Йотова: Разкъсахме апатията, енергията за промяна е силна

Вицепрезидентът участва в честванията на 174-годишнината на Ботев
55
Йотова: Разкъсахме апатията, енергията за промяна е силна
Снимка: Президентство

По-силен от самовластието е стремежът към достоен живот без бедност и лишения, които крадат от свободата, към общата ни мечта за просперираща и силна България, която дава бъдеще на децата си и заслужени старини на родителите си. Само така ще постигнем равноправното лято, за което мечтаеше Ботев. Така вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към събралото се множество от хора, които участваха в честванията на 174-годишнината от рождението на поета и революционер.

"Разкъсахме мрежите на апатията, защото енергията на промяната е по-силна. Няма да ни бъде лесно да се справим с лъжепатриотите, с онази малка клика, която мисли само за собственото си облагодетелстване“, изтъкна Йотова и изрази увереност, че България ще е успешна с истински родолюбци, които имат таланта да гледат напред във времето и да чертаят развитието на страната ни.

"Ще заложим на грамотните и просветени хора, защото нашият народ се роди, оцеля и пребъдва през вековете благодарение на знанието и културата", посочи вицепрезидентът, цитирана от прессекретариата на държавния глава.

Илияна Йотова заяви, че 6 януари е не само голяма дата за българската история, но и за българското бъдеще, дата, която не заслужава лозунги и девалвирали фрази, а размисъл и себеоценка дали сме достойни за паметта на героите, които не пожалиха себе си, за да я има България. "Днес отново се опитваме да се докоснем до вечните завети и стремления на Ботев, в които нямаше място за полугерои, полуистина, полусвобода, полувяра, получовешки отношения", подчерта вицепрезидентът.

"Днешният ден - Богоявление, вплита в едно кръщението във вярата с раждането на един от героите на българското освобождение, с неговата вяра в свободата и възкресението на българския народ. Само за 28 години Христо Ботев премина през историята на няколко държави, неспокойната му душа успя да предизвика събития, да промени съдби, да формира историята на цялата ни национално-освободителна епопея, за да стане незабравим герой от нея", изтъкна Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: КалоферИлияна Йотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Промяна у нас ще има само и единствено когато БСП се махне от политиката! Така че място за апатия не може да има...Но Йотова явно говори за апатията на БСП, на която се бе отдала "великата" ни партия - не знам само превратът им дали е признак на ракъсана апатия или на жалко безсилие..А може би и на двете..Времето ще покаже всичко! Жалко само за хубавата ни страна - пак трябва да започваме отначало, явно...
44
0
 
5
 
! Отговори
ТЕ ТИЯ СА ПОЗОР преди 2 години
40% ПО ВИСОКИ ЦЕНИ НА ХРАНИ, ГАЗ 30% ПО ВИСОК, ЕЛ ЕНЕРГИЯ НА СВОБОДНИЯТ ПАЗАР С ОГРОМНИ ЦЕНИ, ФИРМИ ФАЛИРАТ, ХОРА ГУБЯТ РАБОТАТА СИ, ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ В ЕС, ПЪРВИ ПО ИНФЛАЦИЯ, ЛЪЖЛИВИ ОБЕЩАНИЯ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ С 12.5%- ДЕ ФАКТО С 6/8%, БЕЗ УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИН ЗАПЛАТА- А ТИЯ ГОВОРЯТ ЗА ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЪТ- КЪДЕ ЖИВЕЯТ, НЕ ХОДЯТ ЛИ ДА ПАЗАРЯТ, ДА ЗАРЕЖДАТ ГОРИВО- ПОГРОМ НАД ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНОСТТА САМО ЗА 8 МЕСЕЦА- ПОЗОР.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла бла. 30г. едно и също и след 30 още пак ще е същото.Най-бедни в Европа и най-бързо топящи се.И комунистическите лозунги все същите.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова: Разкъсахме апатията, енергията за промяна е силна...... Както се вижда скоро ще ви разкъсат килотите червени!:))))))
41
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Излъгахте пенсионерите за увеличението излъгахте работещите за минималната заплата. Апатията е вече към всички политици защото хората не вярват на никой! Това значи това което каза разтърсихме апатията.
40
0
 
