Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е

"Има такъв народ" отново ще предложи с бюджета тя да е 1 лев
Обновена: 8 яну 2022 18:05 | 8 яну 2022 18:05, Веселина Йорданова
237
Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е
Снимка: БГНЕС

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък - само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори - да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Самоизчегъртай се !
106
4
 
5
 
! Отговори
Dil преди 2 години
Не виждам голям проблем да се субсидират партиите. Иначе партиите съвсем ще заприличат на ООД-та и знайни и незнайни богаташи ще си купуват депутати, политики и цели партии - кой колкото има. 1 лев за глас е популизъм (каквото е и избирането на главен прокурор да става от хората). Проблемът и тук, както и навсякъде в обществото ни е липсата на контрол - взел си 8 лева, но за какво си ги изхарчил - за политики, срещи с избиратели, реклама, структури по места, или за къщи, мерцедеси и гласове...
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народ, който след 2 месеца ще се закичи за здраве с мартеници от Китай, не може да бъде унищожен!
104
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 2 години
Абе Славчо нямаше ли да правим революция с мажоритарни избори. Нали за това влезе - да реализираме идеите на Референдума. АААА не му е сега времето. Сега да поуправляваме малко па по-натам, а?!!?!
103
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, разтрогни коалицията за да възтържествува справедливостта, ама смееш ли, а?
102
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи нещо за инфакцията, чалгар, какво се спотайваш, нали и ти си на власт в момента?
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя червен с.елян.дур Трифонов да каже колко пари прибра за 20 години в прайтайма на ВТВ от реклама?
100
18
 
7
 
! Отговори
! преди 2 години
Мачкай Славииии с теб сме!!! Кажи им го на новите моралисти и продажници!
99
5
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Чалгари и харвардски петна ще ни довършат.Не трябва да им се оставяме!
98
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много правилно. Това демотивира много хора да гласуват. За да не дават пари на партиите. Освен това с тези пари се купуват гласове.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закончето е такова.Предишните тарикати лапаха само законно
96
0
 
22
 
! Отговори
куку преди 2 години
Нали тези са ви коалиционни партньори , кво се правиш на луд !?
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До какво водят онези искания от референдума? Замисляли ли сте? 1 лев субсидия за партиите води до зависимост на партиите от олигарсите и невъзможност за възникване на нови партии, ако не да финансирани от олигарси. 120 депутати, означава олигарсите по-лесно да си купуват депутати. Мажоритарен вот означава бетониране на фве партии в политиката. Когато го предложи това бяха ГЕРБ и ДПС.
94
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Истина е но статията показва колко далече г-н Трифонов е от партията - политиката в държавата или се прави на дръж ми шапката, според мен е 2 ротоно в политиката на БГ има от следователно статията има за цел двусмислие, а в правото въпроса е кому е угодно. Спечелил гласове ама не знаел за парите, май май не е чел Алеко Константинов за Бай *** относно написаното за изборите в БГ. Който не ме разбира може да разбере това едно ферари за теб и за мен, само дето после го дарява с томбола, сега без.
93
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко си долен славчоу ама колко си долен
92
2
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нали на референдума го решихме 1 лев субсидия но само за партиите в нс които не еминал 4 процента няма субсидия и 120 депутати даже са много за 6 милионанаселение много се размотавате във времето стегнете се и деистваите бързо защотоняма време
91
0
 
1
 
! Отговори
От 111 преди 2 години
Беше до тапата под 107
90
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметките ми за ток са двойни,дори и с икономично потребление!Така се сгрявам понякога през зимните Да, трябва да избирам между топлина или хляб! Спестявам пари за семейството си, което има нужда от топлина, за разлика от моята издръжливост!Аз се нуждая от хляб и вода, минимално.Но си мисля, че ако не вземете мерки за овладяване на енергийната криза, инфлацията, може да очаквате примерът на Казахстан!
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй не е редно от страна на партиите настанили се в държавното управление чрез избора на суверена отпуснал им за тази дейност финансови средства в държавни заплати неколкократни по високи от средната за обществото-суверена,като по фирмения принцип тези партии са екип от фирма и е необяснимо как какви наети получават след като нямат договор със суверена за допълнителна издръжка,а само уточнена издръжка за пряка основна дейност с назначения по места в държавните дейности,като явили се в конкурса.
88
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж сега, наборе! Кажи честно,защо ние от народа не заживяхме по-добре,откакто ти влезе в политиката? Нали обеща колко хубаво ни чакало с теб и твоите сценаристи? Или за други сценаристи е ставало дума? Офшорка повече да не видиш...