"Възраждане" атакува зеления сертификат в КС

Цончо Ганев: Доказано е, че тези мерки не работят в целия свят
142

"Зеленият сертификат" е противоконституционен, смята зам.-председателят на парламента и депутат от "Възраждане" Цончо Ганев.

От партията атакуват сертификата в Конституционния съд с помощта на ГЕРБ и "Има такъв народ".

"Очакваме комисията, която е към министър-председателя, да заработи реално. Предполагам, че това ще се случи в понеделник. И се надявам в най-кратки срокове да вземе становище, да даде препоръка за отмяна на тези мерки, които доказано не работят не само в България, но и по целия свят. Кирил Петков и неговото правителство, заедно с неговите коалиционни партньори, следват политиката на ГЕРБ. Сутрин едно решение, на обяд го отменяме, вечерта вече имаме трето решение", каза зам.-председателят на парламента и депутат от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът от "Възраждане" припомни, че проф. Радка Аргирова препоръча "зеленият сертификат" да отпадне през март.

"В цял свят мерките са в пъти по-строги, имаме 80-90% ваксинирано население, а в същото време имаме апокалиптични ситуации в здравните системи на тези държави, които са в много по-добро финансово състояние. "Зеленият сертификат" дава отрицателен резултат. Факт е, че има деца, които не ходят на училище, защото родителите им не искат малките да бъдат тествани", допълни Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на парламента припомни, че КС се произнесе и преди година по повод акта, с който Кирил Петков беше назначен от президента Румен Радев.

"Не готвим никакви щурмове, но сме изразители на мнението на хората в България. Над 80% не само отказват да се ваксинират, но и отказват да имат каквото и да било общо, свързано със "зеления сертификат". Една част от тези, които имат "зелен сертификат", е плод на това, че са били принудени да си го купят. Ваксинирането трябва да е доброволен акт, а не принудителен", подчерта Цончо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
До германец преди 2 години
Да виж в Италия как падат , виж във Франция също. Там от средата на февруари ще бъдат въведени по - строги мерки. Нищо не пада бе човек. Къде си го видял това нещо.
89
0
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
И да пуснат РСМ в ЕС. За неграидите и талибаните може без зелен сертификат. Те си идват с корабите от Африка влизат си спокойно и никой не ги ограничава и не им изисква нищо. Същото го правят и с Украинските емигранти. Те не са задължени да правят или да не правят нищо стига да работят за два или три пъти по - малко пари и да си мълчат. Ето в това се превърна ЕС.
88
0
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
От тук нататък. Аз ако бях на мястото на тези в ЕС щеше да разтурянето тоя цирк и да върна на всички държави членската вноски , които са платили за съответните години членство и до тук. Няма смисъл , повече да се продължава тази агония. Вижда се , че Европа не може да бъде единна. Просто едни биват експлоатирани от други , като работят за жълти стотинки. За запада бяхме много добри , но сега като се напълни с повече африканци и талибани станахме "гадни ***" , които не искат да се ваксинират
87
0
 
0
 
! Отговори
До 51 продължение преди 2 години
Да бие хората по улиците. Не не симпатизирам нито на възраждане , нито на Русия , даже и съм ваксиниран , а сега виждам , че съм бил излъган. В ЕС беше хубаво , когато нямаше граници и можеше да пътуваш свободно и не ти искаха зелени паспорти , тестове и да лежиш под карантина. Сега ЕС съществува само на хартия. Вместо да се дърляме по - между си и да се делим на русофили и русофобш , хомофоби и хомофили, ваксъри и авнтиваксъри ще е по - добре да се обедини и да видим какво ще правим.
86
0
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 2 години
А кога ще затихне ковида и ще свърши епидемията? От ЕС отговориха ли на този въпрос? Има и още един въпрос , който е по - важен от "кога" и той е при какви обстоятелства? Защото се вижда за две години , че мерките и ваксините не помагат. Какво смята да прави ЕС от тук нататък , щом като когато някъде кихнат двама човека на улицата веднага се затварят цели градове , държавни граници , излиза милицията (за мен от две години в нито една държава в ЕС няма полиция , а си действа старата милиция) и за
85
5
 
3
 
! Отговори
до 129 преди 2 години
ми те като мине вируса ще требе да си ходят, то за това са против еаксините щото ще им свърши полето за изява като утихне всичко
84
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тия маллоуммници няма ли с нещо по съществено да се занимават
83
6
 
7
 
! Отговори
смешници преди 2 години
Добре поне ,че се ваксинираха, ВСЕ ПАК ИМАТ СЕМЕЙСТВА! Е, това ако не е цинизъм.....да се видят , хората за какво са гласували!
82
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеления сертификат, та зеления сертификат. Една тема имат и само нея дъвчат от няколко месеца и са я яхнали. С нея влязоха и в парламента, а лапнишараните им се вързаха и продължават да им се вързват. Иначе си гласуват в НС заедно с ГЕРБ и ДПС, страшни "патриоти"...
81
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато ГЕРБ управляваха ги пускаха до канцеларията на КС. Тези до стаичката на охраната на входа, където оставят писмата куриерите.
80
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са с атрофия на мозъците
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що, Радка е добре разположена с ужасното си име.
78
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
-Гунчо Ганчев.Накъде с това име,гражданино следовател?
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво.
76
2
 
8
 
! Отговори
До 118 преди 2 години
Умните ти сложихме минус. Слава Богу, че само един прррост ти е дал плюс - ти самият.
75
3
 
16
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
Да направят лабораторните тестове безплатни,нали много са загрижени за хората я.
74
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм се изненадвал, как про стите хора се надушват! Познайте кой ще сложи минус?
73
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля че тази "Возраждание" еправилна партия. Те создают конфликти. Это не правильная партия. (Зад кадър:Добре сказала, босс?)
72
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия не им ли омръзна само тая тема да предъвкват ...
71
0
 
5
 
! Отговори
До 109 преди 2 години
Казал го е с горчива ирония!