Радев: България е била винаги пример за толерантност

Президентът се срещна с председателя на "Шалом"
Обновена: 27 яну 2022 18:11 | 27 яну 2022 18:11, Веселина Йорданова
74
Радев: България е била винаги пример за толерантност
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев прие на "Дондуков" 2 председателя на Организацията на евреите в България "Шалом" д-р Александър Оскар. Срещата се проведе по повод днешния Международен ден в памет на жертвите на Холокоста.

Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар отбелязаха, че днес е ден за размисъл и изтъкнаха, че е важно уроците от миналото, свързани с най-мрачните години от историята на Европа и нацизма, да не бъдат забравяни от днешните и бъдещите поколения.

На срещата беше отбелязан подвигът на българския народ при спасяването на десетките хиляди български евреи по време на Втората световна война, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"Всенародният отпор не позволи геноцидът да се случи на нашата земя, където хората от различни етноси и  вероизповедания винаги са били пример за толерантност и човешка солидарност", заяви държавният глава.

Президентът Румен Радев и д-р Александър Оскар бяха единодушни, че езикът на омразата не бива да бъде толериран, а просветеността е начинът за противодействие. Председателят на "Шалом" изрази благодарност за доброто сътрудничество с държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България винаги е била пример за слагачество. Поне по турско сме били доволно свободни и това наистина е била присъствие. Защото сега си е нашествие.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националната сигурност в България всъщност е чист тероризъм срещу обикновени хора! В България се изтезават хора и на МВР и ДАНС не им пука!
10
5
 
7
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Евреите да се махат от БГ ....не са желани и тук и навсякъде!!!
9
5
 
14
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
...пример за "толерантност"? Особено когато с вдигнатият юмрук насъскваше агитките на Черепа срещу другата тълпа,и то в най-голямата пандемия! На този всяка приказка е въздух под налягане! Обикновен комунисти, Сър!
8
7
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Срам ме е, че това се води президент на България. Дали наистина българите са толкова прости, или мадурките са виновни? Не знам, ама имаме за президент злобно, арогантно, лъжливо, алчно и самовлюбено същество, което работи във вреда на България, и е готово да съсипе държавността и държавата за да се наслаждава на власт и пари.
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толерантност, но не към всеки а само към когото ви изнася.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Е- Отиди в крайно син щат в САЩ и кажи, че си антиваксър ... Тигава минкажи, какви нетолерантни са у нас.
5
3
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
и как шалом спаси 4000 работници от авиокомпания балкан от гад зееви останахана улицата след 40 години стаж
4
2
 
2
 
! Отговори
бай Асан преди 2 години
Млади не ускаме толерантност. Искаме воля за промяна! Искаме да бъдем и оребтдем! Искаме триумф!!!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Личи си колко сте толерантни към неваксинираните.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен че е толерантен,материала е лишен от каквото и да е национално самосъзнание и патриотизъм..справка противоконституционните новини на турски по БНТ!!
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев бе изключително толерантен към украинския народ, но то е ясно как за такива като него правила и закони не важат, примерите си ги знаете.