Александра, за която стотици дариха кръв, почина

То беше блъснато от автобус в "Люлин"
24 яну 2022 20:21, Нели Христова
140
Александра, за която стотици дариха кръв, почина
Снимка: Pixabay

17-годишната Александра Нинова, за която близо 200 души дариха кръв, не успя да се пребори за живота си. Ученичката от Софийската математическа гимназия е издъхнала следобяд в детската реанимация на "Пирогов", Dir.bg от свои източници.

Момичето бе прието в спешната болница в петък вечерта с изключително тежки травми, след като бе блъснато от автобус на градския транспорт, докато пресича по пешеходна пътека в жк "Люлин". В събота близките на Александра призоваха за кръводарители и в неделя сутринта пред Националния център по трансфузионна хематология се изви дълга опашка от желаещи да помогнат.

По-късно стана ясно, че до края на работния ден на центъра 177 души са дарили кръв, за да помогнат в спасяването на момичето.

Днес ученичката е била оперирана, но въпреки усилията на лекарите в късния следобяд е изгубила битката за живот.

Тъжната вест за кончината на Александра потвърди и Аделина Банакиева, която първа публикува апела на родителите за кръводарители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 38 За самочувствие Да!!!!!!
33
8
 
13
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Светла и памет на детето. А като чета коментарите тук, разбирам защо не трябва да има държава този народ.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 Дали сте чували за съчувствие.
31
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светлина по пътя на това невинно създание! За съжаление детето е убито не само от самонадеяния и безотговорен шофьор, но и най-вече от безнаказаността и беззаконието в собствената си държава! Хорааа, мислете когато сте зад волана, че може и вашето дете, брат, сестра, роднина, приятел да попаднат в такъв зловещ инцидент...
30
48
 
6
 
! Отговори
Дааааа преди 2 години
Много се радвам. Поне кръвта ми не отиде акерне!!!!!!!!!!!!!!
29
6
 
18
 
! Отговори
DAAAA преди 2 години
Истината е една градско мах-30 това е ако иска. 31 и на трупчета само от това разбираме .......Бог да прости това Слънчице което толкова рано угасна...............
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кое е мястото на инцидента, но все оак е в София, значи по усет мога да предположа, че пътеката не е маркирана, не е задигната, не се спазват ограниченията за скоростта, тези дни и снежец валя и сигурно не е бил почистен, дупки за заобикаляне със сигурност се намират. Изобщо по-лесно е да се каже какво не е наред, отколкото какво е
27
34
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радефф и калинките му съсипаха здравеопазването, чегъртаха и в Пирогов, как да оцелеят болните? Ами че то докторите вече ги е страх да работят в тая милиционерска държава!
26
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъчно ми е, но мъката няма да върне момичето. Мъката няма да спаси други като нея, които неминуемо ще отидат по същия нелеп начин. Мъката остава, но е важен гнева. Трябва да се приемат БРУТАЛНИ, ЖЕСТОКИ, НЕЧОВЕШКИ закони срещу всички нарушители на пътя. Всеки, причинил смърт с МПС не трябва никога повече да се качва зад волана. А ако се качи - доживотен затвор. Неведнъж съм го казвал и ще го кажа и пак - България ще се оправи, когато се построят 100 нови затвора и се напълнят догоре.
25
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички, които направиха София един презастроен град, са за съд,
24
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А помните ли ДРУГАРЯ СТАВИЙСКИ с 2 години УСЛОВНА присъда?ПИЯН КАТО ТАЛПА! НЕ КАРАМ ПИЛ! руснак ОТТАМ ТРЪГНА ВСИЧКО!
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това се получава,защото в нашата страна има много вожд а нема индианец...бог да прости детето и съболезнования на родителите..
22
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светла памет на това момиче. Колко жалко. Дано Бог даде утеха на родителите. Боже, колко мъка има по този свят, Боже.
21
5
 
10
 
! Отговори
До 24ти преди 2 години
Балтов отдавна не е там
20
14
 
48
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
На пешеходна пътека може да спре и да си завърже обувките, водачите са длъжни да минават със съобразена скорост според обстановката с възможност да спрат на момента, ако на тротоара в близост има хора, които теоретично може да преминат. Принципно ако смяташ, че пешеходец може да премине, спираш, ако не мине здраве да е, по-добре повече спирания от по-малко. В западните страни се случват много малко инциденти на пешеходни пътеки, сравнено в България.
19
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е един живот, на дете този път. Следващият ще е на възрастен, а може и пак на дете. Това е резултат от културата на каране, от липсата на контрол, от безнаказаността. От вътрешното самочуствие, че си над закона, че ще платиш, ако те хванат. Ако пък създадеш имуществена вреде, да, има евтина застраховка, която ще оправи проблема. И, пак продължавам. Това го няма в другите държави, дори съседни на нашите, с подобен манталитет. Ние го търпим, ние го позволяваме. Не търсете един виновен.
18
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бог да прости детето, шофьора е виновен. Но съм сигурен, че момичето си е зяпало в телефона, докато е пресичало.
17
4
 
35
 
! Отговори
Хектор преди 2 години
Отвратително....Това огромно претоварено кръстовище (всеки ден минавам оттам) отдавна трябваше да се направи на 2 нива ТОЧНО поради такива съображения , там пешеходците припкат като мишки....Бог да го поживи.....
16
8
 
46
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
"Бялата лястовичка - мислеше си той. - Има ли я?! Но нещо го подпираше в гърдите, мъчеше го. И като пусна шилото и погледна към небето, той извика: - Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!" - Довиждане до утрото на възкресението, Александра!
15
58
 
18
 
! Отговори
Какво толкова преди 2 години
все пак Последните 2 Години, Управляващите ви Убиха с Ремдесивир Хиляди, ама за тях не скърбите!