Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
1
 
6
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Много лъже май този господин. Доста са ми мазни всички нови лица на сцената ( не че старите не бяха) и хептен на другари-*** ми мязат! Аз казах!
257
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този говори каквото хората искат да чуят, иначе нищо не се случва.
256
1
 
8
 
! Отговори
мафия преди 2 години
Оставка!!!!
255
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как няма нови цени??? сметките за м.12.2021 спрямо 12.2020 г. са 2,5 ПЪТИ по-високи !!!Как стана това? К.Петков сега е мин.председател,но от кога е министър,кой вдигна цените!??? Или ще каже,че до сега било,каквото било, говори само за цени за декември и януари! Да,но те до сега са непосилни,а какво ли още са ни подготвили....Лъжи,лъжи и пак лъжи!
254
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169...А Нинова къде е...нали ни обеща,че ще задържат цените,колко кротка и блага беше,мед капеше от устата й! Къде си,Нинова,г-жо ВИЦЕПРЕМИЕР ???
253
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак послъгва нещо
252
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичките интензивни легла в България са 1600 и нещо , на базата на тази бройка да затягат мерки е пълен фашизъм , друго се цели , хората да не излизат да не обменят информация , да четем само по нета фалшивите новини за кире
251
4
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Народ от 4 5 милиона, от който 2 милиона пенсионери и 2 милиона трайно безработни гладува и мизерства е няма повече глад и мизерия, дойде време народа да живее, а на изборите глас за сегашните партии няма да има дори и от тия които сега са гласували за тях, направи ли се партията на беззпартийните ще дойде истинския живот, а сега няма да се гласува за всякакви партии
250
5
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
До края на годината всеки българин с остров,къща в Барселона, кюлчета,пачки в евро,миски и тнт иначе целия народ ще се вдигне
249
8
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
До края на годината 4 5 милиона българи, да сме получили стандара на Бойко Борисов иначе всички сегашни политици ще последват Бойко Борисов в затвора и тнт
248
4
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Бързо махнете зеления сертификат както в Британия, и оправете пенсиите на пенсионерите, че вместо увеличение получиха намаление, безусловен базов доход, безвъзмездни средства, шкаф, швейцарско мрз,швейрска пенсия, тридневна или четиридневна работна седмица и тнт или го правете бързо,защото скоро партията на безпартийните ще се създаде и сегашните политици ще последват предишните в затвора, да връщат всичко което се откраднали изпоназначиха си роднините в администрацията нямат ценностна система
247
1
 
18
 
! Отговори
Далай Лама преди 2 години
Палячото Просто Киро ще докара много бели на България ! Тези беди са планирани и суверенът ще плати глупостта си да избере отново Зеления чорап и мекерето Просто Киро ! Първи ще разберат колко са прецакани 1,5 милиона бедни пенсионери, след тях - наивните проституиращи от миналата година и накрая останалите 4 милиона бедни българи ! Честита "промяна" !
246
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Ицко, всеки път ли трябва да ти се обяснява ,че социализъмът, е едно... "недоносче"/ Т.Живков/?
245
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
282, относно фалирането на народа - съгласен. Относно фалирането на държавата - не съвсем, защото няма да има откъде да краднат.
244
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е тъжно но е факт, че ако не беше се вдигнала цената на тока българската енергетика отиваше на кино.Беше задлъжняла до шията.
243
1
 
14
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
В БЪЛГАРИЯ тока се произвежда основно от ядрена енергия,и от български въглища,които не са променили цената ц си.по тази логика тока страната не би трябвало да се вдига,ДА-АМА НЕ,МАФИЯТА СИ ИМА НЕЙНИТЕ ПЛАНОВЕ,А ЧЕ ЩЕ ФАЛИРАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА.ВИЖТЕ САМО КОЙ Е МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА......И.Т.Н.
242
1
 
14
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Кой бизнес ще компенсира ?Вероятно на Гела,дето е милиардер.От бизнеса се изкарват парите за бита.Наливат от пусто в празно.Това е война срещу дребния и средния бизнес ...
241
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Македонецо да не е рода с Божинката .. скока после няма да е остър а така плавен и кът се олееме после ще компенсираме
240
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли ще решаваш проблемите временно за напред ?
239
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те така бяха и пенсиите и после учудени верно ли милион пенсионери сме порязали ее ама ще ги компенсираме бе то Бойко е виновен а ако не е достатъчно веднага сменяме Гешев ... алоу коминтернаджиичетата повервах ви да знаиш