Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас

От СЗБ и БАЗ поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев
Обновена: 21 яну 2022 11:16 | 21 яну 2022 11:10, Ния Христова
330
Заведенията скочиха: Ще водим война с държавата, викайте танковете срещу нас
Снимка: БГНЕС
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, подкрепени от своите членове на национално и регионално ниво, излязоха с нова позиция относно планираните COVID ограничения:
 
"Няма да спазваме повече ограничения, наложени към момента! Дискриминационни ограничения без никакъв реален здравен ефект! Три години стигат! Безпомощността на държавата да се справи с всяка поредна вълна на Ковид-19, не е причина браншът ни да бъде чегъртан" 
 
"Отново се говори за затварянето на част от нашия сектор и допълнителното ограничаване на останалата част. На единствените бизнеси, в които се въведе "зелен сертификат“ и в които все пак се постигна допълнителна безопасна среда. Казахме ви неведнъж какво трябва да бъде направено, но вие или нямате капацитета да го разберете, или съзнателно се опитвате да ни затриете. Няма какво повече да се обясняваме и да ви изтъкваме доводи и доказателства. Нито ги заслужавате, нито има какъвто и да е било ефект от тях, казани ви в лицата. Всичките ви действия издават единствено популизъм и страх", заявяват още СЗБ и БАЗ. 
Още по темата
 
"На всичкото отгоре не направихте нито една работеща мярка, от която засегнатият бизнес да получи подкрепа. Стигаме до извода, че това е абсолютно целенасочено. И докато ние страдаме и изчезваме, вие отидохте на кино! Без маски! С цялото ни уважение към киното! Искате да водим война с държавата, с институциите, които са нагърбени да следят за спазването на мерките? Ще я водим, защото няма какво повече да губим. Отсега ви казваме - викайте танковете срещу нас. Протестът ни ще е във всеки един от нашите обекти!", категорични са те. 
 
В позицията си те искат оставката на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, както и оставка на всеки, "който вярва, че пандемия се бори само с ограничаване на нашия сектор". 
 
"Време е за истинска промяна и за хора, които имат куража да водят войната. Истинската война, а не тази със заведенията", завършват СЗБ и БАЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юмрука съсипа държавата!
193
14
 
32
 
! Отговори
Мангъров беше прав! преди 2 години
Доцент Мангъров още в началото каза, че тези затваряния и Зелеви хартии са безполезни. Е прав е бил човека. Няма как да греши, все пак има 40год. стаж като Вирусолог.
192
6
 
15
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
Когато хората протестираха Вие блеяхте, но какво да се очаква от любовникла на известна гербачийка - бивша министърка !!!
191
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не отидоха на протеста на Възраждане??
190
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе толкова е просто - не затварят никакъв бизнес, а въвеждат вечерен мас : от 21-22 до 5ч сутринта. Толкова ли е сложно? Хем ще е ефективно , хем ще се затвори устата на Али баба и шайката му дето продължават да се мислят за най-важния бранш в държавата. Всички разправят, че такъв оборот като това лято не са виждали дори в най-силните години. ДДС им намалиха, ама за лекарствата Не. Да се ходи на заведение не е от първа нужда, а е признак на лукс!
189
2
 
8
 
! Отговори
Петър Младенов преди 2 години
Най - добре е танковете да дойдат!
188
2
 
24
 
! Отговори
Ричи алиБЕГАЙ преди 2 години
От пандемията имаше поне една мъничъка полза всички разбраха,че и без заведения не се умира дори напротив. Пълно измишльотина и простотия айде кръчма дискотека сватба това онова ,но да се виси по цял ден на кафе и цигари е загуба на време и пари. (Примерче)В Италия кафето е късо и силно пие се на крак на бара.
187
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажници. Де бяхте миналата сряда. Сега щели да протестират. Да одя да се боцкам че да влизам при вас. Как ще ме накарате да ви стъпя в смрадливите заведения. Палмово масло и ***.
186
2
 
32
 
! Отговори
София преди 2 години
Аман от неориентирани изпълнения и изтъпления. Първо бяха за зеления сертификат, после се отметнаха. Свалиха им ДДС, те обаче големите играчи - дигнаха цените, и насреща какво получаваш? Фъфлеща и кисела първокурсничка в УНСС, СУ или некой друг университет на минималната заплата с претенции, че е едва ли не Господ. Да не отварям дума за храната и това, което се предлага, че и там нещата не са цветя и рози. Протестирайте си, вашия сектор грам не ме интересува. Нито съм се залетял да ви посещавам.
185
2
 
29
 
! Отговори
Вие сериозно ли ? преди 2 години
К'ви танкове ве компири? Вие не бяхте ли тези, които подкрепяха Зелевата хартия ? Бях на протести във Варна с вас и никой от вашите ръководители не се обяви за Против.
184
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията приключи! Само нашите медии не с го разбрали. По скоро не им е спуснато, защотото още има дози за изразходване. Вчера официално Борис Джонсън отмени всички мерки във Великобритания . Испания третира Ковид вече като сезонен грип. В щатите това е факт от ноември миналата година но никъде не се споменава. Във Франция официално мерките отпадат от февруари. Вчера министър- председателя им Жан Кастекс отмени повечето ограничения. Антъни Фаучи от своя страна обяви ПСР теста за невалиден.
183
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я им осветете бизнеса на 100% да видим в кухнята само със квалификация готвач да не са на минимална служителите ддс 20 процента .
182
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен идиот преди 2 години
Всички мразещи демокрацията русофили са против мерките.
181
2
 
21
 
! Отговори
Айде де... преди 2 години
Никакви гръчми!!! Бабите ви се у кръчмите са седели! Живее се и без кръчми...я се фанете у работа, кво ми висите само по кръчмите!
180
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мразещи демокрацията русофили са против мерките.
179
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му е до заведения в тия смутни времена бе, какво са ревнали тия като заклани. Има много бизнеси в незавидно положение, тия буламачаджии ли са най-важни, че 3та година да слушаме за техните кебапчета, кюфтета и ще не ги продавали. Ми намирайте си работа бе, от моите данъци не искам да им се помага. Света се променя и ако те не са готови, да се оправят.
178
7
 
13
 
! Отговори
я по тихо! преди 2 години
Търсят се чобани а не кръчмари!Затваряй кръчмите и да млъкват да не пущим заптиетата със сопите!
177
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да викат самолетите изтребители, ама те май не били произведени?
176
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са ви виновни мерките, нито държавата нито Кирил...хвърляйте камъни по онези които пусна вируса. В другите държави няма ли рестрикции...? А аз какво да кажа, като за една седмица направих 2 погренения и 3 за годината на роднините си???
175
3
 
21
 
! Отговори
Ха Ха преди 2 години
Бойко ви наигра отзад цяла година и нито дума... защото големите ресторантьорчета си прибираха парички под масата. Дори клошарят АллИБегай миналата година докато *** беше на власт единия ден беше против марките, на другия си мълча... и така докато не дойде новото управление...