CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО

Кремъл няма правото да се меси във външнополитическите им решения
Обновена: 22 яну 2022 22:18 | 22 яну 2022 19:25, Анисия Иванова
107
CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО
Снимка: БГНЕС

Румъния и България отхвърлиха като неприемливи исканията на Русия да бъдат изтеглени войските на НАТО от техните територии, предаде днес CNN.

Двете страни членки на алианса подчертаха, че Кремъл няма правото да се намесва във външнополитическите решения на други суверенни държави, допълва телевизията в текст на своя уебсайт.

Външното министерство в Букурещ заяви, че "такова искане е неприемливо и не подлежи на обсъждане". Българското дипломатическо ведомство прикани Москва да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на България за членство в НАТО.

Посланикът на България в Лондон Марин Райков каза пред Би Би Си, че претенциите на Кремъл са "израз на незачитане на суверенните права на България да избира източниците за гарантиране на своята национална сигурност", съобщи Си Ен Ен. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: БългариярумънияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Руска мъка........Скапльо, в Македония е имало френски войски - моят дядо се е бил с французите в страшните битки на Червената стена - "Македонската Шипка"! Имало е англичани - на Дойран ген. Вазов ги избиваше с хиляди! Имаше сърби, гърци и НИТО ЕДИН РУСНАК! НЕ ЛЪЖИ!
51
12
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 55 . Аз живея в Чорлу,Турция. Не съм роб,а турчин. Турците никога на никой не са били роби.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 48........Да, ще измрем, това е толкова естествено! Но моят прадядо живя 104 години и то част от тях е прекарал в сечене на заптийски глави и с още двама юнаци са обърнали в бягство сръбска част през 1885-та! А ти си гнила робска семка! Вие ще загробите България, вече я продадохте на международните терористи!
49
5
 
17
 
! Отговори
долу нато преди 2 години
си ен ен нищо не сме отхвърляли никой не ни е питал а кирчо по спешност отиде в нс да обяснява позицията на америка
48
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малка подробност - Русия нищо не иска от Бълxapия и от мaмaлигаpите. Поне да си плащаха за базите нarлите kpaвари.
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търкистан е наблизо Гърция Латвия Литва Естония Норвегия -те седнали за България и Румъния щото след 97 Абе аланколу и Украйна ще влезе
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44: не спори основните сили на Германия бяха срещу Съветския съюз,на запад частите бяха слаби.Всички ветерани от битката във Франция бяха пратени на изток.Руснаците отстъпваха и така пречупиха гръбнака на Вермахта.Печелиха време.Войната не е само нападения ами и умела отбрана.Русия доказа че е непобедима,когато е единна.
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако става война аз си взимам жената децата и към по добро място ..Няма да си давам живот за мутри продажници олигарси смешници палячовци.
44
9
 
5
 
! Отговори
До 44 преди 2 години
Май забравяш за руския *План "Буря"*, който е трябвало да бъде осъществен към края на лятото - 1941-ва. СССР разработва план за нападение над Германия - осуетен поради активната дезинформация от страна на Германия!
43
15
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Добре.че русофилите са старци и скоро ще свършат по естествен път. Тогава няма да им слушаме глупостите.
42
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците са нашите приятели
41
14
 
5
 
! Отговори
Кауш имаоглу ага преди 2 години
Да се възпре всякакво руско нашествие в зародиш наште братя тюрки ще ни пазят с най модерно руско оружие русофилията е болест и не се лекува с друго освен с каиш и тояга
40
5
 
7
 
! Отговори
анонимен до 40 преди 2 години
Имаш ли мозък,като пишеш глупости. Германия когато нападна СССР ,една трета от войската и беше на западния фронт. Военноморския флот и непобедимите и подводници бяха по всички океани. Още 10% от сухопътната и войска беше в сев. Африка,Гърция,Сърбия,Чехия,Полша и с останалите части,нападна СССР. САЩ по въздуха помогнаха с хтана и военна техника СССР изкючително много.
39
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42: И после рязка промяна.Цар Борис отказва няколко пъти на Хитлер да прати български войски в Русия защото нямало да се бият а щели да се присъединят към руснаците.Хитлер изслушвайки го се съгласил.Тоест българският народ не е забравил Кой го е освободил от турско робство.А вие помните ли?Явно не ама дедите ви помнят..
38
11
 
15
 
! Отговори
Руска мъка преди 2 години
Абе ,"братушки" то по вашата логика и българската армия трябва да се изтегли от България. Та нали и тя е войска на НАТО.Да ви напомним все пак, колко руски "освободители" си оставиха костите на фронта в Македония и Добруджа през ПСВ (какъв го диреха на наша територия) след среща с българските воини. Ние българите сме добродушен народ и уважаваме всички народи (даже и "македонския"), но ставаме много, много лоши когато ни настъпят.
37
7
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Натали Трифонова Един път се опитаха "братушките" ти да минат дунава и ги издавихме в числено съотношение 15:1 в тяхна полза. След това подписаха Брест-Литовския мирен договор, капитулираха пред България, загубиха 1 милион квадратни километра и разбраха, че не се тръгва срещу този който те е култивирал и облагородил.
36
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как Русия да бъде победена,не съществува начин това да стане...Дори Хитлер с цялата си военна машина не можа..Така че трябва разбирателство между Америка и Русия все пак бяха съюзници във Втората световна война.
35
11
 
8
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Добре. Това, че никой няма право да се намесва във вътрешните ни работи е по принцип правилно. Има, обаче два проблема. Първо, на практика все се намира някой, който да се намесва. Второ, въпреки, че не съм русофил по никакъв начин, считам за неморално, България да участва под каквато и да било форма във военни действия, застрашаващи живота на хора, чиито предци са дали живота си за нашето национално освобождение. Защо не е предвидена такава клауза в договора ни за присъединяване към НАТО?
34
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ще получат тиквен медал
33
13
 
8
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 2 години
България джафка и се зъби, поради причината, че братушките не са минали Дунав. Заблуда е да считате, че западняците ще тръгнат да *** за благото на източния натовски фронт. Точно 3-4 дни след като руски Армата стъпи набългарска земя, по стар обичай ще ги обявим за братушки и спасители.