Вискоките цени на газа и тока оскъпиха любимите ни закуски

10-15% ръст на цените на тестените закуски
27 яну 2022 15:06, Ния Христова
64
Вискоките цени на газа и тока оскъпиха любимите ни закуски
Снимка: БГНЕС
Цените на газа и електроенергията оскъпиха и една традиционна закуска за българите - баницата. Ръст на цените има и на всички други тестени закуски.
 
Станислав Сивков, собственик на верига пекарни и сладкарници, заяви пред Нова тв, че има скок и в цените на суровините - брашно, олио, мая. Той отбеляза още, че поскъпването им е с между 20 и 25%.
 
Спрямо същия период миналата година, сметките за ток на обектите му са увеличени четири пъти, сподели Сивков и отбеляза, че крайната цена на продуктите се е завишила с 10-15%, но това съвсем не компенсира средствата, вложени в производството.
 
"Буферът го поемаме ние, но това няма да продължи дълго", прогнозира той.
 
Сивков отбеляза още, че много негови колеги фалират, закриват бизнеса и продават оборудването си на безценица. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
2
 
! Отговори
clown world преди 2 години
29, не мога да не се съглася, че София се промени неприятно от великото преселение, но моментът е толкова критичен за всички ни, че последното, което трябва да правим е да се делим на кореняци с възстановени имоти vs. новопристигнали. Да, разликите в манталитета няма да бъдат заличени, но коментаторът с "големия град" не усеща колко пpoстее с пренебрежението си към изнемогващите. Noblesse oblige.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ти 15%? В Сф баничките скочиха с 40-50% от септември месец 2021 г. насам! 1.30 лв тогава, 2.00 лв сега
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е дълготрайна тенденция . Инфлацията ще се засилва . Но пък ще има банани (кожени)
33
1
 
11
 
! Отговори
Към управляващите преди 2 години
Изглежда ще изчегъртате себе си !
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще закусваме в президенството заедно със семейство Радеви безплатно!
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е че след като един път са ги вдигнали ,даже и да падне цената на тока няма да да се сетяд да ги свалят обратно
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25- Всички сме дорасли за големия град. Аз като изкарвам двойно повече от старши DevOps да не мислиш, че не съм усетил повишението в цените? Всички го усетихме ЯВНО! Не ми ги обяснявай на мен тия "дали даваш 800 или 1200 за храна", това че теб още мама и тате те издържат или си на 2500лв заплата и живееш сам в таванска стая в Младост 3567 не те прави "дорасъл" за големия град. Прави те ***, който още не е започнал истински живот. Като имаш семейство и отговорности тогава ми говори!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баничките в Карнобат скочиха от 1,20 на 1,50
28
5
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Роден съм в София. Родителите ми- също. Имаме 3 имота паметници на културата, както и 2 къщи във вилните квартали. Имам се за успял млад човек. За арогантен не се имам, но подкрепям долния коментар. Винаги съм помагал на слабия и бедния, нямам сърце да му показвам колко мога повече от него. Репча се на наглия, богатия. На този, който е равен с мен или над мен. Но за едно е много прав човекът- сума навлеци, които нищо не умеят, напълниха града (крайните му евтини квартали).
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "Приятелче" На село вече е по скъпо. Ти що не идеш на село да ти е по евтинко.
26
5
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 2 години
И 10 минуса да ми сложиш, а на себе си- 10 плюса, няма да стане по-смислен коментарът ти. В София има сума навлеци, които пречат с присъствието си, мърсят и имат претенции кое колко струва, работят за жълти стотинки, защото нищо не могат. Мерси.
25
3
 
10
 
! Отговори
clown world преди 2 години
До 26 За "големия град" не са дорасли арогантни, пънещи се да се замогнат с всякакви средства същества, които не дават пет пари за околните, правят се на велики из анонимните форуми, а от гащите им още виси крайчеца на парче вестник, ползвано в селския kлoзeт, драги ми Смехурко.
24
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви харесват цените в големия град- отивате на село. Земите пустеят. Произвеждате си храната вие. Имотите са без пари. Щом ви влияе това дали ще давате на месец 800 или 1200лв. за храна, значи просто не сте дорасли да живеете в големия град и нямате знанията и уменията за това общество.
23
2
 
21
 
! Отговори
Az преди 2 години
Най-забавното е че тая инфлация идва от купищата пари дето се напечатаха да подпомагат бизнес, бедни и пенсионери. Сега те подпомогнати, пък тия дето дават данъци им искат още плюс бонус високи цени.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-18 ....купи си и една на костенурка да видиш колко години ще живее.
21
0
 
39
 
! Отговори
clown world преди 2 години
Днес в най-евтиния плод-зеленчук в квартала ми се изправи косата - краставици 6 лв, очукани ябълки 2.90, мандарини 4 кинта и пр. Продавачката се оплака, че хората влизат, оглеждат и унило продължават нататък. Трябва да се сложи край на тази лудост! До твърдящите, че при Боко не би било така - това си е световен феномен. През храните плащаме маските, иглите и най-вече подкупите на продажните "медицински експерти", само че в по-белите страни раздават и помощи, а тук чистят територията от нас.
20
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повод да се спре вредната закуска.
19
18
 
14
 
! Отговори
Как е протестъри ? преди 2 години
Сега по добре ли живеете от преди две години ? Тогава за 10ст. вдигнат бензин опищяхте всички медии и оплюхте Бойко за всички грехове на света и....цената падна ! А в момента явно сте много доволни от живота щом никой не се обажда ?! Цените на газта тока бензина дървата лекарствата храните и парното от тогава ще останат в съзнанието ви като скъп спомен. Какво ви липсваше безмозъчници ? И не ми разправяйте че "Ами то в целият свят е така". Защото тук цените са по високи, да не говорим за заплата
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БезразличенА що се отнася до това дали някой от съседите ни е заграбил нещо от България - фактите говорям сами по себе си.
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От година живеем в голяма къща до София в планината. Двата апартамента- под наем. Вилата в Симеоново- основен ремонт, много е стара, от баба ми е. Купувам само домашно мляко- кравите пасат на 500м от къщата. Био ферма. Собственик- програмист, мой колега. Млякото- нищо общо с това в магазина. Сирене, масло, кашкавал, кисело мляко- сами си правим. Хляб- също. Месо- от друга био ферма се купува. Яйца- от бабите. И това ви го казвам като човек със солиден доход. Цените по магазините не ме интересува