От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му

Нашият потребител търси начин да отпише животното
23 яну 2022 16:55, Анисия Иванова
67
От Helpbook: Кучето ми умря, искат да платя фалшив документ за смъртта му
Снимка: Pixabay

Прелюбопитен сигнал пристигна тези дни в платформата на Helpbook.info. Като начало трябва да кажем, че всички собственици на кучета са длъжни да регистрират животните си в съответната община и редовно да плащат регламентираните данъци за домашния си любимец. В случай на смърт е редно да предоставят смъртен акт, издаден от ветеринар, същият да се предостави и животното да бъде отписано от регистрите.

Казусът на нашия потребител обаче е малко по-различен, а действието се разиграва в столичната община "Подуяне". "Имах куче ротвайлер на 12 г., за което съм плащала редовно данъци", пише в сигнала. Кучето на жената умира, но това се случва в село, където липсва ветеринар и съответно не може да му се издаде смъртен акт. Година по-късно пенсионерката посещава общината с молба за съдействие, тъй като не е редно да се плащат данъци за починало животно. Следва грубо отношение от страна на служителите и отказ да предприемат действия по заличаване от регистрите.

Сагата не приключва тук. Следва повторно посещение в общината и ето какво разказва авторът на сигнала: "Подавам документи за кучето, че искам да го отпишат от данък. Същата реакция - няма печат от лекар (кучето умря април м.г.на село). Питам за името на служителката - заведоха ме при шефката. Отново разказвам за тъжния момент. А тя, представете си, ме кара да нарушавам законите и да подам фалшиви документи. Дори да платя на ветеринарен лекар да издаде фалшив документ. Представяте ли си? Не вярват на мен, където декларирам с името си, Л.К.и ЕГН, а ме подтикват към представление за фалшификация! Дори поиска свидетел на смъртта да декларира - там, на селото, където бях сама. Оттам - отдел Екология, същите отговори, никакво въображение и гъвкавост за решаване на проблема.....като роботи. Подадох жалба в деловодството, ще чакам, но ще пиша и до медиите, нека всички разберат как се работи в тази община“, завършва вторият сигнал.

Нашият потребител твърди, че се чувства унизен от грубото отношение, още повече, че винаги е бил изряден и апелира проблемът да бъде решен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: кучеподуянеHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо за кучета се изисква данък, а за зайчета, канарчета и котки не се изисква дадънк?!?!?!
27
3
 
7
 
! Отговори
Да преди 2 години
Ви имам проблема!Всичко оправихме,останаха само кучищата,да се готвят котараците!
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Остава само и да почнат да им плащат здравни осигуровки, а накрая и да ги пенсионират
25
7
 
9
 
! Отговори
Браво 32..... преди 2 години
Приготви хубава закуска за злото куче .....ЗА ДА СЕ НАУЧИ ДА НЕ ХАПЕ..ха,ха,хаааа....И АЗ ГО ПРАВЯ РЕДОВНО...
24
12
 
5
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Кучето е усетило какъв си злобар и затова те е нападноло ;)
23
5
 
3
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 2 години
Това е "промяната"----ВСЯКА КОРУПЦИЯ , ТРЯБВА ДА СЕ "ОЗАКОНИ"---така , няма да има Корупция...!...ПЛАЩАШ НА ДОКТОРА , ПОПА И ОБЩИНАРИТЕ --И ТЕ ТЕ "ОЗАКОНЯВАТ"!/....точно по този начин "ОЗАКОНИХА" -и ТОТО-игрите и ги дадоха на ИТН --за пари ...и там вече няма "КОРУПЦИЯ"../
22
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера ме ухапа улично куче и ми скъса панталона сега му приготвям закуска за утре като няма държава какво да се прави следващия път на мое място може да е дете или възрастен човек. А на домшните кучкари ще им кажа събирайте си акото в пликчета ,че е станало като минирано поле навсякъде.
21
5
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДАНЪК КУЧЕ МИНАВА ВСИЧКИ ГРАНИЦИ НА ГЛУПОСТТА! КОТКАТА СЪЩО Е ДОМАШНО ЖИВОТНО И ЗА НЕЯ ЛИ ИМА ДАНЪК! АКО НЯМА Е НЕСПРАВЕДЛИВО!
20
5
 
13
 
! Отговори
ГРОБ преди 2 години
То сами кадри на герб навсякъде трябва всичко да се изрине - всичко. Простички хора сложени на хранилки.
19
16
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЙ ЛУД ИЗМИСЛИ ДАНЪЦИ ЗА ДОМАШНО КУЧЕ! ТОВА СИГУРНО ГЕРБ ГО Е СВЪРШИЛ!
18
1
 
9
 
! Отговори
К.Иванов преди 2 години
Бюрокрация и арогантност има по цял свят ,но В България този феномен си е от десетки години без никакво развите, за да се сведе до минимум. Радеееев какво става? нали мислиш з а хората!!!??? *****Мисли ама с краката си!
17
0
 
2
 
! Отговори
Елементарно преди 2 години
До АнонименНаемаш ястреб и отиваш с него в общината!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спре да плаща данъка, пък ако искат да дойдат да й вземат кучето.
15
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако беше взела кучето след като е умряло и го беше занеса при ветеринар който да констатира смъртта и да издаде съответния документ нямаше да има проблеми. Ама то у кучкар акъл...
14
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да е фалшив щом притежаваш такъв документ и си го взел някаква порода си длъжен не ги разбирам тези кучкари/ки вземат ги с пари купуват им дрънкулки имат излишни пари правят се,че много им пука за тях и ги пускат на улицата след това били грижещи се обичали животните и аз обичам но не давам луди пари за пес а и улична да е нищо не плащам
13
15
 
12
 
! Отговори
Ken преди 2 години
Значи, може да твърдиш, че кучето ти е по-скъпо от хората, но ако почине твой близък, след една година ли ще идеш да му извадиш смъртен акт ? Не може да искате да се грижите за животно - свалям Ви шапка за това, но тогава го правете, както трябва ! Извикайте и ако е необходимо закарайте лекар при кучето, закарайте кучето при лекар - знам ли. В случая собственика на кучето не си е изпълнил задълженията.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За канарче какви са изискванията? Не искам да си имам неприятности със закона.
11
2
 
29
 
! Отговори
На Иван брат му преди 2 години
За прасето на село ще ми искат ли смъртен акт, че си отиде завалийката по Коледа...
10
1
 
18
 
! Отговори
В неизвестност преди 2 години
Да го обяви в неизвестност, но ако един ден открият трупа ще я обвинят в убийство. Беля!
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз за хле.барките вкъщи си имам актове за раждане, имат си ЕГН и си им плащам данъка... на всичките.