4 болници отказват да приемат жена с инсулт, тя издъхна

В лечебните заведения нямало свободни легла
Обновена: 9 фев 2022 19:33 | 9 фев 2022 12:53, Нели Христова
155
4 болници отказват да приемат жена с инсулт, тя издъхна
Снимка: БГНЕС

58-годишна жена със съмнение за мозъчен кръвоизлив почина, след като няколко болници в София отказаха да я приемат заради липса на реанимационни легла за хора без коронавирус. Трагедията се развива в началото на годината, съобщава NOVA.

След като я откриват в безпомощно състояние, близките на жената търсят спешна помощ. Следват 3 часа обикаляне с линейката, 4 отказа за прием в болница, а когато най-накрая е хоспитализирана и оперирана, се оказва твърде късно.

Жената издъхва на 22 януари, след като прекарва 2 седмици в кома.

На 8 януари жената е намерена от своя зет Николай Стоядинов паднала на пода в дома й. Спешна помощ бързо пристига. Медиците тествали жената за COVID, поставили ѝ инжекция за високо кръвно. Междувременно тя започнала да губи съзнание.

Лекарката вижда състоянието на жената и казва, че веднага трябва да тръгват.

Първо се отправят към "Пирогов". Оттам са върнати с обяснението, че няма места, обяснява Николай Стоядинов.

Линейката се отправя към ВМА, но и там им казали, че няма места. След това отиват в "Токуда", разказва Стоядинов. По думите му там излязъл доктор, който констатирал, че жената е за реанимация. И в тази болница обаче нямало места.

Четвъртата болница, в която отиват, е "Света Анна". Пак излязъл доктор, пак констатирал, че е за реанимация, но и той казал, че няма места, твърди Стоядинов. Разказът му е потвърден от Спешна помощ.

Тогава започват да чакат 40 минути, за да може диспечера на Спешна помощ да разбере къде все пак ще я приемат. Линейката се връща към ВМА, където този път приемат жената.

От болниците "Токуда" и "Света Анна" потвърдиха официално, че към онзи момент свободни реанимационни легла не е имало.

От "Пирогов" и ВМА казаха, че ще бъде направена проверка, след което ще предоставят становище.

А Николай Стоядинов е категоричен, че ще търси отговорност за "това безумие".

"Не може хората да умират, защото няма места по болниците", коментира той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега да кажат министрите колко са велики и как ще има проверка която ще трае 2 години, и как всичко е ок легла има лекари има а ти да видиш те хората просто си умират бе! Това ли ви е промяната, това ли ви е оправията?
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Средства и апаратури има. Накупихме ги с пари от касата, но могат да ги ползват само братята и сестрите на докторите и управниците. Търговците в здравеопазването е време да започнат да си плащат за всяка нанесена на гражданите щета! И то здраво да плащат, както е при тези, от които черпят вдъхновение и опит! Иначе - ние ще последваме опита на братята роми.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо човешкия живот загуби стойност?Така ли наредиха кукловодите, които ги интересува само територията България, населена от ***-за тях ние сме това.Ето ви война без пушка да гръмне.
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бой кога?
51
2
 
36
 
! Отговори
бааа го преди 2 години
Това в днешно време да нямаш коронавирус си е жив зян!
50
4
 
18
 
! Отговори
Хайл Пфайзер! преди 2 години
Промяната продължава! Вече не умирате по стълбите, а в линейки и пред регистратурата! Нека ви така, наивници!
49
6
 
12
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Промяна има. Категорично. Към по-лошо. Ако беше Бойко все някой щеше да си излети от поста. При Радев и неговите крадливи харвардци всичко се замита под килима и проблемите се неглижират.
48
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога най-после ще обърнат внимание на неработещата здравна система?! Това е пълна подигравка с хората!
47
1
 
6
 
! Отговори
До Венелин преди 2 години
Хич не си в час как се прокарва закон, еле пък такъв с толкова тежка промяна, касаеща здравната каса и цялата система, или пък създаването на един лекар колко време отнема, ама ти си говори де
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виолета, моля те запознай се кои са Дейвид Дънинг и Джъстин Крюгер и с какво са известни. Дано ти помогне, успех!
45
1
 
3
 
! Отговори
Кой знае преди 2 години
До European Със сигурност можеш да се обзаложиш в едно - че ако Е била ваксинирана, Не е влязла в статистиката.
44
2
 
14
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
ужас живеем в африкнакса държава ,това е безумие !Здравната система и лекарите ни са пълно тамбукту!Кой ще поеме вината сега уволнения и обвиниения за това ??
43
4
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Не науката, конкретната сметка, реанимиционите легла са цифра която много малко се променя, екипите които ги обслужват също не са много, когато ресурса е разпределен към ковид, намаляват леглата за другите, и когато всички призоваха всеки да се пази за да не се стигне до подобен вариант, ние се мотахме, а ти си функционално неграмотен(демек четеш ама не разбираш прочетеното) и много ти личи
42
2
 
6
 
! Отговори
Мирето преди 2 години
Беше гарантирано от старите ни управници, но и новите на Радев са същите.Гарантирано.
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да стане лекар читав му трябват образование и практика, които отнемат поне 10 години. За да стане медицинска сестра читава, също й трябват образование и практика и отново отнема няколко години. Отделно има липса на апаратура, средства и т.н. Но вие добре знаете какво е положението. След като знаете какво е положението, защо се заразявате по 5-10к на ден и не се ваксинирате?
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математиката била проста наука?!?!?!,,,,,,,,,,само турбо-просст балканец от дълбоката прУвинция може да се изцепи по подобен начин.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко се ваксинираха, малко се пазят, малки са ресурсите на здравеопазването ни, но на малко хора ги е грижа. Като събереш тези фактори, резултатът е видим в тази статия.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И после питат защо хората им искат оставките на тези убийци ????..... Защо са освободени от наказателна отговорност "лекарите" ????
37
2
 
4
 
! Отговори
До Валентин преди 2 години
Ти ако си мислиш че здравната министъра може да създаде легла или намери лекари за ден, жестоко се лъжеш, тая система ще се променя с години, трябва да се променят много закони за да се стигне до нещо положително
36
7
 
14
 
! Отговори
European преди 2 години
Да се обзаложим ли, че е влязла в статистика на починали от ковид? Естествено - неваксинирана. Ума ми не го проумява как все още има интелигентни хора, които вярват в тази пландемия. Оказа се, че е доста лесно да се манипулира масата - със страх, измислени данни и пропаганда по медиите.