Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?

Нашият читател чака отговор и от МОСВ за причините
14 яну 2022 21:30, Анисия Иванова
24
Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?
Снимка: БГНЕС

 В очакване да получи отговор от МОСВ ни писа наш потребител в платформата на Helpbook.info, относно състоянието на язовир в близост до село Цонево:

"Следейки ежедневните бюлетини за състоянието на водите на МОСВ ми прави впечатление следното: Средният денонощен разход на яз. Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г. е трайно над 3,000 м3/сек. Сравнено с предходни месеци и същия период на 2021 г., средният денонощен разход се е повишил около два пъти.

Същевременно разрешените за ползване месечни обеми, съгласно Графиците за използане на водите, не са променяни съществено през тези периоди и се въртят ололо 5,000 млн. м3.

Моля да извършите проверка каква е причината за значителното повишение на разхода от язовир Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г., правомерно ли е то и дали не свързано с допълнително изпускан обем за електропроизвоство на ВЕЦ "Цонево" (според медийни публикации, свързан с една политическа партия), въпреки че в графика е записано "Предвид ниския обем водите се използват само за промишлено водоснабдяване на „Консорциум Девня“ АД", гласи сигналът. Надяваме се на бърза реакция и отговор какво се случва.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 години
Лесно е да се оправдавате и да хвърляте вината на други особено на турците за некадърността си то налк повечето в Народното събиране на пари са Чисти българи те какво правят това ако не е ромите ще са виновни
19
1
 
6
 
! Отговори
Варналиев преди 2 години
Преди 3 години, в разгара на водната криза, писах писмо до шефката на РИОСВ Варна с въпрос за Цоневския язовир. Отговорът беше, че се източва заради ДПС ВЕЦа на стената, въпреки че през нея година нямаше валежи. Временно спряха източването след като арестуваха екоминистъра Ненов и след заповедта на Ревизоро. Сега пак е кьорава работа - ДПС си прави далаверата, ние се лаем.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКО ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ ПЪРВО МИТЪТ ЗА ДОБРИЯТ ПОЖАРНИКАР Е ФАЛШИВА МОНЕТА И ВТОРО НЕЗНАЧИТЕЛНИЯТ ПРИНОС НА ВЕИ КЪМ ЕНЕРГИЙНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ НА ПРЕКАЛЕНО ВИСОКА ЦЕНА, НО ТОВА НЕ Е НЕЩО НЕОБИЧАЙНО ЗА ДОЛИНАТА НА ТЪМНИТЕ БАЛКАНСКИ ПРО-СТА-ЦИ!!!
17
1
 
1
 
! Отговори
bb преди 2 години
Ii ko sa vseki vnushil si neshto chaka da mu obesnqvat zashto ispuskat qzovira.Mnogo qsno che nma da davat obesnenie.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога, ще се подигравате с нас ? Във време когато водата е оскъдна, няма дъждове , нвма снегове и вървим по ръба на безводието... да Има Вецове е ПРЕСТЪПНО. И ВСИЧКИ ЗАМЕСЕНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте кирчо язовирчо
14
1
 
13
 
! Отговори
Оня с коня преди 2 години
Определената политическа партия е ДПС-*** държат ВЕЦ Цонево.Голяма помия е в МОСВ-не искат да затворят кранчето на мършата.
13
1
 
24
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Да каже Кирчо, той е отговорник по изпускането на язовирите !
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toя па намерил какво да пита.Не знае ли,че всички язовири са разпределени на определени хора и ги източват за да правят ток и да пълнят определени джобчета?!
11
0
 
8
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
продават водата, @п***рите отиват в м***фията. водата по каналите отива в чужда държава. парите ги взима шишо
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, този язовир с какъв обем е? Както сте го написали излиза че всеки ден се източват 260 мил. Кубически метра. За 10 дена 2.6 милиарда куб. Метра.
9
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Доган ефенди и ортаците му от Д(П)С за пореден път ни показват кои са тъмните сили, които управляват България.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Кирил Петков обича да се снима в празни язовири. Предполагам, че това причината. На никой обаче не му пука, защото и без това вече всички са софиянци или гастарбайтери по чужбина.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По партийно нареждане от самия Киро Брейка, братчеда на канадецо!
6
0
 
18
 
! Отговори
Гледайте 6 преди 2 години
ДПС може от години да не са на власт, но парите са в тях . Те източват зверски яз.Г.Трайков(Яз.Цонево), заради ВЕЦ а сина стемата му. Някакви ид.иоти направиха правителство, ще умрем от глад и високи цени, но в БГ управляват ДПС и турски фирми
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се косете, че ви мине като спре водата! Още ли не сте разбрали, че държава няма, да уточня ЗА НАКОИ!
4
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как защо? Трябва Кирчо да си направи селфи до стената на язовира - за това го изпускат.
3
1
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Новия министър Сандов, ще последва пътя на Нено Димов.И двамата са прости ....
2
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората с големи глупости се занимават... понякога..
1
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗПУСНАЛ се е язовира защото е стар и вече не може да стиска.