Бебе и дете на 9 г. са с COVID-19 в МБАЛ-Шумен

В детското отделение от коронавирус се лекуват 4 деца
18 яну 2022 15:55, Анисия Иванова
15
Бебе и дете на 9 г. са с COVID-19 в МБАЛ-Шумен
Снимка: Helpbook

Едномесечно бебе и дете на девет години са сред приетите 10 пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Шумен вчера, съобщи на БТА д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в болницата.

По думите й в детското отделение на болницата от коронавирус вече се лекуват четири деца, а в отделението за интензивни грижи - пет пациенти, един от които е интубиран. Настанени в ковид отделенията на лечебното заведение са 136 болни, а в МБАЛ - Шумен, с адрес в Нови пазар - още 13 пациенти. В болницата вчера са починали жени на 65 и 75 години, и мъже на 51 и на 87 години, допълни д-р Маринова.

Още по темата

Новодиагностицирани с коронавирус са 148 жители на област Шумен за изминалото денонощие. Най-много от заразените с вируса са на възраст до 19 години - 45 деца и младежи. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/. Оттам припомниха за БТА, че през предходните три дни бяха регистрирани 100 нови случая на COVID-19 в региона.

Общият брой на поставените ваксини в Шуменско е 83 175, 275 от които са приложени през изминалото денонощие. Хората със завършен ваксинационен курс са 38 665, а тези с бустерна доза - 10 825 души.
Ваксинациите срещу COVID-19 в областта продължават в разкритите временни имунизационни кабинети в лечебни заведения и в РЗИ - Шумен, в практиките на общопрактикуващите лекари и в изнесените ваксинационни пунктове, припомнят от здравната инспекция.

Служителите на РЗИ - Шумен призовават за спазване на въведените противоепидемични мерки и информират, че ежедневните им проверки продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: шумендетекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата го карат безсимптомно. Как точно разбраха, че са болни?Направили са им от фалшивите тестове?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...Кога ли ще натъпчат някое с антибиотици и ще го уморят, за да кажат "ето, много е страшен вирусът, давайте да ги ваксинираме"... Господи, пази децата ни!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвайте с ваксинацията на деца веднага. Закъсняваме ужасно.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, сега разбрах-бебетата ни заразяват. Много са опасни.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли отчет за всички новородени и деца на 9 години от какво са били приети в болница днес? Много едностранчиво това, дето сте го изтипосали в жълтурника.
7
8
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Ваксинация, ваксинация, ваксинация!Първо децата, след това и възрастните. Това е единствения възможен начин за излизане от пандемията!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те може и хламидии да имат. Впрочем много новородени имат гъбички. Но за това не ги приемат в болница, щот няма няколко хилки за пътека, нали?
5
1
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Оставете Децата на мира,евреи чуждоземски! Никаква смъртта за Децата,аврамови фекалии!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже и едно неродено се е заразило
3
1
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Три дневен национален траур , военен оркестър денонощно пред болницата да свири погребалния марш , да отпадне зеления сертификат за тези граждани , които нямат 5 дозова ваксинация , локдаун .........
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко са приетите с други заболявания?
1
2
 
15
 
! Отговори
Хулигана преди 2 години
Не закачайте децата, че ще има кютек