Ковачева: COVID добавката да не отива за дългове

Тя се надява да я защитят в парламента
21 яну 2022 13:38, Ния Христова
9
Ковачева: COVID добавката да не отива за дългове
Снимка: БГНЕС
"Комисия по бюджет и финансиразгледа предложението ми COVID добавката да не се удържа за погасяване на дългове на пенсионерите", каза пред bTV омбудсманът Диана Ковачева.
 
"Надявам се да се гласува в пленарна зала и при следващите пенсии тя да е защитена. Тя е целева добавката, тя е за оцеляване", каза още омбудсманът.
 
Ковачева подчерта, че подкрепя създаването на закон, който да има контрол над колекторските фирми, както и създаването на регистър.
 
Колекторските фирми вече нямат право да начисляват солствени такси върху прехвърленото към тях задължение. 
 
"Имаме една жалба, в която човек има дълг към мобилен оператор и той казва, че от 10 г. не е клиент на този оператор, но един ден му се обаждат и му дават два дни да си погаси задължението от 28 лева и му казват че ако на втория ден не го погаси, дългът му ще стане 700 лв. 25 пъти нарастване на дълга, хората ме питат какви са правилата, а няма правила към момента", каза още Ковачева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 2 години
Виновни са банките и операторите,които след като не си платил такса за притежание на карта и не си теглил ти начисляват наказателни лихви!!ЗАЩО !!! Аз не искам нова карта ,а те ме насилват да си я взимам щото видиш ли ми я искарали,но разбирам след 5год???
5
0
 
0
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
А за дарения,към партия?
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да ги забранят се минава на регулацияЗащо изобщо съществуват? Нали има ЧСИ и ДСИ.Вместо да им"избодат"очите им изписват вежди.Колкото до Банките,кредитори.Ами то най лесно е да дадеш на бедния и гладния1 лв,а да му поискаш да върне 10.Кви банкери са тия ве.Това са бандити с бели якички.Едно време имаше истински банки.Дори до 4-5-то коляно издирваха наследници за да им предадат наследствени пари.А сега питат,човека още ли е жив.И вместо да правят хората богати,ги ошмулват до шушка с такси.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Чудесно Решение ! Предлагам всеки сам да си решава кога да си връща дълговете. Какво викаше Бай *** " Имал дал". Надграждат прос.отията! Колекторите си имат регистър и Асициация и са регистрирани в БНБ, контрол няма върху играчите без регистрация.
2
2
 
4
 
! Отговори
Инквизицията преди 2 години
ДАНС са принасяли в жертвоприношение Българи за Борисов!Пускали са им постоянни СРС-ТА за да се гаврят с жертвите! 10-20 годишни СРС-та!
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо? Работещите бедни за чиста МРЗ 500 лв. как успяват да си плащат вноските по кредита, без да им дава никой Ковид добавка от 120 лв. Сега е 60 лв.Как си връщат дълга тогава тези безсъвестни кредитополучатели, и защо омбудсмана се занимава с това да защитава правата на тарикатите? По какъв начин ще си получи банката парите, щом винаги несъвестните са защитени и не можело да им пипат несеквестируемия доход ?Работещите на светло бедни изнемогват да издържат тарикати.