CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО

Кремъл няма правото да се меси във външнополитическите им решения
Обновена: 22 яну 2022 22:18 | 22 яну 2022 19:25, Анисия Иванова
107
CNN: Румъния и България отхвърлиха исканията на Русия за НАТО
Снимка: БГНЕС

Румъния и България отхвърлиха като неприемливи исканията на Русия да бъдат изтеглени войските на НАТО от техните територии, предаде днес CNN.

Двете страни членки на алианса подчертаха, че Кремъл няма правото да се намесва във външнополитическите решения на други суверенни държави, допълва телевизията в текст на своя уебсайт.

Външното министерство в Букурещ заяви, че "такова искане е неприемливо и не подлежи на обсъждане". Българското дипломатическо ведомство прикани Москва да проявява уважение към осъзнатия външнополитически избор на България за членство в НАТО.

Посланикът на България в Лондон Марин Райков каза пред Би Би Си, че претенциите на Кремъл са "израз на незачитане на суверенните права на България да избира източниците за гарантиране на своята национална сигурност", съобщи Си Ен Ен. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: българиярумънияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
1
 
1
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Руската наглост край, край няма. А нашите проруски предатели, вият от кеф. За тях Русия е по важна от България. На такива *** , винаги задавам един и същи въпрос-да ми посочат един съюзник на Русия, ,който да не се управлява от диктатор и народа му да живее добре. Ако ми посочат, ставам русофил и путинист.
91
4
 
1
 
! Отговори
4444 преди 2 години
Искания Русия не е предявявала нито към България, нито към Румъния, нито към НАТО, че и към Евросъюза. Те и някаквито разговори, които проведоха с някои от тях си бяха снизходително отчитане, че все пак съществуват. Нормално като към лакеи.
90
3
 
3
 
! Отговори
Така решиха преди 2 години
Генералгубернаторите на Румъния и България не парламентите и риферендумите да се знае
89
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния и България са независими страни не разбрахте ли,че от тях нищо не зависи
88
0
 
6
 
! Отговори
Помните ли.. преди 2 години
Някой мъдрец , беше казъл че...."простотията и тъпотията са непобедими"....ТОЧНО ТАКА Е И С РУСИЯ....
87
2
 
5
 
! Отговори
Помните ли преди 2 години
Баба Ванга го е казала Русия е необятна не могат да я победят. Просто се чудя никой ли не си е взел поука от ВСВ, 24 милиона мъртви, разруха и съсипани човечки съдби. И каква беше ползата от всичко? Ако ще се бият вместо да страдат невинни, предлагам високият елит, да си вземат по един меч и да си решават проблемите.
86
4
 
4
 
! Отговори
Никога преди 2 години
CNN Е НАЙ-ПРОДАЖНАТА ТВ ПОМИЯ! НЕ ЗНАМ КОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА, ДА ГЛЕДА ТАЯ ПРОМИВАЩА МОЗЪКА ЕНТЕРАЛГИЯ
85
0
 
5
 
! Отговори
Къф , референдум, бе преди 2 години
На където и да си обърнете *** ...все сте от еб""ата страна ...ха,ха,ха....НЕ ТИ ЛИ Е ЯСНО ??!...ТИ НА ЕРБАП , ЛИ СЕ ПРАЙШ , БЕ ***.....??!
84
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И АЗ СЪМ ЗА РЕФЕРЕНДУМ А ДА ВИДИМ КОЛКО 2% СТЕ ЗА НАТОТО
83
3
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
АБЕ , КОФТИ Е , КОГАТО ДОРИ "КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТИ ВОДАЧИ" , МИНАВАТ НА СТРАНАТА НА САЩ И ЕВРОПА И СА ГОТОВИ ДА ВОЮВАТ С РУСИЯ....ХА,ХА,ХААААААА....ВСЕ СТЕ ТАКИВА , ДУПЕДАВЦИ У ТАЯ БКП/БСП , БЕ....ВСЕ ТАКИВА "СЪР ГЕЙЧЕТА СТЕ"!!!!
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е направете референдум пък ще видим , киро циркаджията е привърженик на теорията как 2 процента елит управлявят цяла държава, а той на изборите има 0.2 пр. ей не сме толкова гламави бе кире стига тия постановки
81
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния и България на ковто страна са били все е вла бой
80
2
 
4
 
! Отговори
Не България, а ЕЛИТ преди 2 години
Да не се бърка политическият елит с НАРОДЪТ на България. Между тях зее пропаст. Едните не могат да си платят сметките за ток, вода, парно, храна, данъци, такси, акцизи, лекарства, болници. Другите Депутати и Министри получават ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА месечна заплата, безплатни транспорт, здравеопазване, апартаменти, коли, шофьори, паркинги, охрани, консумативи.НИКОЙ НЕ ПОПИТА НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ, дали искаме в НАТО.
79
5
 
6
 
! Отговори
АГЕНТ 07 преди 2 години
До АнонименМНОГО СИ ТОЧЕН---ИСКАНЕТО НА РУСИЯ --НАТО ДА СЕ ИЗТЕГЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ Е ОТПРАВЕНО КЪМ--НАТО БЕЗПРЕДМЕТНО Е НАШЕТО ЛАЕНЕ КАКТО И РУМЪНСКОТО КВИЧЕНЕ
78
3
 
7
 
! Отговори
ще ме изтрият преди 2 години
https://mid.ru/ru/foreign_policy/vnesnepoliticeskoe-dos-e/dvustoronnie-otnosenij-rossii-s-inostrannymi-gosudarstvami/rossia-nato/1790803/руснаците даже не ни споменават , а тези нашите циркаджии и слугинаж първи се натискат с уточняващи въпроси от БНР и първата новина на бгднес сайта , негова собственост е и блубърг тв, за която Лавров каза, че разпространява най-многофалшиви новини
77
2
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Статията звучи сякаш те решават а не - сащ и русия
76
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румъния и България отхвърлили...? Пълна лъжа! Нито Румъния, нито България някой ги е питал дали искат да хрантутят гадните бази на наглите кравари, нито някой ги е питал дали искат в НАТО, нито имат шанс да се отърват от НАТО като излязат от него. НАТО е като капан - лесно се влиза и няма излизане. Влезеш ли един път в клетката на САЩ - НАТО ставаш им роб. И сега, както винаги, агентите на САЩ, в държавното управление на двете държави правят угодни на САЩ декларации по нареждане от САЩ.
75
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А питахте ли народа? В... А м... А!
74
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите съюзници от НАТО Турция ще ни пази от руската агресия! Да живее Османската империя
73
15
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Кат Русия няма друга,тъй коварна на света .НАТО е нашата упора,гарант за нашата свобода. Добре дошли са още изтребители от партньорите ни от НАТО.Щом ушанките кви чат ми става готино на душата..ха.ха