Пламен Георгиев видя реваншизъм в освобождаването си

"Много други консули и посланици също са политически назначения"
111
Пламен Георгиев видя реваншизъм в освобождаването си
Снимка: БГНЕС

Пламен Георгиев, когото правителството реши да освободи като генерален консул във Валенсия, заяви, че уволнението му е реваншизъм.

Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси, коментира той отзоваването си пред bTV.

Още по темата
Георгиев все още не е уведомен официално, чул е от медиите, които цитираха премиера Кирил Петков да казва в началото на заседанието на кабинета, че предстои отзоваването на консула във Валенсия. Той бе назначен на този пост след скандала с терасата на неговия апартамент, която се оказа с незаконен навес.

Той коментира думите на премиера, че е политическо назначение така: Много други консули и посланици също са политически назначения.

В момента Пламен Георгиев не може да се прибере в България, тъй като синът му учи във Валенсия и има да полага изпити. Щял да се прибере след това.  

Казусът с терасата по думите му е измислен и откакто незаконният навес бил бутнат, съседът му отдолу се оплаквал от нахлулата влага. "Аз просто купих готов апартамент. Терасата е правена 10 години по-рано и очевидно е имало защо да бъде направена, защото като бутнаха навеса, сега отдолу човекът е наводнен", коментира той.

Пламен Георгиев е назначен от политическата квота с РМС № 495 от 9 август 2019 година, на основание чл. 63, ал. 5 от Закона за дипломатическата служба, по предложение на тогавашния министър на външните работи Екатерина Захариева.

Настоящото решение за освобождаването му от длъжността генерален консул във Валенсия, Кралство Испания, е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20 процента от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент, мотивират се от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А назначените от квотата на бсп кога ще се освободят?!
47
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Московски да се върне с охрана и да се съди за убийство в пияно състояние и при непредпазливост.
46
2
 
0
 
! Отговори
лейтенант Дръвников преди 2 години
До старшина Страшников Ха-ха дори и така да е , този трябва да си ходи, нека някой друг да се облажи сега, пак е по-справедливо отколкото само един да дебелее.
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако липсваше на някого досега 100 000 българи да са излезнали на протести в Испания. Щяха да протестират хора с техните лица, а не анонимните платени тpoлове на герп.
44
9
 
4
 
! Отговори
старшина Страшников преди 2 години
За никакво оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства не става въпрос, а за чегъртане на чуждите и назначаване на някое агентче на ДС или някоя червена мисирка.
43
2
 
14
 
! Отговори
Я преди 2 години
Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси. Моля. По скоро с бездействието си.
42
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква интелигентно и честно лице има този човек! Досущ като председателя на партията Борисов. Как можаха да уволнят такъв голям експерт?
41
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До амиА Румен Спецов успя ли да декларира онези 1,5 млн лв укрити ДДС, за които има установен ревизионен акт издаден от самия Асен Василев?
40
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тива е първото парвителство от 30 години, което има толкова много министерства, 23 на брой. При предишното на Борисов бяха 17. Става въпрос за една огромна администрация, за огромна лапачка. Това са стотици хиляди гладни гърла, изтинки пълчища от партойци на ДБ, Трифонов, Мая Манилова, Радев, ИТН, Петков и всякакви други експерти.Не случайно по данни на самото правителство за месец Декември те са изхарчили над 9 млрд лв. и дефицитът вече е над 4 млрд лв.
39
1
 
18
 
! Отговори
Брацигов преди 2 години
Ха-ха тоя "умник" не отрича че назначението му е политическо,(то ще е глупаво да го отрича де), а се оправдава че имало и други такива.(Тука Кирчо да си вземе бележка и да види кои са) В такъв случай въпроса дали знае езици е излишен, за испанския няма какво да питаме, а английския на тиквата сигурно е по-добър
38
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се освобождават места, че по схемата 10-4-4-3 много гладници чакат
37
5
 
25
 
! Отговори
ами преди 2 години
"Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси" Точно обратното Пацо,не успя да засегнеш нито една едра риба,самият ти имаше незаконна "тераса" от 200 кв.,която не си я деклрарирал,а беше шеф на агенция,към която всеки държавен служител деклрарираше всяка имотче и сметка пред тебе.Парадоксално,нали?!?
36
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как замина там? Всички знаем! Дори и испански език не говори. Взел да се обяснява , че прибирането в България било реваншизъм. Хайде терасата го чака. Що мръвки може да изпече на неа.
35
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бай РамаданКога ще почвате тези четири моста над р Дунава, трите тунела под Стара Планина, магистралата Враца-Шумен?
34
6
 
21
 
! Отговори
Бай Рамадан преди 2 години
Сигурно е научил е и синчето си на гербаджийски мурафети - как да вади мнго пари без да работи.
33
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До да беА сега Радев като взе втори мандат засегна ли интересите на Пламен Бобоков, който беше основен спонсор на кампанията чу?
32
15
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Става все по-зле след всяко уволнение на човек на ГЕРБ
31
7
 
27
 
! Отговори
Da преди 2 години
Това е единственото нещо, което одобрявам на новото правителство. Този *** отдавна трябваше да е безработен.
30
6
 
37
 
! Отговори
да бе преди 2 години
Не пич, там е работата, че като прокурор и шеф на КПКОНПИ не засегна интересите на Борисов, за което беше и възнаграден.
29
6
 
25
 
! Отговори
Дако от Сокако преди 2 години
Мнатрата на герберските троловаци че високите цени идвали от действията на зеления чорап, може да мине само пред други гербераски троляци - надъхваейте се едни други лошо няма. Аиначе кирчовците и кокорчовците може да не са идеалните хора за тези длъжности, но колкото повече гербави калинки изчегъртат, толкова по голям рейтинг ще имат. Цените щяха да са каквито са дори и Тиквун великолепни да беше на власт и това го знае всеки който може да събере 2 и 2.