Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
21
 
11
 
! Отговори
художника преди 2 години
Я да ви питам всички дето сте против "кръчмарите"! Колко пъти през последните ДВЕ години бяхте на театър, опера, изложба или на кино? Отговора го знам, а също и че през това време поне три пъти сте въртели задниците си в някоя кръчма и алчния кръчмар ви е ограбил щото насила ви е вкарал вътре. Що за лицемери сте бе???
233
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платете си осигуровките и тогава излизайте
232
9
 
9
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
ами нормално ,половината от това правителство горяха маски ,сега за какво претендират?
231
2
 
60
 
! Отговори
Жон Сноу преди 2 години
Ъъъ... От въвеждането на сертификатите до сега в НИТО ЕДНО заведение на са ми го поискали. А пък да го сканират и сверят с лична карта... - КО?! Мани, ще си пропъдят клиантелата. Пък после мерките не давали резултат, затуй бранша щял да протестира. Малоумно е направо!
230
2
 
32
 
! Отговори
Късно е либе за китк преди 2 години
Сетила се мара да се побара! Изчакахте да фалирате повечето, докато не ви увряха мозъците, че срещу хората не се върви!!! Вие, смешковци, наложихте този зелен ***, сега ще протестирате -хаха.
229
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "В България имаме най-много заведения на глава от населението.Дали са необходими,никой не мисли." -- хахаха, ти май от село не си излизал! Ходи разходи се в която и да е друга държава! Има места, където хората дори нямат кухни! Цялата им храна се приготвя в заведения и капанчета! Такова нещо като магазини за китайски маркови стоки в центъра на града??? Абсурд - само кафененца и ресторанти! Само някой с глава в ГЗ може да твърди, че сме били първи по зведения!
228
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министърката на здравеопазването сербеза я сърби за вас.
227
16
 
18
 
! Отговори
художника преди 2 години
Чета коментарите и се чудя колко Глуп***ци има в България. Тук не става въпрос само за Кръчмите, а за обществото като цяло и вместо да застанем зад справедливите им искания които засягат и нас, ние гледаме да ги потопиме в казана, щото в тоя "казан" сме всички ние. А когато излезем, тогава нека търсим сметка кой -кого. Всеки, които се бори за СВОБОДАТА ви е "фашист", "лаком", "долен", а вие сте света вода ненапита.
226
7
 
28
 
! Отговори
от мен преди 2 години
Всеки който за друго не става , айде у ресторантьорския мизнес отива. Барманчета женствени , сервитьорчици с къси поленца и патешки устенца. Алибежковци разни! Айде стига вече!!!!
225
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България имаме най-много заведения на глава от населението.Дали са необходими,никой не мисли.
224
7
 
30
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Нека се запитаме на кого му трябват заведния изобщо. Да, хубаво е да има 1-2 , но не 100. Като цяло нямат никакъв принос за обществото. В най-общия случай кварталните батки си пият кафето там и цъкат с език, а девойките отиват да се покажат за малко. Всичко това биха могли да го правят и на други места.
223
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов, може ли да ми кажеш с какво качество за продуктите в ресторантите, как се съхраняват, какви данъци плащате?Не разхбрахте ли че завденията са супер разпространители, щом ги огрничат веднага има спад на заразените.
222
4
 
36
 
! Отговори
a преди 2 години
Тия са най-долната прослойка на обществото. Това е бизнесът, които е откраднал най-много от данъкоплатецът и сега реве за най-много пари пак от него.
221
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората като протестираха, тия си клатеха топките и молеха влатоимеещите *** да ни били ваксинирали по-бързо. Сега се присетиха, че ще им теглят ножа. Да фалирват, можем и без заведения.
220
3
 
33
 
! Отговори
Танкист преди 2 години
Много нагли, многоооо.
219
1
 
40
 
! Отговори
дежурните uдuoTи преди 2 години
Тези знаят само събиране! Не издават фактури,не издават никакви отчетни документи,държат персонала си ПОД минималната РЗ,крият обороти,крадат ДДЦ,дори и редуцирано на 9%! Долна и крадлива сга!
218
5
 
42
 
! Отговори
Koto преди 2 години
След таксиджийската, кръчмарската прослойка е втората по простотия. Не могат да проумеят какъв е приноса им към заразата,а той е основен.
217
2
 
48
 
! Отговори
Дядо от село преди 2 години
Нека да фалират заведенията ! И без това са много ! Нека се инвестира в производство! Масово плащат минимални работни заплати , и укриват доходи !
216
8
 
5
 
! Отговори
я тогава преди 2 години
действайте като Европата,нали сме поклонници на ЕС и САЩ.Който не е ваксиниран го таковат и после ваксинират насила.Па да видим мазния с небългарското име...
215
1
 
6
 
! Отговори
Spas Spasov преди 2 години
Къде е полицията и прокуратурата?!