Премиерът Петков и министри на блицконтрол в парламента

Ще представят политиката по отношение на инвестициите
7 яну 2022 07:50, Анисия Иванова
22
Премиерът Петков и министри на блицконтрол в парламента
Снимка: БГНЕС

Блицконтрол в парламента на последното пленарно заседание за седмицата. Министър-председателят Кирил Петков и министрите от кабинета ще отговарят на актуални въпроси на депутати.

Редовният парламентарен контрол по план ще започне в 11:00 часа.

Според правилника на парламента, блицконтролът ще се провежда всеки първи петък на месеца. По време на редовния парламентарен контрол Кирил Петков ще даде повече подробности за цялостната политика, която ще води кабинетът по отношение на инвестициите.

Въпроси за открити наказателни процедури от Европейския съюз срещу България ще бъдат отправени към вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда Борислав Сандов и правосъдния министър Надежда Йорданова.

Бюджетната комисия в парламента днес ще обсъди законопроект за удължаване на бюджета за 2021 г. до края на март тази година. Тъй като страната ни влезе в новата година без утвърдена план-сметка, правителството предлага действието на миналогодишния бюджет да се удължи до края на март.

Заедно с това до този срок се запазват размери като минималния доход на служител в държавната администрация, който практически винаги съвпада и с минималната работна заплата. В момента тя е 650 лева.

Удължават се сроковете за действие на различни плащания от хазната, например - за допълнителните възнаграждения на медиците от първа линия, помощта за деца с увреждания и други разходи.

Според Закона за публичните финанси, ако няма приет бюджет за годината, до гласуването на такъв от парламента и обнародването му в „Държавен вестник“ държавата работи с 1/12 от съществуващия месечно.

Краят на март в момента съвпада и със срока на извънредната епидемична ситуация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Ей,как хубаво чете момчето,а?! А от докладчетата му като сол се сипе :"Ще...ще....ще..." Ама от толкова много СОЛ,чак ... нагарча - пфу! За това ли гласувахме за теб - сега сол да ядем ?! Ама хак ни е-хората хубаво ни казваха да не гласуваме за вас,че сте нови парашу тисти,ама ние - нека им дадем възможност ! Е,дадохме ви и ... толкова! Повече НИКОГА !!!
16
0
 
7
 
! Отговори
Хората на чорапа преди 2 години
Как превъртяха пенсиите, а. Оказаха се по големи лъжци от банкянският толуп. Увеличение на пенсиите, преизчисляваме ги, обещаваме и тн бля, бля, бля по харвардски. И получихме по дългото.
15
0
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Най-често срещаната думв ще бъде ,,ЩЕ,,- много я обича канадския лаладжия...
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блицритник в *** и обратно за Канада.
13
0
 
13
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 2 години
Ще го препитват по история и география,ама не зле да го питат защо излъга пенсионерите с УВЕЛИЧАВАНЕТО...
12
0
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
30 процента инфлация, ам йок увеличение на заплати... Само сертификати са му в главата на кирчу бустера канадски...)) убитаци и половина, ще ни управляват... Ако им позволим...))
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днеска ше ми обясняват как ми се е увеличила пеннсията с 40 лева по-малко от декемврийската! оная от крушовица или другата от карабунар!
10
0
 
12
 
! Отговори
и те така преди 2 години
кирчу сладкодумника отново ше разтяга локуми - ше дава идеи , предложения , намерения и обещания .
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя най-много го бива в инвестициите. То затова и всичките обещани 600 инвеститора не са дошли - НИТО ЕДИН! А тоя завод за ел. коли няма и да стане никога, защото тоя старт ъп го върнаха в първи клас - накараха го да си изтегли кошниците, защото са опасни и пълни с дефекти и проблеми. Да не говорим, че тази компания пари за инвестиции няма... вече веднъж фалира... ама нищо, ние ще им дадем един 40 милиона лева.... ей така, защото Кирчо трябва да си прави ПР. Крадци гадни!
8
0
 
13
 
! Отговори
Новите преди 2 години
*** увеличиха пенсиите като ги намалиха. Не вярвайте и дума на това което ви казват. Те са по големи лъжци и от банкянският. Кирчо, кокорчо и шефът им, айде кой от където е. И вие не ставате.
7
2
 
17
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Аре бе, аре бе, по-бързо работете бе!!! Аз ако така се мотам в частния сектор да са ме уволнили на 2рия ден, а народеца си трае, дето сме им работодатели на тия. ПП (Поредните П е д а ли ) нищо няма да свършат, битовите сметки ще ни довършат, не корона вируса. Още 32 години мизерия ни чакат.Хората от Казахстан показаха как се прави, а и не само те, навсякъде има протести.
6
2
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А Рундю - сертификата кога ще отговаря за подривната си дейност?
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с това до този срок се запазват размери като минималния доход на служител в държавната администрация, който практически винаги съвпада и с минималната работна заплата. В момента тя е 650 лева.Колкоооооооо????? Хахахаххахахахахах
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кленолистия мошенгиест убавец ще ви довърши.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лакардии...
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че тия за друго не ги бива. Ще обясняват надълго и на широко какво ще направят и до там.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
въпрос на месеци е да бъде изметен