Половината пенсионери ощетени - със стотинки, но и с по 30 лв.

Ще бъдат изплатени разликите, които се получават за януари и февруари
39
Половината пенсионери ощетени - със стотинки, но и с по 30 лв.
Снимка: БГНЕС

Половината пенсионери са ощетени и са получили по-малки пенсии, заяви управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов.

Още по темата
Механизмът, който ще компенсира пенсионерите, се доразработва. Ще бъдат изплатени разликите, които се получават за януари и февруари, обясни Иванов преди заседанието на социалната парламентарна комисия.

По думите му пенсионерите, които са с по-малки суми, са с различни типове пенсии.

Едни са пенсионерите с увреждания, които получават 85% от минималната пенсия, която е 314.50 лв., ощетени са с около 50 стотинки. Другите са пенсионерите със социална пенсия за старост, която беше вдигната на 170 лв., те с близо 30 лв. са ощетени. Около половината от пенсионерите са с по-ниски пенсии, но в различни степени. Близо 250 000 от тях са ощетени с по-малко от лев, заяви той, цитиран от БГНЕС.

Пенсиите на всички пенсионери са увеличени, но за определени групи са били ощетени от преизчисляването.

"Ковид добавката е нещо съвсем различно. Тя няма отношение към пенсионната система", заяви той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: НОИпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Драги управляващи,предлагам ви една проста, но ефективна формула за из4исляване на пенсиите,за всяка година трудов стаж,дайте по 15 лева,други формули не са ви нужни.При тази формула,няма да бъдат ощетени,тези които имат трудов стаж,според законно изисквания трудов стаж,за мъжете 39г.и 8 месеца,а за жени 36г. и 2 месеца.
32
0
 
2
 
! Отговори
Справедливост преди 2 години
Няма ощетени пенсионери сега. Ощетени са от това, че няколко пъти пенсиите не са индексирани и от измисленото швейцарско правило, което се съобразява с инфлацията а не със средния осигурителен доход. Крайно време е да се изравни начинът на индексиране на заплати и пенсии на обикновения гражданин и богопомазаните депутати. За сведение заплатите на депутатите се индексират на всяко тримесечие спрямо средната работна заплата.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свещи да си купуват със парите от който ме лишиха .... 23 лв за някой е малко за мен е хляба за месеца
30
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Е ви промяна , пак гласувайте за тези
29
4
 
4
 
! Отговори
Киро и Асен преди 2 години
Защо ни повярвахте толкова наивно преди изборите. Сега по добре ли е, отколкото при Герб ? Харесват ли ви цените на газта тока бензина парното дървата храните и лекарствата ?
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здраво ощетени са и хората от 1 и 2 категория труд! Труд, хора при тежки условия, с лишения! Има -няма 30-40 лева. Голяма част от тях са ощетени и поради това, че години наред са получавали пенсия под таван. Срамота! Тези хора не са закононарушители, че да ги унижават и ощетяват по този начин! И сега възражения ли трябва да подават в НОИ, ИЛИ ПО СЛУЖЕБЕН ПЪТ ЩЕ КОРИГИРАТ?
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой не може да смята,се пита в задачата? Моята пенсия се увеличи например с 65 л. по същата схема на изчисления?!
26
0
 
0
 
! Отговори
ерт преди 2 години
До ГошоИ аз искам
25
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Нека им. Дрътите комунисти само от глад и лабут разбират. Другия път пак Рундю да гласуват... да им вдигне пак пенсиите :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на киро куролацията и радев фигуранта!
23
2
 
9
 
! Отговори
КОКО преди 2 години
ОТ КАНАДСКАТА МУСАКА НА АСЕН И КИРО , ПРИ 40 ГОД СТАЖ - МИ СЕ ПАДНАХА КАРТОФИТЕ. А ПУХКАВИЯ ШЕФ НА НОИ И.И. ДА НЕ СЕ ОПРАВДАВА С КОВИД-ДОБАВКАТА
22
3
 
9
 
! Отговори
Ощетени преди 2 години
има и с над 40 години трудов стаж. На брат ми сега е получил 40 лв по-малко, в сравнение с декември, а февруари ще получи още по-малко! А при мене с над 40 години общ трудов стаж и над 50 с първа категория пред февруари ще получа почти толкова,колкото през декември!
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ощетени са точно тези, които нямат никакъв или почти никакъв принос в НОИ . Какво значи пенсия по старост, това значи, че цял живот си ял и пил, нямаш никакъв трудов стаж , а пък вноски въобще. Или това е подарък от другите пенсионери.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежки години идват не се знае кои кои ще издържа.
19
1
 
6
 
! Отговори
Генади преди 2 години
Покраи сухото гори и мокрото.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не питаи старило питаи патило.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пенсионерите са я създали тази държава ако ги няма тях няма да ни има и нас не може с лека ръка да ги одритнеме в ъгъла.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е вързано ако умрът пенсионерите ще умреме и ния всичко е вързано като свински опашки все пак парите на пенсионерите като пазаруват се вливат пак в икономиката и се въртът.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема да оставиме нашите предци гладни и жадни да мизерстват.
14
5
 
5
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Глупсоти, не са половината, много по-малко, но има , и през следващия месец ще се внесе корекция, дано тогава всичко е правилно !!!