Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
3
 
20
 
! Отговори
Гневна преди 2 години
Ами да бяхте дошли на протеста срещу сертификата бе, деби*и такива! А, чакай, всъщност вие предложихте да се въведе "като на запад". После пък се тръшкахте, че не го налагат на всички. Ами хак да ви е!
253
9
 
17
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Производството работи на пълна пара, има ръст в износа , не достигат работници. Баровете, ресторантите, СПА хотелите, заведенията станаха твърде много и съгласно законите на пазарната икономика следва да фалират , работа има много в производството. Нали постоянно плачете, че трябва да има по-малко Държава, защо сега ревете, че няма такава?
252
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яжте зелени сертификатиМного са безопасни и здравословни
251
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без камъни и пръти срещу Радев и Петков мяма да стане!
250
2
 
40
 
! Отговори
Интересно, преди 2 години
а защо си мълчахте,когато оня Али Бегай рева да се въведе зеления сертификат?А къде бяхте на 12.01.2022??Или се чудехте на кой от двата стола да седнете???
249
7
 
16
 
! Отговори
пали танка генерале преди 2 години
те да не говорят много за танкове че ако вляза с танка по витошка ще се посерат, ще мина по цялата дължина през баровете, само чакаме заповед от главнокомандващия и го почваме алибега с мазната глава
248
10
 
37
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Да бяхте си включили в протеста организиран от Възраждане,къде бяхте,духачи
247
2
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Много преди пандемията цели сектори се сринаха, затвориха заводи, разпродадоха ги, а работниците трябваше да си търсят друга работа или да хванат чужбина! Тарикатите направиха хотели, ресторанти, дискотеки и барове! Сега пандемията ги постави на място, няма защо да реват! В природата винаги има равновесие!
246
3
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Заведенията, та заведенията! Да се преквалифицират! Знете ли, че цели градове в провинцията затвориха производствата си и хората останаха без работа! Колко мини се затвориха, миньорите станаха строители, шофьори и т.н. Цели семейства останаха без препитание! Не мога да им съчувствам на барманите и сервитьорите!
245
1
 
33
 
! Отговори
До Анонимен 279 преди 2 години
Не знам как е в провинцията, но завденията в София в т.ч. и кварталните кръчми са пълни. А ако минете през т.н. студентски град , ще се хванете за главата ....
244
2
 
17
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
До художникаМоите справедливи искания са като влезна в заведение да не смърди на лисичарник и после душата ти да мирише на фасове. Също така бих искала да няма около 7 маси в радиус от 50 см. Всички имаме изисквания. Имам изискване и всеки да има съвест и когато не се чувства добре да си стои вкъши, но ето че и тази елементарна логика не се спазва. Та за какви искания говорите вие и как точно сте ощетен и засягат вас тези мерки?
243
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В заведение не съм стъпвал вече 2 години и никак не ми липсва. Вече ми остават повече пари за домашна ракия.
242
0
 
17
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Заведенията не могат да скочат. Могат да скочат техните собственици и персонал. Ега ти неграмотността!
241
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсете си друга работа. Това с кръчмите и дискотеките вече не е печеливш бизнес.
240
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То хората вече не искат да стъпват в заведение, тия война с държавата щели да водят.
239
0
 
11
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
Ама всичките ли три танка или един по един!?
238
4
 
12
 
! Отговори
Гого Коритаров.... преди 2 години
... Кунчо, Кунчоо, ела при мен горе, да видиш колко излъгани има при мен, ела да видиш как ни светят вените в тъмното...
237
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служа танкист. С удоволствие ще в изпоизгазим до псоледния, мързеливци!
236
5
 
12
 
! Отговори
БСП МИЛИАРДЕРИТЕ преди 2 години
АМИ НИИ СЪС СТОТИЦИТЕ НАШИ ЛУКСОЗНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КО ША ПРАЙМ
235
0
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Бутнете ме като започне тази епична война! Че гледам източния фронт. В пъти по-интересно е.