За доверието към кабинета: Все още еуфорията следва гражданите

Позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява
26 яну 2022 13:21, Анисия Иванова
39

"Президентът започва мандата си с традиционно високо ниво на доверие. Той запази високо ниво и с леки спадове продължи до втория мандат, данните показват, че той остава най-харесваната фигура в България. За първи път от 2009 година доверието към правителството е повече от недоверието", посочи Светлин Танчев от "Галъп Интернешънъл" в ефира на "България сутрин".

Първото изследване за годината на "Галъп Интернешънъл" показа високо доверие към кабинета на Петков и президента Радев.

Още по темата

По думите на Тачев всички социални придобивки вероятно са повлияли на доверието на хората.

"Факторите са много и все още еуфорията от новия кабинет следва гражданите. Цените са едно от основните притеснения при българските граждани. Това е едно от предизвикателствата пред правителството - да се справят с повишаването на цените", посочи Светлин Танчев пред Bulgaria ON AIR.

"Нашето изследване показва, че позицията на българите спрямо казуса РСМ се втвърдява. Хората, които не можеха да отговорят на този въпрос и не знаеха какво да отговорят, се е свил почти двойно. Тези, които смятат, че трябва да бъде допусната до ЕС, но първо трябва да изпълни ангажиментите си към България, преобладават. Тези хора, които биха допуснали РСМ, без да се изпълни някакво условие, са малко под 10%, което ясно сочи, че българското общество няма да допусне такова нещо", смята Танчев.

И завърши, че президентът е водещ сред политическите личности. Премиерът Кирил Петков и министър Асен Василев също получават висок рейтинг, но тепърва ще се следим какво се случва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Има ли сфера, в която да не са ни забили в криза? И енергийна, и социална,и политическа, и Конституционна, и образователна, и здравна...? Навсякъде ровим дъното! Добре че са платените медии ,които мълчат като утки! Само да видим , колко още милиарда ще изтеглят, за да подхранват лъжите си?
8
20
 
7
 
! Отговори
Димо преди 2 години
След само едномесечно правителство ми се струва цинично да се комнтира доверие?!?Всеки има необходимост от време.Сигурен съм ,че ще се справят много по-добре от Шкафа и чекмеджетата му.Улучиха кофти момент за смяна на властта и причината не е в тях.
7
2
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До ВъзмутенИзвинявам се на Чорап отговорът ми е за номер 2.
6
2
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПЛАТЕНИ ПРОУЧВАНИЯ ОТ ВАСИЛ БОЖКОВ ЧЕРЕПА КОЛКОТО ИСКАШ!
5
15
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
До Чорап интернеишъл Ти в в чорап ли живееш? Инфлацията расте в цял свят .България не изолирана от света.Но и затова трябва мисъл ,стига да имаш глава.
4
21
 
7
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Млади са ще се научат , но боко не влезе ли в затвора ,промяната ще е нулева , щото той уби държава и народ , и окраде и раздаде милиарди народни пари
3
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вервам на допитвания.
2
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такъв пр.. ост народ на който инфлацията да расте с часове и същевременно и доверието към управлението
1
2
 
27
 
! Отговори
Чорап интернеишъл преди 2 години
Айде пак :)