Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е

"Има такъв народ" отново ще предложи с бюджета тя да е 1 лев
Обновена: 8 яну 2022 18:05 | 8 яну 2022 18:05, Веселина Йорданова
237
Трифонов: Партия без нито един депутат взема 637 хил. субсидия - извратено е
Снимка: БГНЕС

Партията, която получава най-много пари от държавните субсидии към днешна дата, е политическо движение “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. Това заявява лидерът на ИТН Слави Трифонов в пост в социалната мрега и допълва, че то няма нито един депутат в Народното събрание, но като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме промяната” се яви на изборите, е получила 637 390 лева за периода от 14 ноември до 31 декември.

Това са 90% от парите, които всички данъкоплатци сме изплатили като партийна субсидия на “Продължаваме промяната”, на база на получените от обединението гласове на последните избори. Загадка е защо анонимните социалдемократи са взели толкова много пари, а останалите две партии-мандатоносителки - “Волт” и “Средна европейска класа” са получили по 35 хиляди лева, коментира Трифонов.

Разбирам, че това е въпрос на предварителна коалиционна уговорка, с която Кирил Петков и Асен Василев са се съгласили. Това си е тяхна работа и не ме интересува. Няма как обаче да не отбележа, че това е поредната глава от сагата с нелогичното, неморално и извратено финансиране на политическите партии у нас, посочва той

Анонимна партия, без нито един депутат, само за 47 дни получава 637 хиляди лева партийна субсидия. Това наистина е нелогично, неморално и извратено.

По думите му пак само за 47 дни ГЕРБ е получила 606 233 лева от парите на данъкоплатците, същевременно продължава да ползва безплатно два етажа от административната сграда на НДК за свои офиси.

Ще продължа нататък - само за 47 дни ДПС е получила 358 751 лв., а БСП - 267 758 лв.
Трите партии в обединението “Демократична България” са получили 175 659 лв., а “Възраждане” “патриотично” е взела 134 209 лв.

Това са солидни финансови инжекции, с които партиите могат да издържат партийни телевизии, да купуват къщи на лидерите си, а като дойдат избори - да купуват гласове.

Сигурно ще попитате за “Има такъв народ”. “Има такъв народ” е единствената българска партия в момента, която изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум, и която взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така за въпросните 47 дни “Има такъв народ” получи 32 843 лева, посочва Трифонов.

Той пресметна, че в момента финансирането на партиите струва 50 хиляди лева на ден, защото субсидията е 8 лева на глас.

“Има такъв народ” безусловно ще продължи да бъде част от управляващата коалиция, за да се решават всички кризи, надвиснали над страната, за да сте спокойни вие, българските граждани, и за да стоят ГЕРБ и ДПС далеч от властта. Въпросът с партийните субсидии обаче най-после трябва да бъде решен. При гласуването на “Бюджет 2022” “Има такъв народ” отново ще застане на ваша страна и ще предложи 1 лев партийна субсидия, заявява лидерът на ИТН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
До Дианалелеле какви приказки само, това на сборищата на гербаджийската мафия ли ви ги казватнезабравяй че част то членовете на ГЕРБ са деца, внуци и роднини на БКП!
186
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
До Анонимен точно обратното е!ПП незнаят то къде да я захванат , а истинска реформа в правосъдието няма да има щото драги ако има то означава всички спонсори на ПП, БСП,ДПС, ГЕРБ и ДБ -СДС ще трябва да бъдат разследвани!! Приказките за риформата в съдебната система ако са свързани със подманата на 10 човека няма да доведат до никъде!!
185
0
 
0
 
! Отговори
Жеко преди 2 години
Слави я кажи как променихте субсидият аси и къде отиде разликата!Методиката за изчисляване на субсидият ане е променена, къде тогава държите парите в сметка на НС или във ваша сметка на ИТН??А изтеглихте само тия 32хиляди лева, другите стоят на влог!
184
0
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Те и събсидиите са извратени. Нали именно партиите си ги грасуват. Извратени партии, извратени политици, измислят извратени правила за субсидии. А пък 70 % от хората им казаха на изборите, че не стават за нищо. Всичктепартии събраха общо 30 %, но пък лидерите им си мислят, че са важни и от зависят нещата в България. Честито на финансистите от партиите.
183
1
 
3
 
! Отговори
izh преди 2 години
Най много лаят че сме бедни тези които цял живот не са създали един лев принаден продукт за тази държава. За да дооберат остатъка от неприватизираното държавно имущество една година сценаристите около Фуражката разиграваха театри с доста некадърни, но послушни актъори . Чалгарчето си изигра сцената и вероятно си получи хонорара под някаква форма. Е, сега вече разчистиха българите които им пречеха,се тества почвата да се намали бройката на тези дето ще се облажат. Е, няма пари за всички
182
5
 
