Петков пристигна в Скопие, посрещат го официално

Визитата - ясен знак за нов диалог с РСМ по отворените въпроси
113
Петков пристигна в Скопие, посрещат го официално
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков пристигна на еднодневно посещение в Скопие. На летището българският премиер бе посрещнат от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Още по темата
Официалната церемония по посрещането на българския премиер ще се проведе в Министерския съвет на Република Северна Македония, където Петков ще се срещне с новия министър-председател на страната Димитър Ковачевски.

Посещението на премиера Кирил Петков в Република Северна Македония е ясен знак за решимостта на българското правителство да започне нов диалог със Скопие и да бъдат очертани следващите стъпки, които двете страни да предприемат за решаване на отворените двустранни въпроси, съобщиха от правителствената пресслужба.

Едно от първите му публично заявени намерения като министър-председател бе именно да се срещне с новия премиер на Република Северна Македония веднага след встъпването му в длъжност, за да бъдат уточнени работните групи и да се създадат условия за тяхната активна работа през следващите месеци.

Според Петков политиката следва да служи на гражданите и чрез нея да се намират пътища за решаване на отворените въпроси. Министър-председателят вече многократно подчерта в свои публични изяви, че е от голямо значение реториката по темата да бъде обърната, като се наблегне върху позитивите от добросъседството и непосредствените ползи за гражданите на Република България и на Република Северна Македония от задълбочаването на двустранното сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още по темата: Кирил ПетковРСМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
11
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 2 години
ПРЕМИЕР НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ПОСРЕЩНАТ ОТ МИНИСТЪР НА ДЪРЖАВА КАНДИДАТСТВАЩА ЗА ЕС, А НЕ ОТ НЕЙНИЯТ ПРЕМИЕР- ДО СЕГА НИКОЙ НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ ТАКА ДА УНИЖАВА БОРИСОВ И БЪЛГАРИЯ.
99
2
 
6
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Кире, още със стъпването на земята им ти го туриха с изпълнение на половин БГ химн.
98
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
проидоха
97
3
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Киро Ментето е на къса верижка към Дондуков 2! Ако някой се е навел на Мустафата, това е Резилдентът ! Ама като гледам, как Радев се е разкрачил яко между Мустафата и Митрофанова, та си е избрал Кирето, че е по-добър в тези упражнения!
96
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно у макетата сите бугарски знамена са изгорени, щото немаше ни едно при посрещането на Киро Канадеца.
95
4
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
До Брад Пит ///// Ти да не им завиди? Никой не ти пречи да се разцелуваш с някой македонец. Опитай. Не боли. Пък може и да ти хареса...
94
4
 
7
 
! Отговори
Брад Пит преди 2 години
Направи ми впечатление,че Киро харварда и македонския премиер се прегърнаха и целуваха..също както навремето бай Тошо и Брежнев:) Не се видя обаче дали не впиха устните си,дали не си пуснаха езици?? Изглежда са гледали няколко пъти филма ТРОЯ,където знаете моята култова ( малко оедераска) роля на Ахил непобедимия!
93
3
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
До АнонименКиро е там ,за да правим бизнес и любов с МК ,а не да води интересите на нискочели сопаджии срещу себеподобните им в МК.
92
5
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
При Винету по добре ли беше ?
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Клаудия Тени през 80те години е официална връзка на Югославската държава в американската агенция АВС.А, нашто Външно дума не обелва, за възможна финансова зависимост на Тени от Скопие!!!Македонците хвърлиха стотици милиони за паметници в Скопие, та за спонсорство на конгресмен ли нямат да хвърлят пари!
90
5
 
12
 
! Отговори
Просто КИРО преди 2 години
остани си ву македониjaта и не се връщай предател!
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателят Кирчо...Ние нямаме държава, колония на Козяк сме, откъдето колят и бесят. Държавата ( а и не само нашата) вече не съществува със споразумението от средата на декември.
88
15
 
10
 
! Отговори
Давай Кире преди 2 години
Успех. Ти си светъл лъч между ди*вите балканци от двете страни на границата.
87
11
 
23
 
! Отговори
мда преди 2 години
Мъти се харвардска измама.За пореден път ще сме предадени от алчни и некадърни политици.Че сетне що не ни уважават...Кой уважава някой,който се наду*пва на всеки???
86
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕНВЕР ХОДЖА ПОСРЕЩА ТОДОР ЖИВКОВ...В МАКЕДОНИЯ!СРАМ И ПОЗОР!
85
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае ли просто Киро защо е там? Какъв е нашият интерес?
84
0
 
11
 
! Отговори
жалка история преди 2 години
До Кънчо Машинките го избраха,не народа!Щом при това тотално мошеничество Герб са втори,ясно е за кой е гласувал народа!
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сравнение Стамболов лично султанът го е посрещнал на пристанището, но тогава сме имали политици, а не пионки.
82
13
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Силно се надявам,че политикът с канадско възпитание и българско самосъзнание ще прокара път към приобщаване на РСМ към Е.Кучетата ще продължат да лаят,но керванът да следва вярната посока...
81
1
 
1
 
! Отговори
до безхаберника преди 2 години
До Анонимен 81 Ти се срамувай от себе си,че си нищо и половина повдигнато на квадрат!