Д-р Хасърджиев: Хората в България нямат доверие на лекарите

Нападенията нямат оправдание, посочи той
20 яну 2022 15:20, Ния Христова
60
 
Два случая на насилие над лекари в Русе станаха основни теми през последните дни. Защо се стига до агресия над медици?
 
"Винаги сме осъждали всички случаи на насилие, особено когато става въпрос за човек, който изпълнява служебните си задължения и се опитва да полага грижи за своите пациенти. Нападението си е нападение. То няма оправдание",  посочи генералният директор на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Имаше период в Ковид кризата, когато имаше радост и повече уважение към лекарите и медицината ни. Но много бързо митовете, че здравеопазването в България е прекрасно, рухнаха. Хората нямат доверие на лекарите", заяви лекарят.
 
"Не мисля, че трябва да бъдат по-добре охранявани лекарите. Никъде по света няма жандармерия до лекарите, но там те са уважавани. Лекарите по света базират своите твърдения на доказателства на истинската наука", подчерта д-р Хасърджиев.
 
Били са допуснати много грешки относно ваксинационната кампания, коментира той.
 
"Нямаше мобилни екипи, които да ходят по малките градове и да разговарят с по-възрастните. Не може лекари и медицински персонал да стоят в болниците и да чакат хората да отидат да се ваксинират", настоя генералният директор на Националната пациентска организация.
 
"Не може лекари, които разпространяват лъжи или са некомпетентни, да продължават да бъдат медици. Те нямат място сред лекарската гилдия", завърши д-р Хасърджиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами при наличието основно на търгаши в родното "здравеопазване" какво доверие може да очаквате?
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ли?! Има изключителни човеци и професионалисти сред лекарите, това е бесзпорно! И е богатство за пациентите, че ги има! Но за съжаление са малцинство. Много от лекарите са некомпетентни като медици и работят основно като търговци със здраве, животи и пътеки. Като цяло е зле положението. Откъде да дойде доверието, докато лекарят се грижи за "пътеката", за бонуси от фарма компаниите за продадени лекарства, и пет пари не дава за живота и здравето на пациента!
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дискусии тук са излишни. В България са останали най-големите пpocтаци и най-големите тъпaнapи, които са били двойкаджии в училище, а сега са се отдали на алкохолизъм поради подаянията, които България получава от ЕС.
27
1
 
12
 
! Отговори
. преди 2 години
Нямат, няма и да имат и има защо!
26
1
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Докторе,можеш ли,да обясниш защо?
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 - Проблема е че вече и парите не решават нищо. Взимат ги, а пациента така си умира, най често от некадърство. За пример - наскоро починал познат-финансов директор.
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хасърджиев, погледни си химикалката в джоба. На нея дали пише "С благодарност от пациент" или "БигФарма "
23
0
 
11
 
! Отговори
Хасърджиев трябва преди 2 години
1 Да каже кога последно е работил на трудов договор като лекар, защото на петата година лекарските права се губят.2 Да изчисти първо имиджа си откъде печели пари(и колко) и тогава спокойно може да говори на подобни теми.
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами докторите само рушвети и услуги чакат. Малко им е боя.
21
3
 
10
 
! Отговори
Льжа преди 2 години
Ами кажи го на -кунчев на симидчиев това не на нас , ние го знаемСлагайте бустер само ваксината пази никой вече не вярва на лекаритеВсеки ден излиза информация която ги опровергава
20
2
 
1
 
! Отговори
пациент преди 2 години
До: номер 19 Сега е горе-долу същото. Не се е променило много. Е, освен ако не си платиш в частна клиника за ВИП обслужване...
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама като нашите били бизнесмени, ходете в Русия или щатите да се лекувате. Там е по евтино.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беше време, когато гледах чичко доктор в очите и слушах, защото се грижеше за мен като за свое дете. Вече сума ти време повечето са се превърнали в ходещи сметала. Още помня как един от вратата почна да смята колко ще струва изваждането на сливици на дъщерята. Без дори да я погледне, камо ли да я прегледа.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може би има защо да нямат доверие хората на лекарите.
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мавъра ги направи далавераджии и на тях им хареса. Лекари в БГ отдавна няма.
15
1
 
15
 
! Отговори
пациент преди 2 години
Не съм гледал видеото, но с прочетеното се съгласявам! Не може да има лекари, които разпространяват лъжи. А такива не само че има, но са и много.Лично съм се сблъсквал с тях неведнъж! И не, не съм посягал да ги бия, аз съм кротък.По-скоро обратното - имах чувството че те са готови да ме набият! И то само за това че съм се осмелил да ги питам нещо без тяхно позволение!
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време мед. сестри от вратата ти забиваха инжекциите. С теб ще се занимават! Че кой си ти, та да им губиш времето!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма контрол, има много лекари, позволяващи си далавери и далаверки. Да не говорим за бонусите от изписваните лекарства, излишните изследвания, фалшивите отчетни документи, измислените прегледи и куп други. Знанията на част от гилдията пък изобщо няма да ги подхващаме, че там е трагедия.
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо човешко в (повечето) сегашни лекари. За 10 лв на доза убиват хора без да им мигне окото.
11
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви лекари бе, това са дилъри на фармаиндустрията, нищо повече!