Александра, за която стотици дариха кръв, почина

То беше блъснато от автобус в "Люлин"
24 яну 2022 20:21, Нели Христова
140
Александра, за която стотици дариха кръв, почина
Снимка: Pixabay

17-годишната Александра Нинова, за която близо 200 души дариха кръв, не успя да се пребори за живота си. Ученичката от Софийската математическа гимназия е издъхнала следобяд в детската реанимация на "Пирогов", Dir.bg от свои източници.

Момичето бе прието в спешната болница в петък вечерта с изключително тежки травми, след като бе блъснато от автобус на градския транспорт, докато пресича по пешеходна пътека в жк "Люлин". В събота близките на Александра призоваха за кръводарители и в неделя сутринта пред Националния център по трансфузионна хематология се изви дълга опашка от желаещи да помогнат.

По-късно стана ясно, че до края на работния ден на центъра 177 души са дарили кръв, за да помогнат в спасяването на момичето.

Днес ученичката е била оперирана, но въпреки усилията на лекарите в късния следобяд е изгубила битката за живот.

Тъжната вест за кончината на Александра потвърди и Аделина Банакиева, която първа публикува апела на родителите за кръводарители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
3
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
Нещо, което видях само в една статия - на БЛИЦаджиите.Пресичали са на зелено, автобуса като завиващ е бил със тях.ДО КОГА ТОЗИ KRETENIZUM ЗАВИВАЩИТЕ ДА СА С ПЕШЕХОДЦИТЕ.Отидете ПОГЛЕДНЕТЕ КАДРИ ОТ КРЪСТОВИЩЕ НА ЛЮБИМАТА ВИ АМЕРИКА.ДОКАТО СВЕТИ ЗЕЛЕНО ЗА ПЕШЕХОДЦИТЕ НИКОЕ МПС НЕ СЕ ДВИЖИ.
93
2
 
10
 
! Отговори
Korean soup преди 2 години
Не вярвам, че Бог или някой друг има какво да прощава на това дете, затова само ще се моля родителите и близките й да имат сила да преодолеят тази трагедия. От някой, който също беше на студа в неделя сутринта, за да даде шанс.
92
1
 
2
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
до 120 Какво им обясняваш, тъпите хора вярват на конспирации, а определено в този сайт няма да ги направиш хора. Откраднали били кръвта, според този тАпир номер 84. Остави го да бъде нещастен
91
1
 
2
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Пак конспирация, не мовея вечно да живееш по този начин, не ти ли пречи? Първо от къде знаея саковете с колко мл кръв за били? Има и по 100 мл, второ момиюето е имало засягане на големи кръвоносни събоше и обяирно разкъсване на вътрешни органи, губи се прекалено много кръв, интраоперативно я пускат за да се поддържат двата кръга на кръвообращението, но се губи докато се овладее кървенето
90
2
 
20
 
! Отговори
Рамбооо преди 2 години
Бог, да прости невинното дете.За пияниците и алкохолиците зад волана поне 25 години при строг режим......
89
2
 
12
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
През вече доста далечната 2004-та , май малко преди да се измислят т.нар линии на аренда един автобус по линия 9 се катурна в Перловската река - посред бял ден.Последвали репортажи показаха нагледно 3-те патрона ПЕЩЕРСКА изцоцани от "шофьора" - обикновен примитив във около пенсионна възраст. След това уж им въведоха ДРЕГЕР , поне на тези които са към "гр-АДСКИ тран-СПОРТ". Явно не се е променило много много от тогава.
88
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като реши онзи горе да дръпне шалтера на някого,не даряване на кръв,а и органи да се даряват съдбата му е ясна.Където е решил ще има смърт.Да почива в мир това дете!
87
2
 
50
 
! Отговори
НИЕ МОЖЕМ ЗАЕДНО преди 2 години
ВИДЯХ ОПАШКАТА ОТ ХОРА, ДОШЛИ ДА ДАРЯТ ЧАСТИЦА ОТ СЕБЕ СИ, ЗА ДА ПОМОГНАТ НА ЕДИН МЛАД ЖИВОТ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА БЪДЕ ПРИ НАС- ТАЗИ БИТКА ЗАГУБИХМЕ ВСИЧКИ- МОИТЕ НАЙ ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ КЪМ БЛИЗКИТЕ НА ТОВА ДЕТЕ, НО СПЕЧЕЛИХМЕ ЕДНА ДРУГА БИТКА- ДА БЪДЕМ ХОРА ПОМАГАЩИ СИ ПОДКРЕПЯЩИ СЕ- ВЪПРЕКИ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ И ХИБРИДНИ ВОЙНИ ДА НИ ИЗЧАГЪРТАТ. НИЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ ВСИЧКО- ИНЕРЦИЯТА НЕСГОДИТЕ ТРУДНИТЕ БИТКИ С ПАНДЕМИЯТА С ЕЖЕДНЕВИЕТО И БОРБАТА ЗА НАСЪЩНИЯ- НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ НИЕ МОЖЕМ
86
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрени съболезнования. Трудно е да се повярва, всичко е толкова нелепо в този свят...
85
2
 
57
 
! Отговори
миене на очи преди 2 години
Да почива в мир момичето, заминало си без време. Но кому е нужно това отрицание на истината? Истината, че ХИЛЯДИ българи си отиват нелепо, заради корупция. Ако имаше КАТ-аджии, които работят, а не да се крият по храсталаците, вероятно този шофьор щеше да е по-бдителен, а това нямаше да се случи. Контрола е на много ниско ниво. Пълно е с ***, които карат като сaтpaпи. На ограничение 30 изпреварват със 120. Това нормално ли е? Това са камикадзета, убийци, престъпници!Ех, ако можеше да разберете
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много жалко :( да ѝ е светъл пътят!
83
3
 
47
 
! Отговори
Ех преди 2 години
Ето това е тъжно. Почивай в мир мило дете. Бог да дава сили на близките.
82
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир на душата и. Много тъжно..... Дано отиде на по-приятно и спокойно място.
81
5
 
35
 
! Отговори
Митаче преди 2 години
Бог да просто момичето.. Трагедия голяма..
80
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ква улица бе те и на спирка на тротоара газят.Никой не говори за бшъснатата жена на Фантастико в Дървеница срещу Шесото някакъв Мерцедес на някой депутат май беше такова потулване и през комунизма за членове на ДС не е имало.Даши е жива кой знае
79
15
 
8
 
! Отговори
Мъдър дедо преди 2 години
Никой не може да избяга от СЪДБАТА!! Пък и тя няма да тръгне да го гони!! ТЯ ЩЕ ЧАКА!!!
78
5
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мир на душата на милото дете! Моля всички: на улицата не гледайте шибaните телефони, не мислете за нищо друго освен за ситуацията в която се намирате в момента или накратко - не се разсейвайте! Не сме останали много...
77
30
 
12
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
А нали Господ въздава справедливост? Къде е справедливостта?? И щом няма справедливост, няма и Господ!! Ясно??
76
13
 
16
 
! Отговори
Дедо Киро преди 2 години
За какъв Бог дрънкаш бе тикво!! Какъв грях има това ангелче,че Бог да му прощава?? Нали " бог" въздава справедливост?? Къде е той?? По скоро момичето трябва да прости на несправедливата СЪДБА!!!
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що ли се учудвам на простотията модераторска и хорска, то нела бе драги зрители христовата. Верно ваксаджийчетата ви сменят мозъка." ... а вий вий сте ***"