5
 
! Отговори
Хе-хе преди 2 години
Като чета коментариите излиза, че Костя Копейкин се натиска да е новият фаворит на машинките на Мадуро/Радев/!
181
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак гледа в чуждата копанка? Знаем, че неговата не е празна.
180
11
 
17
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Безпорно - герб ще бьде запомнен като най грабливата партия от прехода заедно с бившото костово - сдс сегашните - дбПроблема е , че и новите стари лица не са по различни - като корнелка любимката на др костовМоже би единственно вьзраждане с голямо мнозинство в парламента биха могли да променят нещо
179
7
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен208 Стига манипулации и празни приказки, БСП! Слави е неслучайно член на БСПарската коалиция и ако го нямаше него щяхте да видите власта друг път! Като гадни манипулатори сега го използвате за да продължавате да лаете срещу Герб..Герб никога не е пречил в Парламента - докажи обратното или престани да мърсиш българската визия - българинът е почтен човек и няма нищо общо с мръсотията на БСП! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
178
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Самоизчегъртайте се бре гнусняр Славуц и Тошко африкански дяволи гнусни вие разсипвате България!
177
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави нарочно саботира новите управляващи и прави всичко само да се забави работата в парламента и да започне истинската промяна.Като начало реформата в правосъдната система.ИТН и ГЕРБ внасят теми в парламента които пречат на работата му.Аъщото правят и Възраждане.
176
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН ,ГЕРБ и Възраждане са анти-Българите в парламента.А ИТН е на практика ГЕРБ.Всичко беше направено по сценарии.Основната цел на ИТН беше да се докаже ,че Другите не стават ,а само ГЕРБ става Това в и причината постоянно да правят диверсии на коалицията.Това е и причината постоянно да прави такива изказвания.ИТН даже повече пречи в парламента в сравнение с ГЕРБ на пример.Те саботират заедно с ГЕРБ работата на парламента.Внасят безмислени неща за осъждане,вместо на ПР. реформа в правосъдието.
175
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е в Мафиотската държава България.Игри и далавери в продължение вече на 33 години.
174
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо маме всички разбрахме,че си популист.Вече си изчезващ вид.Твоите работодатели ще те махнат.ИТН е изцяло с хора от ГЕРБ.Вижте какво стана във Министерството за Външни Работи.Как може да си вкараш автогол?Да назначиш за заместник на министерството изгонения от ДАНС -бившия шеф по-точно човек на ДПС и ГЕРБ и ГЕШЕВ.Слави време ти е за пенсия.
173
0
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ИТН А за какво точно го избра ти, ИТН? Какво точно очакваш, че може да направи това плаш.ило?...
172
5
 
12
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Ментора бай Иван Стига с тези празни приказки, БСП! Кажи кога и как Бойко ни е ограбил и е създал мафиотска държава в България! Ще кажеш, ама натананайки, значи! Защото мафиотската държава у нас е създадена още 1944г., а Бойко удържа позиция срещу нея 12г. Бойко прмахна мафиотските убийства по улиците от нас, премахна мафията, създадена официално от БСП за тормоз на населението...Бойко е истински национален герой! А мафията се върна пак - гледай какво ни чака...
171
6
 
8
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Слави, ти си отговорен за това, какво прави Кирето. Вие сте коалиция и не се оправдавай като ученичка. Не те избрахме за това.
170
6
 
8
 
! Отговори
бг преди 2 години
Славуцата да каже колко пари и пачки е получил от генерал Решетников а да не се прави на вода ненапита. Само като се види позицията му към избитите българи в Македония прозира агентурната му муцуна .Загова канише сърби на концерт в София изобщо жалък чалгар
169
6
 
21
 
! Отговори
Както преди 2 години
..и да го слушам, изглежда чалгаджийчето е отишло в Парламента, не да свърши някаква работа, а да "пречи"! Да пречи ГЕРБ да не се върнели във властта, и това било достатъчно, че хората да били..."спокойни"! Много ги успокоихте бе СлаФчо, особено като си получат сметки за ток и парно,страшно спокойствие ще настъпи! А ако оцелеят и зимата, ще са още "по-спокойно"!На просто-български...Ай сиктир !
168
4
 
17
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Слави Трифонов се интересува винаги и само от парите!-би станал добър счетоводител,но днес парите са в политиката и той не пропуска..Слави Трифонов не може да бъде политик,той вгражда личните си отношения в професионалните,а това е абсолютно недопустимо тък и показва две неща:първо,че избирателната ни система няма нужните филтри за политици и второ:Слави не може да бъде част от нашата политика.Не може този човек да се бори срещу Герб и ДПС по лични причини в политиката/извън обществ. интереси/