Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.