Пламен Георгиев видя реваншизъм в освобождаването си

"Много други консули и посланици също са политически назначения"
111
Пламен Георгиев видя реваншизъм в освобождаването си
Снимка: БГНЕС

Пламен Георгиев, когото правителството реши да освободи като генерален консул във Валенсия, заяви, че уволнението му е реваншизъм.

Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси, коментира той отзоваването си пред bTV.

Още по темата
Георгиев все още не е уведомен официално, чул е от медиите, които цитираха премиера Кирил Петков да казва в началото на заседанието на кабинета, че предстои отзоваването на консула във Валенсия. Той бе назначен на този пост след скандала с терасата на неговия апартамент, която се оказа с незаконен навес.

Той коментира думите на премиера, че е политическо назначение така: Много други консули и посланици също са политически назначения.

В момента Пламен Георгиев не може да се прибере в България, тъй като синът му учи във Валенсия и има да полага изпити. Щял да се прибере след това.  

Казусът с терасата по думите му е измислен и откакто незаконният навес бил бутнат, съседът му отдолу се оплаквал от нахлулата влага. "Аз просто купих готов апартамент. Терасата е правена 10 години по-рано и очевидно е имало защо да бъде направена, защото като бутнаха навеса, сега отдолу човекът е наводнен", коментира той.

Пламен Георгиев е назначен от политическата квота с РМС № 495 от 9 август 2019 година, на основание чл. 63, ал. 5 от Закона за дипломатическата служба, по предложение на тогавашния министър на външните работи Екатерина Захариева.

Настоящото решение за освобождаването му от длъжността генерален консул във Валенсия, Кралство Испания, е свързано с оптимизиране на броя на лицата, назначени за ръководители на задгранични представителства извън състава на дипломатическата служба, който не следва да надхвърля 20 процента от общия брой на ръководителите на задгранични представителства във всеки даден момент, мотивират се от МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
0
 
! Отговори
пламенчо преди 2 години
ти трябва да си знаеш,,мястото,,-,,я какъв си хубавец,,
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив, човека си е много нормален, ама тия от Новите и те доказват за пореден път че са злобни и отмъстителни. Ясно е че който си върши работата в тая страна бива уволняван.
86
1
 
1
 
! Отговори
Бегом за Балабана преди 2 години
Пръцо от задграничния Конгрес на ГЕРБ заслужава да бъде издигнат и одобрен на партийния Конгрес за Председател на Партя ГЕРБ. На Боре и песента му е изпята и сабления му танц е изламбаден, ко остаа с другите удурми. Бе чилякот е болен, разболян и нездрав. заборавя врати и прозори да затваря, сандъци, ракли и чекмеджета оставя отворени както и сума ти асвалт изнесе от аХтупаните та са ората карата на друс друс ресоротрошачката. Та Пръцо да се изтакова на конгрес позитивно, замай кюлчетата и бегом
85
2
 
8
 
! Отговори
хихи преди 2 години
Нещо не си разбрал ...! НЕ си засегнал ничии интереси и точно в това е проблема , че за НИЩО НЕ СТАВАШ - нито за магистрат , нито за дипломат , защото хора като теб са СРАМ за България пред света , заради такива айдуци като теб ни се смеят и ни третират като индианци от 4-тия свят !!
84
2
 
8
 
! Отговори
кАдЯсиСийке преди 2 години
Ако бъде катурнат Каскета, Пацо Терасата го виждам много скоро при Бай Ставри.Същото се отнася и за слугите на Мафията :Сасата, Францфишеко и други хубостници .
83
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помня как тоя покриваше едни палати за гости по европейски програми в който "нямаше" нищо съмнително.
82
2
 
13
 
! Отговори
Ха ха... преди 2 години
Какъв му е проблема на Пацо? Работа по света бол! Ако иска да върши нещо полезно, да заминава на село да сади картофи, скубе лук, да вари ракия и гледа стока.... Природосъобразен начин на живот!
81
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаеш как е дават ти власт да мачкаш неудобните едни пари за тераси за свършена работа и хубав пост в Испания и после очакваш да няма последствия.
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мата Хари е безматочносъщество опитващо се да представи поредния си активенхемероидзаклитор и дава по 5лв за тласък по време на in-recto осеменителния си процесвзадника собствениясигъзюхник, поради което от мъглата се появява нещо от обора на плевнята, нещо което се кълне че има диплома за Юристка докато в същото временито едно женско име има на хартийката, наречена дипломка
79
15
 
7
 
! Отговори
4epa преди 2 години
СЕГА ВИЕ ВСИ4КИ ПИШЕЩТИ СРЕЩУ ГЕРБ ЩЕ ВИДИТЕ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ- НО ДА СЕ ПРЕЦАКАЛИ СТИСКАТЕ ЗАБИ И ТАРСИТЕ ВАЗЕЛИН !!!!!!!!!!
78
0
 
12
 
! Отговори
Скандинавистика преди 2 години
Елате в Министерството на земеделието, в Изпълнителните агенции към същото министерство и да видите колко много лица които са назначени, хем тяхното образование няма нищо общо със земеделието - скандинавистика, балканистика, немска и английска филология, банково дело, машинно дело ..! Всичко, но не и специалисти и професионалисти. Сега ще има съкращения, а тези лица естествено ще останат на топлите и добре платени местенца. Друго са държавните ясли, нали?
77
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък всички калинки на ГЕРБ се мислите за велики и незаменими,срама нямате.
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, Пацо, Мишо и Ваньо те чакат да ти обяснят какво е реваншизъм :)
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ли се сети,че си баща а невинните хората които окошари и ги остави на улицата.Сега ти се връща гадино.
74
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото, което може да ме развесели от ГЕРБ е Мата Хари да прати някоя нова фотосесия за да се посмеем всички.
73
3
 
18
 
! Отговори
Д-р Иванов Карлуково преди 2 години
Това изказване на калинчо да го приемем като извратено чуство за хумор или просто се прави на невменяем като началника си за да избегне присъдата?
72
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти трябваше да си подсъдим и съборил терасите но те направиха консул.Сега ще си получиш заслуженото стига рева.Дано те отзоват за да те осъдят.
71
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пореднито герберастко келеменце ли ще слушаме как реве по медиите 15 дни, че са му дръпнали кокалчето. Да свикват.
70
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Явно с дейността ми като председател на КПКОНПИ и като прокурор съм засегнал нечии интереси, коментира той отзоваването си пред bTV." Абе ПАЦО, Абе наглец герберастки. Ти не може да си засегнал ничии интереси, защото нищо не си работил. Махат те, защото си рядко тъпо парче. Нали и дипломата за английския беше сбъркана дори.
69
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Синият чорап, бе неграмотни гербаджии. Боко Чувалчето ви лъже и ви кара да лъжете и ставате смешни.