Зъболекарите поискаха още 22 млн.лв. в бюджета за тях

Допълнителните средства за дентална помощ да са от резерва на НЗОК
41
Зъболекарите поискаха още 22 млн.лв. в бюджета за тях
Снимка: Pixabay

Бюджетът за дентална помощ за тази година да се увеличи с близо 22 млн.лв., като общата му стойност да достигне 262 050 000 лв. За това настояха представители на ръководството на Българския зъболекарски съюз /БЗС/, предаде БТА.

Председателят на съсловната организация д-р Николай Шарков посочи, че сега в проекта за бюджет на НЗОК за дентална помощ за тази година се предвиждат 239 700 000 лв.

По думите му допълнителните средства биха могли да се осигурят от резерва на НЗОК.

Д-р Шарков добави, че съсловната организация не е съгласна с предвидения бюджет за дентална помощ и ще използва всички законови средства той да бъде променен между първо и второ четене. Ако средствата не се повишат, има вероятност колегите да откажат да сключат договори с НЗОК, което би било в ущърб на пациентите, особено в малките и отдалечени населени места, посочи д-р Борислав Миланов, главен серкетар на БЗС. Сега предвиденият бюджет води до фалиране на практики, каза д-р Георги Димов.

Не се отчитат инфлацията, повишаването на цените на електроенергията, повишаването на цените на материалите, с които лекарите по дентална медицина работят, каза още д-р Шарков. Пет-седем пъти е увеличена цената на ръкавиците, поскъпнал е дори памукът, с който работим, казаха още специалистите.

Всички лекари по дентална помощ, които работят по договор с НЗОК, да получат по 1000 лв. за работа в условията на пандемия, настояха още от БЗС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
3
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Безсрамници!Не им стигнаха парите и на тия нищо,че са нафукали цените.Защо няма ценоразпис за услугите във всеки зъболекарски кабинет?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на услугата на зъболекар е доволно висока за да плачат. Погледнете колко беззъби хора има в страната. Не че им харесва на хората, но просто нямат пари за да ходят на зъболекар, това показва много. Само властта, чалгаджиики, певци, артисти и шепа други хора имат направени и поддържани зъби. Човек с 2000 лв. заплата, как да даде 1800 лв. за мост и това е уж добра заплата, а децата, а жената за тях откъде.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез клети сюрмаси..
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднъж бях си купил айфон и не бих повторил. Батерията му държеше по малко от ден. Така че не ми го хвалете този бокллук. Сега съм с шаоми и съм повече от доволен.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 - Цял живот - Па ти колко зъба имаш бе ?!
29
3
 
3
 
! Отговори
Къде е контролът? преди 2 години
Когато един зъболекар направи един айфон, тогава може да си заслужи парите за пломбата.
28
2
 
4
 
! Отговори
Ха ха Хаас хаааааааа преди 2 години
Чета коментарите и разбирам защо *** сте толкова далеч от Туркие... В Туркие медицината е на светлинни години от ***, а вие тука сравнявате здравето с телефон... За това идвате по турските клиники да се лекувате.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе момче, какви са тези телефони дето ги бълнуваш. Има много по-скъпи и стойностни неща от един телефон, та дори и да е айфон.
26
5
 
0
 
! Отговори
Къде е контролът преди 2 години
Извинете ме, просто най-важното нещо за мен е да имам свръх модерната технология айфон.Не мога да си представя, че съществуват по-скъпи неща от нанопроцесора на айфона.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха пичът с iPhone ме разби. :D щом е толкова умен този телефон, дали може да ти направи коремна операция? :D :D
24
2
 
5
 
! Отговори
До Къде е контролът преди 2 години
Такива дженндъри като теб, за които е по-важно да си купят най-новият iphone с пенсията на майкаа ти, за да може да го сложи на масата в кафето, където ще си вземеш капучино с парите на баба ти докараха държава до чалганизацията. Вземи да работиш нещо вместо да пишеш небивалици на две ракии в интернет.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот по зъболекари ходя и държавни и частни и досега нито една касова бележка не съм получил.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък колко пари вадят на месец - нямам думи. За тях криза няма. Може да не ходиш на кръчма или на театър, обаче като заболи зъба, няма как да не посетиш зъболекар.
21
0
 
6
 
! Отговори
Лешояд преди 2 години
Аз работя в Лондон, и идвам да си правя зъбите тук. Самолета, с престоя и зъболекаря ми излиза по-евтино отколкото една черна пломба в Лондон.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Обективно -Ти си искал ( нали всички твърдите че сте най-бедните в ЕС ) за тези до 800 лв. - Питал ли си за другите ?!
19
2
 
1
 
! Отговори
До професора преди 2 години
И защо да ги дава държавата за зъболеченение, какво ще ядат хората с тия цени.Че и да им тракат зъбите от студа, та да ги изпочупят.. Държавата нахалост пари не дава, не си ли го разбрал.Беден, гладен, болен, ама "безплатно" Факсиниран.Това ако не е грижа, здраве му кажи
18
1
 
8
 
! Отговори
До 11 ,12 преди 2 години
А защо законът позволява на тия с най-високи доходи/зъболекари, нотариуси, адвокати и др./ да се водят свободни професии.???Какви данъци плащат? В кварталното магазинче са длъжни да дават касови бележки, а тия баш търгашите са освободени.Нема управия тази Оправия.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То май стана модерно да се оплакваш ?! Слушах ги днес по радиото , как се жалваха че работели на " Входа на инфекцията .." - Ми то сега и Гастроентеролозите ще скочат , че те пък работят на ИЗХОДА ?!
16
4
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
КОМЕНТАТОРИТЕ МНООООГО ЛЪЖАТ. КОРОНКА - 800ЛВ??? ДЕ ДА БЕШЕ! ДОРИ В НАЙ- СКЪПАТА СОФИЙСКА КЛИНИКА Е ДОСТА ПО- МАЛКО. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ИМА РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ.
15
0
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
За хуманните доктори-*** доди,таксичка от левче,два и в повечето случаи приключваме,повтарям ПОВЕЧЕТО,не всички.Някой да е ходил на зъболекар и да е останал на таскичка от лев,два,пет???Отварянето на уста ти е 20 лв. Много ми е интересно какви "разходи" покрива здравната каса,с какво и с колко облекчава пациента???