Тенденцията продължава, по-малко бебета са родени през 2021 г.

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ
30
Тенденцията продължава, по-малко бебета са родени през 2021 г.
Снимка: БГНЕС

Продължава тенденцията на спад в раждаемостта. През 2021 г. са родени 58 393 бебета, което е с 1673 по-малко в сравнение с предната година, по данни на НСИ.

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ.

Данните показват още, че през последните 25 години постепенно се е покачвала възрастта на жените, които раждат за пръв път и миналата година тя е 27,5 г.

По данни на съсловната организация българската здравна система разполага с 4000 акушерки, тоест два пъти по-малко от необходимото.

Според д-р Ния Кирчева, специалист по акушерство и гинекология, у нас равнището на родилната помощ съответства на световните тенденции, предаде БНР.

Д-р Кирчева каза още, че бременните жени могат да се ваксинират срещу коронавирус с иРНК ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
До 22 - 2 преди 2 години
Ако имаш в предвид раждането на ИСТИНСКИ момчета и после МЪЖЕ, може и да си прав :)
22
1
 
2
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Ако прочетеш статията ще видиш разбивката че са на половина момчета момичета и то в полза на момчетата. На мен ми е любопитна и по скоро притеснителна знаейки резултата на разбивката по етноси като %. Да не се окажат само в София бледоликите.
21
0
 
6
 
! Отговори
Жалки преди 2 години
Като чета коментарите виждам че много гадни безсърдечни твари са се навъдили.
20
1
 
7
 
! Отговори
Друга жена преди 2 години
До жена Ми като си търсите мъже по чалга клубовете, така ще е. За да намериш сериозен, трябва и ти да си сериозна. Ако искаш семейство, а не просто няколко месеца връзка, да знаеш, че само с джуки не става.
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз като си спомня какъв мизерен живот карахме едно време, три деца сме, баща ни беше алкохолик, от кръчма на кръчма, от к*ва на к*ва, майка ми горката се изкъртваше от работа, на две места работеше, за да ни осигури поне елементарен разкош......поне да ни изучи. Е, изучихме се и ние имаме деца, но сегашните млади какво са видели?! Нищо! Каквото мизерия сме прекарали, те дори не са си представили, че я има. И пак хората правеха и раждаха деца и то по 3-4. И сме оцелявали.
18
1
 
12
 
! Отговори
555 преди 2 години
Живея в Бургас. От 2 години не мога да си намеря целогодишна работа, с висше образование съм и с 15 години стаж. Добре, че имам наследствено жилище. Та, затова имам 1 дете и не мога да си позволя второ.
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от тия 58 393 новородени, поне едно 40 000 са момичета! Все по-рядко се раждат момчета. На изчезване е мъжката нация.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му трябват бебета? Важното е да си инфлуенсър в инстаграм и да разхождаш кучето в парка.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моята майка са 8 деца. 3-*** братя и 5 сестри. Много се подкрепят! Един да е в опасност и всички 7 рипат да го защитят! Така че няма по-хубаво от това! На единия ми вуйчо жена му получи инсулт и е на легло, и всичките 5 сестри ходят да я гледат, за да отменят вуйчо, защото и той няма сили вече! Друго си е да имаш голяма тайфа! Ако сте и задружни като нашите - всичко е шес!
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мое приятелско семейство имат 5 деца. 4 момичета и едно момче. Бащата искал момче и затова казал, че ще прави деца, докато не му се роди момче, и вече спряха. Ама си има голямо семейство, един ден като се разболее, ще има кой да го гледа.
13
6
 
13
 
! Отговори
анонимна преди 2 години
Лично моето мнение е да има избор жената - може да иска да стои в къщи, да роди повече деца. Да си намери подходящ да я издържа. Ако обаче не иска, не бързайте да я заклеймявате как на стари години щяла да си седи с котките и пр. Не ви ли идва на ум, че точно това я устройва и не иска да слуша и да слугува на остарял и капризен мъж, че и на родителите му. Да има избор!
12
1
 
6
 
! Отговори
Чумма да те преди 2 години
До 3Елементарно създание, да си чувал за термина репродуктивни проблеми?
11
7
 
21
 
! Отговори
жена преди 2 години
То лесно е да обвинявате жените. Представете себе си без никакво образование, с няколко деца, и ако на благоверния ви му се прииска нещо по-младо, хайде чао. И вие освен в слугинажа никъде, че и там не вземат амортизирани и стари. Природата е ощетила жената с раждане и отглеждане, и затова на запад я издържат ако трябва. Тук пищят срещу издръжка от стотина лева. Не всички са безотговорни, ама масово жените си гледат децата, мъжете са изключение. Който твърди обратното, е просто злобен женомразец
10
3
 
7
 
! Отговори
Аз преди 2 години
До 10Прав си,защото мъжете не могат да издържат семейство.Не са виновни те,а условията в които живеем.С една заплата гледай деца...На жената и се върти къща,влачи деца по градини и ходи на работа....едва ли
9
2
 
11
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Докато приоритети на държавата са други, така ще е. На запада не им трябва народа,трябва им територията. На никого от тия управляващите не му пука за България.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може ли малко статистика на раждаемостта в Европа след ваксините? Щото първите данни за 2021 са доста ...красноречиви. Гейтс говореше за намаляване на населението с 15 процента, но това беше долна конспирация на гадни антиваксъри
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозен въпрос, а накрая пак се изтропали по въпроса с ваксините......Абе що не си.....Раждаемостта пада от момента в който жените са почнали да ги питат искат ли деца.В България преди 3 поколения, в момента в Турция, след две три поколения и в Африка.В едно общество, почнат ли жените сами да си изкарват пари и подгони ли ги кариерата- пиши я бегала раждаемостта. Едно, макс две....
6
1
 
20
 
! Отговори
Според преди 2 години
официални данни на 1 бяло българче се раждат 2.4 ромеи след 10 години ще видите истиснката реалност, защото все оше си затваряте очите!! Инапе по всеки друг показател България е копие на индииско гето!
5
6
 
10
 
! Отговори
9 преди 2 години
Ми като за начало жените да вземат да слязат на земята! Да излязат от фейсбук и инстаграм, всичките искат да живеят като холивудски звезди, очакванията и претенциите им до небесата. Ходил съм къде ли не в Европа, е като нашите не съм срещал...навън са супер социални,никакъв проблем да стане нормален разговор...дори и в една Румъния например!
4
2
 
3
 
! Отговори
fact преди 2 години
робчета за имението? Само чрез изкуствена утроба и Мъск.