Петков и Фон дер Лайен говориха за кризата в Украйна

Премиерът се срещна и с шефовете на Европейския съвет и Европарламента
91
Петков и Фон дер Лайен говориха за кризата в Украйна
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Кирил Петков проведе днес работни срещи с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола, с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Премиерът присъства и на церемония по повод Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в ЕП.

Премиерът поздрави Роберта Мецола с избора й за председател на ЕП и потвърди желанието си за близко и ползотворно сътрудничество, съобщиха от правителствената пресслужба. Двамата обсъдиха приоритетите на българското правителство и предизвикателствата, пред които то е изправено за реализиране на амбициозната си програма. Кирил Петков подчерта, че присъединяването на страната ни към Шенген остава наша стратегическа цел и разчитаме ЕП да продължи да ни подкрепя.

Председателят на Европейския парламент Шарл Мишел поздрави българския премиер за успешните срещи с правителството на Република Северна Македония, както и за мерките за укрепване на българските способности предвид напрежението между НАТО и Русия. Мишел увери министър-председателя, че институциите на ЕС работят за елиминиране на енергийни рискове за страните членки, сред които и България. Двамата се договориха да останат в близък контакт през идните дни и седмици.

Министър-председателят се срещна и с председателя на Европейската комисия. Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен обсъдиха работата по националния план за възстановяване и устойчивост, както и ситуацията по границата с Украйна.

В рамките на визитата си в Брюксел Кирил Петков разговаря и с председателите на групата на „Обнови Европа“ Стефан Сежурне и на групата на „Зелените/Европейски свободен алианс“ - Ска Келер и Филип Ламбер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
9
 
! Отговори
Из под игото преди 2 години
Киряк-Харвардчо сигурно й е казал какви са новите директиви спуснати от господарите през океана. И двама са готови да се наведът, но все пак нашия е по-наведен и е от по-рано в сек са, докато Урсула още е просто клисарка в белия дом.
54
0
 
11
 
! Отговори
Чолаков преди 2 години
Помийна яма
53
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро , канадските тираджии идват за вас:)Трюдо се скрие в карантина - ваш ред е ...CONVOY TO OTTAWA 2022
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я как цъфти Лaйнeтo кат' надуши агнешко...!
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя няма ли кой да му купи едно сако по мярка???Поне го е закопчал,макар и трудно,че все е като пиян младоженец
50
1
 
16
 
! Отговори
Айде преди 2 години
Дондуков 1 и 2, кога ще минат на режим на тока? Само там не се оплакват, че сметката е тройна.
49
4
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Има ли комунисти няма ток, хляб, бензин, вода ...... Приликата с 1996-1997г. е случайна :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Гей-комунистите от ПППП ще ни довършат.
48
0
 
22
 
! Отговори
уфььь... преди 2 години
...пак сборище на ЛГБТ....Писна ни от тия...!!!!
47
1
 
19
 
! Отговори
Кирчо преди 2 години
Обясни ли на Урсула Срим руски ли е или не е руски?!
46
1
 
22
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Оти ние се оправихме-та тръгнахме да оправяме и други.
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естрадата мълчи
44
2
 
26
 
! Отговори
4444 преди 2 години
Продължаваме промяната с ГЛАД,СТУД И НА ТЪМНО! КИРЧО,ЧАТИ С., И МАРШ В КАНАДА!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вица на Мечо Заловен украински войник Се събужда и вижда вожда на руски войници - И, руснака му казва - Подай котешко езиче
42
3
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Скъпи сънародници, май за пръв път от 1300г. си имаме гей-правителство. Е ся вече си такова мамата положението :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
41
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака с Урсула на СССР
40
2
 
21
 
! Отговори
Присмехулник преди 2 години
Набила му е канчето за слабата ваксинация и той е изскимтял като наритан уличен ***, дала му е газ за всички поети поръчки, затова е и такъв озъбен, изобщо карикатура, заел се е с нещо по голямо от възможностите му и изглежда зле в ролята
39
5
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Има ли комунисти на власт няма ток. Това съм ви го писал тук още преди първите избори април месец 2021г. Тогава много наперени бяхте това рундювците и славчовците. На ви сега, яжте на Рундю ушите :))))))))))))))))))))))))
38
8
 
1
 
! Отговори
msm преди 2 години
Много културно говори нашто момче, министър-председателчето. Ако беше бат Бойко, кога *** каза НАТО да се изтегли на позициите от преди 1989
37
3
 
25
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Нашият премиер П.тков кога ще спре да се хили постоянно като п.тка?
36
0
 
20
 
! Отговори
а преди 2 години
До Анонимен- то пък този нашия оцълен пукал барем история да беше чел - не учил, щото това няма как да му се отдаде. Блей народе по такъв премиер - да ни е честит, ама не е.