Д-р Милков: Няма точен начен за справяне с домашното насилие

"Няма ясна статистика за размера на социалния феномен, добави той
24 яну 2022 21:41, Ния Христова
11
Д-р Милков: Няма точен начен за справяне с домашното насилие
Снимка: Pixabay
"Няма ясна посока и цел за справяне с домашното насилие." Това каза в ефира на Нова тв Д-р Георги Милков, от сдружение „Център за съзидателно правосъдие”. 
 
Той е на менние, че има няколко основни проблема, върху които трябва да се акцентира при обсъждането на промените в закона за домашното насилие.
 
"Няма ясна статистика за размера на социалния феномен. Не е ясно колко са жертвите и насилиницте. МВР и Министерството на труда и социалната политика признават, че не прилагат правната рамка. Липсва и координация между институциите. Няма и национална организация по темата", обясни той.
 
"Премиерът би могъл веднага да назначи координатор, който да взаимодейства с институциите. Трябва да се създадат и 28 кризисни центъра, във всеки областен град по един. Важно е да се проверят и всички 155 полицейски управления как обработват постъпилите жалби", допълни той.
 
"Помощта за миналата година е в размер на 450 хиляди лева. Средствата се насочват основно към неправителствения сектор. Важно е жертвите на насилие да се насочват към подходящи програми за подкрепа, но и да се работи с насилниците", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има но не се постига с милиция!
6
1
 
1
 
! Отговори
Още една агенция преди 2 години
Със скромните 100 човека и бюджет от десетина милиона.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Насилникът лесно може да бъде разпознат, за да се избегне обвързване с такъв човек. Просто е - колкото по- елементарно ниво на мислене и ниска култура има един индивид, толкова е по-склонен на физическо и психическо насилие. И други фактори влияят: семейно възпитание, среда, бит, финансово състояние, образование. Тук вината не е само в конкретния човек, а в семейната среда и държавата. ДЪРЖАВАТА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТТА СИ, ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЪЗДАДЕ НАСИЛНИЦИ !
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НачИнът е да се ползват нпо-тата и мисирките за боксова круша.
3
2
 
6
 
! Отговори
Бебчо преди 2 години
Всякакъв вид насилие е нещо старомодно ! Научете се да се обичате, да се уважавате, да има истинска любов ! Научете се и да уважавате непознати хора !
2
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кирю и Кокора готват мнозинство за ИК. Генерал Рундю ще вдига юмрука на сватбата на Асан със Спецов :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
1
6
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
С приемането на ИК (нещо, за което новото правителство работи усилено) нещата резко ще се подобрят!