Синдикат от ТЕЦ "Марица изток 2" плаши с протести

Работниците били притеснени, защото не знаят какво ще е бъдещето им
17
Синдикат от ТЕЦ "Марица изток 2" плаши с протести
Снимка: БГНЕС

От началото на година сме изпратили три писма с искане за насрочване на среща на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество на тема "Енергетика" от 4 януари, от 11 януари и от 19 януари, но до момента нямаме никакъв отговор по темата. Това съобщи за Радио Стара Загора Деян Дяков, председател на КНСБ в ТЕЦ "Марица изток 2".

"Не можем да си говорим през медиите, а така започна правителството от началото на годината. Съжалявам, но това не е социален диалог", каза той.

„Смятам, че една седмица е абсолютно нормален срок, в който писмото да пристигне, да бъде разгледано и да получим поне писмен отговор или насрочване на среща, в противен случай ние нямаме друга алтернатива освен да си изкараме хората на улицата и да си потърсим отговори на въпросите“, които задаваме, коментира още Дяков.

"Хората са притеснени, не толкова от факта, че се говори за затваряне на "Марица Изток" или от цената на тока, а от това, че нямат представа какво ще е тяхното бъдеще. Ние не знаем какво е заложено в Плана за възстановяване и развитие, в енергийната стратегия. Нямаме представа как върви изготвянето на териториалните планове, там какво е заложено. В крайна сметка е крайно време тези хора да бъдат информирани и да бъдат с ясното съзнание коя структура до кога ще работи, къде ще ги преквалифицираме, къде ще ги препращаме да работят и въобще ще се наложи ли това и кога. Трябва да има ясен план за действие за следващите 10-15-20 години. Това не е от днес за утре. Говорим за съдбите на хора. Само при нас в централата работят 2350 души, които всеки ден идват на работа с неяснота", обобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Марица Изток е с най-евтината енергетия в България и никога не е била на загуба. Точно обратното - те субсидират държавния бюджет.
14
0
 
4
 
! Отговори
115 преди 2 години
Не ви пука за хората, но ако не работи ТЕЦ-а, ви спират и вашите субсидийки. Синдиката взема и от държавата, и от работника, демек е нещо вредно, като кърлеж!
13
9
 
2
 
! Отговори
ПУКА МИ ЗА ВАС.. преди 2 години
МЕНЕ ПОЖАЛИХА ЛИ МЕ, КАТО ОСТАНАХ БЕЗ РАБОТА..... НЕ!СЕГА Е ВАШ РЕД.. ХАХАХААА!!!!!!
12
9
 
3
 
! Отговори
да мрете преди 2 години
не стига ще мърсите въздуха с миризливи ЧЕРНИ САЖДИ ами и заради вас и оня мафиот КОВАЧКИ плащаме ХИЛЯДА ЛЕВА СМЕТКИ ЗА ТОК. Ама нали сте прости, нещете на референдума АЕЦ, сега плащайте !!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора тук мразят Мариците , но в момента не може без тях - ще има режим 2 към 1 или ток на двойна и тройна цена.За режима питайте хората над 40 години, ще има голямо потребление на свещи, щото не всеки може да си позволи генератор- пък и с него не евтино.Преживял съм го и никак не ми се иска да се връща -мрачни години.Най-напред да се изградят заместващи мощности и тогава да се спират Мариците.
10
4
 
2
 
! Отговори
лили преди 2 години
В Германия търсят много работници , и добре им плащат!!
9
4
 
2
 
! Отговори
Ми то и аз преди 2 години
не знам какво точно ми е отредила съдбата, *** не съм тръгнал да мрънкам по форуми, информационни канали и какво ли не още. Техния проблем е дори по ясен, няма бъдеще.
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против работещите в тецовете и мините, но да си работник с 3000 лв. заплата, сумати допълнителни заплати при това брутни и какво ли още не, при все че тези дружества от години са на милиони левове загуба, държавата ги дотира, демек данъкоплатеца и на всичкото отгоре цената на тока е непосилна, еее това е наглост. Влезте малко в положението на всички, защото от години сте в тежест, за да живеете така добре
7
7
 
8
 
! Отговори
ТУНДЖАНЕЦ преди 2 години
Прекрасно знаят ,че ТЕЦ2 е пътник. Да си търсят другаде работа.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова години на загуба , АЕЦ Козлодуй и ЕСО им покриваха всичко а всяка година по 5 милиона на Берое.. Как става тая работа...
5
3
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
бъдещето ви е като на виокомпания балкан 4000 на улицата след 40 години стаж
4
8
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 години
Още ли не сте разбрали , че си отивате?Стига сте ни тровили!
3
4
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АМИ , ШЕ СОРТИРАТЕ ОТПАДАЪЦИТЕ ,БЕ......И ЩЕ ГИ ОПОЛЗОТВОРЯВАТЕ...!КВО , ДРУГО ДА ПРАВИТЕ....??!
2
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да си губите времето с протести, идете на джобс.бг!
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще ви кажа какво ви е бъдещето - миячи на тоалетни в Germany, защото промяната трябва да продължи или the show must go on...