президент на България е топ събитието във вътрешен план.

Неяснотите в образователната система - и тази година учениците учеха ту присъствено, ту дистанционно, както и трагедията с македонския автобус на магистрала „Струма“, са най-важното събитие в страната на едва 1% от отговорилите в анкетата на Dnes.bg.

И преди да вдигнем празнични наздравици в навечерието на новата 2022 година, ни остава да си пожелаем тя да бъде здрава и успешна за всички българи, да донесе така чаканата победа над коронавируса и свобода, както и да ни донесе повече гордост и радост от това, че сме българи.

За много години!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
1
 
! Отговори
докато се вайкаме преди 2 години
Поради информационното затъмнение в България, сега не знаем на колко длъжности е назначил пРезидента своята метреса. Докато той ни гъбарка тука с разните си недодялани машинации, тя сигурно стои пред компютъра и прехвърля авоари някъде по офшорките.
115
2
 
2
 
! Отговори
часът на истината преди 2 години
Само помислете: Ако Бойко беше спечелил изборите какви мечти щяха да продават Резидента и останалите демони от империята на злото!Сега всички видяха уродливото лице и на Румен и на Корнелия и на цялата плеяда многознайници които пръскаха гнусните си лъжи.
114
0
 
3
 
! Отговори
вятъра на промяната преди 2 години
Времето минава, комунистите все така лъжат. Слави промиваше мозъците на младото поколение повече от тридесет дълги години поред. Младите хора бяха неопитни и се пробваха. Сега пред лицето на грозната истина ще имат възможност да преосмислят своето поведение. Идва утрото на прояснението. Спете спокойно деца.
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде е компенсацията за обикновения човек??????????????????
112
0
 
7
 
! Отговори
Е преди 2 години
Ха честита ПРОМЯНА !
111
1
 
9
 
! Отговори
мафия преди 2 години
Ще запомним 2021 година с платения метеж от Божков и червената хайка на Фигуранта, която открадна 27 милиарда лева без да сложи и един камък или тухла на който и да е било строеж. Високи цени и бедност, това ще омним от Румен Радев!
110
1
 
9
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Ей ненормалник под колкото и имена да пишеш бичи си че си се пръкнал от зеления чорап на Прецедента ! Абе къде скрихте Манолова ? Дори и в БТВ вече я не щат хо хо хо
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не се справят, Чорапа, дето ги назначи, ще почне да ги плюе. Това ще е сигнала за протестърите, че господаря ги привиква на бунт.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза че почтенните са по крадливи от корумпираните. А и крадат много интелигентно - чувстваш че те крадат ама не можеш да се усетиш от къде ти идва.
107
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен увеличението на цените не ме бърка. Но се радвам че мечтите на гласувалите за промяната почват да се сбъдват. Му-ха-ха!
106
7
 
8
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Кво ревете ве овце,искахте капитализъм,ето ви го,вие кво очаквахте,от небето пари да падат.Сега след толкова години разбрахте ли какво е ляво и какво е дясно.Нищо не сте разбрали
105
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с некадърните и лъжливи крадливи политици
104
4
 
11
 
! Отговори
!!!! преди 2 години
Така е при капитализма и демокрацията.......високи цени, инфлация..............много бедни и много богати.....недейте да ревете!!!!
103
14
 
5
 
! Отговори
Йосиф преди 2 години
С тебе и без тебе сняг ще завали , слънце ще изгрее и ще го стопи... Ако ме разбирате какво искам да кажа .ГЕРБ е снега за България. Продължаваме Промяната е слънцето за България. Цените постоянно растат нагоре в Германия ( E10 -A95 е 1.70 ? )За ток на тристаен апартамент 100.00 ? на месец . В Германия няма питейна вода в чешмите нито извори на минерална вода като в България същата се плаща по 0.50 ? на бутилка :)Така че радвайте се на слънцето :)))
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е при Капитализма!!!Ще плащате и ще мълчите,робииииии!!!!
101
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще запомним 2021 с публичното доказване на Боко ханъм, че е готова да продаде България за да си купи място в харема на Ердоган! Публично отиде и наби тиква в краката на султана преди изборите за да проси подкрепа за себе си и поредната мини тиква която искаше да става президент! Най накрая дъртата комунистка показа как се е издигала цял живот с обслужване на големците!
100
2
 
35
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
Каква стана тя - махат 120лв.добавки към пенсиите и дават 60лв.,казват едни проценти увеличение,а се оказват други!!!Е всичко това на какво ви прилича уважаеми пенсионери ???
99
5
 
39
 
! Отговори
РАВНОСМЕТКА 2021 Г. преди 2 години
Комунистическите сел-яндури и чал-гари са най-про.стите не само в Европа, но и в целия свят. Избраха един, назначил любовницата си на две държавни заплати, да се бори с корупцията. Заключение: От лоши хора не очаквай нищо добро! бг-европеец
98
2
 
32
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Е хайде българи, таз година полу-увеличения, догодина - цели увеличения !
97
7
 
29
 
! Отговори
ЛОШИ НЕЩА СТАВАТ преди 2 години
ОТВОРЕТЕ НОИ С ПИК МАЛКО СЛЕД 12 ЧАСА ПУСНАХА ПРЕИЗЧИСЛЕНИТЕ ПЕНСИИ- НАЛИ ОБЕЩАХА ДА СА УВЕЛИЧЕНИ С 12.5%, А ТО ЕДВА С 6%- ТИЯ СЕ ГАВРЯТ С ПЕНСИОНЕРИТЕ!