14
 
! Отговори
Йова преди 2 години
Ти другарко мила знаеш ли как живеят бедните,почиват на Дубай,на гръцки острови,на Хаваите.мъжът ми ,аз получаваме 1000 лв пенсии и се грижим за син с 95 процента заболяване.трите пенсии само за лекарства,ток вода сме на нула.всеки месец вземаме по 1 килограм кайма .от него отделям са супа топчета,за мусака и по едно кюфте със хляб.Това ни е за месеца,а ти кажи колко вземаш и ядеш на месец.
39
0
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
"Ще заложим на грамотните и просветени хора, защото нашият народ се роди, оцеля и пребъдва през вековете благодарение на знанието и културата", посочи вицепрезидентът" - Кака, що дирите в управлението Президентско, Министерско? Най малко приличате на описаното горе.
38
0
 
15
 
! Отговори
09.09.1944г. преди 2 години
няма да има вече бедни и богати , всички ше сме равни , ше живеем достойно и щастливо ! да виждате разлика в днешни времена в изказването на другарите и другарките ? остава само да почнат да арестуват поповете , да върнат другарския съд и присъдата - в името на народа или хора да почнат да изчезват след разпит .
37
1
 
18
 
! Отговори
BG преди 2 години
Къде се скри българският Мадуро,та е изпратил дебелата другарка да се излага
36
0
 
22
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Съгласен съм без бедност и лишения но забрави да споменеш само за високите етажи на власта другарко,а на теб ти най личи,станала си тройна от как застъпи
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергията я видяхме. Служебно правителство два пъти. Единствената му задача беше изчегъртването, но нищо за текущите проблеми. Сегашното редовно правителство (което е почти в същия състав като служебното) вече започна с политики против гражданите и бизнеса (достатъчно е да споменем тока и едни 9 млрд. заеми само за м. декември, трошене на пари до дупка). Това ли ви е енергията? Че вие не сте по-различни от Борисов.
34
0
 
14
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
Докога с това " ще заложим" , вече трябва да действат тези, на които е заложено, нали са избрани и можещи и почтени.
33
0
 
22
 
! Отговори
Йото В А преди 2 години
Разкъсахме апатията, и я заменихме със злоба, омраза, арогантност, реваншизъм и тоталитарен егоизъм !
32
0
 
18
 
! Отговори
Милка преди 2 години
Ми преди това кой ти пречеше ?! Само се намирате на приказки и все търсите вината във всеки друг,а не и в себе си - ТОВА ВИ Е ГРЕШКАТА !!! Така,че не се очудвай,че като му дойде времето ще бъдете / вашата президентска двойка / много бързо ЗАБРАВЕНИ !!! Само лозунги и юмруци вдигате!!!
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергията е силна ама мотора е изпърдян.
30
1
 
18
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Нищо не сте разкъсали да та евва в грозната червена крава. Сега апатията е още по-голяма и няма никаква надежда.
29
1
 
24
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Лелята не е добре с главата :) Некой да и каже че не е на Бузлуджа!
28
0
 
23
 
! Отговори
Разочарование преди 2 години
Надежда и енергия имахме докато си видяхме новите пенсии,главоломното покачване на тока а от там на всички продукти.Станахме още по зле.Как един от вас не излезе пред народа и да каже коя е причината за това драстично нарастване на тока,кой е виновен,като ние си го произвеждаме.Чии джобове се издуха от далаверата.Нищо по различно от преди.В парламента само се изслушват от месеци,а хората се чудят какво да правят.Знаете какво става когато народа е гладен и болен.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анархия преди 2 години
Предателя Радев се набоцкал пак, отново при същата медицинска сестра.
26
1
 
25
 
! Отговори
РАДЕВ =100 %ВЛАСТ преди 2 години
100% КАТАСТРОФА.......... ПЕНСИИ..ТОК.. ПАРНО.. ХЛЯБ.. ПАНДЕМИЯ.. СМЪРТ......