Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати

Работните групи между България и РСМ ще се срещат ежеседмично
178
Петков и Ковачевски: Добросъседството ще се измерва в резултати
Снимка: Правителствена пресслужба

Добросъседството вече ще се измерва в реално постигнати стъпки и резултати. Линията София-Скопие ще бъде реалност. 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Това съобщи премиерът Кирил Петков на пресконференция с премиера на РСМ Димитър Ковачевски.

Още по темата
Очертахме точния календар. Фокусираме се върху всички общи възможности за обогатяване на нашите отношения, заяви още той. Българска делегация, водена от Петков, е на еднодневно официално посещение в Скопие.

Като премиер започвам с един от най-важните въпроси за РС Македония - евроинтеграцията на страната. Двамата с българския премиер Кирил Петков искаме да използваме новата енергия за постигане на общата цел - за по-добро бъдеще на двете страни, каза Димитър Ковачевски в началото на пресканфернцията.

Според Ковачевски "двете страни влизат в нов порзорец в двустраните ни отношения", предаде БГНЕС. Ковачевски съобщи, че властите в Скопие са изпратили вербална нота в ООН, с която съобщават, че Република Северна Македония и Северна Македония е едно и също и се отнася за територията на РСМ и че няма никаква териториални претенции. "Това е първата голяма крачка", каза още Ковачевски и съобщи, е ускорено изграждане на ГКПП Клепало.

Двете правителства ще имат на 25 януари съместно заседание в София. Двете страни са се договорили да създадат работни групи по конкретни теми, които да се срещат всяка седмица.

България първа ни призна. След 30 години отваряме нов прозорец в отношенията ни. Имаме една цел – да създадем условия за по-добър живот на народите на двете държави. Македонците и българите са два близки народа, заяви още домакинът Димитър Ковачевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен155 Кое ви е бравото, бе, смот.ани ц.иг.а.ни такива! Че ще си останат македонците ви без корен като вас ли дето гледате как да избягате от сръбските си корени - що не си ходите в Сърбия, там се разбирате най-добре, ама не..Харесва ви да дерибействате над бедните ни сънародници - те са толкова послушнички и добрички, значи..Какво тук значи някаква си личност!..И от майка си ще се откажете за власт, не.год.ници такива...Радват се те! На какво се радват? на свое, разбира се...ПП ВЪН!
141
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Ето как бързо и лесно се разбират не.год.нки.ците! Няма проблем, значи щом става въпрос за пари...Правилни излезнаха моите прогнози - няма никакъв шанс някой истински политик да се пръкне в БСП...Не помагат клаузите на Вигенин, който кой знае защо още си въобразява, че върши някаква работа в тази партия - не.год.ни.ци.те го използват за щит, избутват го напред като стане напечено, но бързо му подрязват крилцата да не би да ги разпери и да ги засенчи, значи..Жалко!Само се хаби с това БСП! БСП ВЪН
140
1
 
1
 
! Отговори
От преди 2 години
Човека май е почнал ударно с анти депресанти.
139
0
 
4
 
! Отговори
Тйлйж ббггф преди 2 години
Трябва да ходим пак на избори тази година
138
0
 
5
 
! Отговори
Гйутйку преди 2 години
Правителството трябва да подава оставка
137
0
 
5
 
! Отговори
Гйииъъъ преди 2 години
Кирил Петков да си подава оставката
136
1
 
5
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
Петков върти далавери с албански мафиоти, ръководни органи и олигарси в Северна Македония, четете статията в Биволъ за строежа на завода в Ловеч.
135
2
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 2 години
Те това не е Кирчова работа!Трябва да му се забрани да се занимава с македонските въпроси щото само бели.
134
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До частичен успехНикакъв успех не постигнаха макетата :)) Първо, че американците отрекоха че ще ни наложат санкции заради тех, второ че Кирчо ги лъже най-нагло, трето, че Киро обещава неща, които са бутафорни :)))
133
3
 
6
 
! Отговори
частичен успех преди 2 години
Най-важното е,че се отрекоха официално от териториални претенции към нас,защото от доста време техни агенти плащаха на българи от пиринско да обещаят,че ще се пишат македонци.Иначе,да се пишат каквито искат.Доста време е минало и доста мозъци са промити безвъзвратно.А, и да изтрият от учебниците фашисти ,татари,чергари и прочие.
132
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Че кой иска Македония да е "българска" ,Бе? Че дори и в България такива предатели и *** не се уважават! Да спрат да крадат история, да си признаят произхода, пък ако ще и за "марсианци" да се вживяват!
131
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония не е българска и няма да бъде.
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С нищо не са ни виновни Кирчо-кокорчовците - мошеници на дребно от нейде-някъде си, да махнем *** - от него и неговата разкраченост и нарцисизъм са ни всичките бели и хаоса на главата! И докато не се махне ***-пРЕЗИЛдентската мизелрия, НЯМА оправия!
129
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ ТРЯБВА ДА Е ПЪРВИЯТ РЕЗУЛТАТ.
128
2
 
15
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Единственото на което разчитам, че Кирето е патологичен лъжец , и макетата ще му се вържат!
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше си ясно, че ще ги излъже Кирчо, иначе го посрешнаха всички политичари, без сърбето Пендаровски :)))
126
1
 
8
 
! Отговори
До 132 преди 2 години
В цивилизовани свят бях, където не ми е хрумвало да се занимавам с титовски "химни" сега го видях, понеже ми се обади безкрайно възмутен приятел с българско самосъзнание от РСМ, потресен от Просто Киро 'вата малоумщина. Не ние крадем "идентитетот" на тези селски и необразовани зелени еуглени, а те нашият! C est compris maintenant?
125
0
 
6
 
! Отговори
striga преди 2 години
Една чирпанска сватба = три македонски въстания!
124
1
 
18
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Киро нямаше никаква работа да ходи в Македония. Редно беше техния да дойде.
123
1
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Кой го избра този и тези да го ръководят и представят, народа да си носи кръста като оня, подкарали го към "голготата"!