Работниците от "Арсенал" отново са в принудителен отпуск

Няма да работят през следващите три седмици
50
Работниците от "Арсенал" отново са в принудителен отпуск
Снимка: БГНЕС

Всички работници и служители на оръжейния завод „Арсенал“ в Казанлък излизат в принудителен отпуск – от 14 февруари до 4 март, съобщи bTV.

Още по темата


 По-голямата част от работниците бяха задължени да ползват платен или неплатен отпуск в последния месец, но все пак част от останаха да изпълняват наличните поръчки.

Не се предвиждат съкращения.

Като причина за решението се посочва: „продължаващата пандемична обстановка и произтичащите от това затруднения за организация на нормален производствен процес“.

Работниците ще получат ваучерите си за храна в размер на 80 лв. и в периода на отпуската. По последни данни в „Арсенал“ работят над 7000 души. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още по темата: арсеналотпуск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
К.Нинова вместо да вдига лозунги да се захване с осигуряване работа на многохилядния екип на завод Арсенал. Само че и в армиите на ЕС бледоликите братя от САЩ наложиха своите модели оръжие. Вярно, има и там някои модели стрелково оръжие, но американските винтовки, пистолети, картечници господстват. Ще се наложи селянката от Крушовица да напуска за големи периоди от време столицата и да се запознае на място с военната промишленост, да търси ниша за развитие на оръжейната промишленост.
43
1
 
1
 
! Отговори
Каракольо преди 2 години
Трябва да освежат асортиментът си , да почнат да разработват нови карабини, защо не и с болтов механизъм
42
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 2 години
Веднъж в Пловдив на изложението Хемус дадох съвет на един от Арсенал да направят леко подобрение на АК. Това явно се е харесало защото на следващия Хемус беше направено. Дори едно благодаря не ми казаха !
41
1
 
4
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
В Украйна всичко ли си имат? Снаряди, патрони? Сега излизат на учения с дървени автомати, а оръдията само ги карат напред назад без да стрелят, само напоследък слагат по някой снаряд, ама после ги прибират пак в сандъците. Май миномети щяха да внасят от България тези дни.
40
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
До всички по-долу.Дали за ИД,дали за брадатите демократи или за който и да е,българските заводи ТРЯБВА да работят!За целта обаче токът трябва да е на поносима и що годе стабилна цена,а бизнесът ще се оправи сам.Тъй че задача номер едно на правителството е да подсигури ток за БЪЛГАРСКАТА индустрия и населението,а не да го праща навън заради кефа на Брюксел! И да не ни занимават с глупости като Македония и зеления сертификат,а да отварят икономиката!
39
1
 
4
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
До колегата по долу да при тиквата арсенал бачкаше защото въоръжавахме главорезите от ислямска държава дето ядяха човешки сърца по програма на ЦРУ с наши калшници!Нема вече ислямска държава благодарение на Русия и поръчките секнаха :)Ей за туй бачкаше Арсенал
38
0
 
0
 
! Отговори
оби4ам преди 2 години
американските и на6енските интриганти мерси
37
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Батальонът още не е сформиран .
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво другарко! Браво Нинова! Само за 2 месеца преизпълнихте петилетката и сега заслужено ще си "почиват" без за плати хората! Но душите им ще са изпълнени с удовлетворение от преизпълнението на плана! Хвала...
35
10
 
7
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
При Бойко, Арсенал работеше на пълни обороти, имаше заплати за хората, плащаше милиони левове данъци. Сега си направете сами извода, какви некадърници ни управляват? Ако можете де? Не злобейте, че завода спира, защото утре мечката ще заиграе и във вашия двор, 2малоумници2.
34
0
 
1
 
! Отговори
брькни преди 2 години
по дьлбоко
33
1
 
2
 
! Отговори
ама сандо преди 2 години
от кази4ене ли си или от друго село
32
1
 
0
 
! Отговори
са6е преди 2 години
воината е изли6на зне6
31
1
 
0
 
! Отговори
ако преди 2 години
е пьлен с еоин още по добре
30
1
 
0
 
! Отговори
прати преди 2 години
пове4е емил4о 6е го продадеме на тьрг
29
2
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
и кво стана ся? няма ли за къде да изнасяме минохвъргачки и калашници? Украйна, ми не е далече, що спрях те ве?
28
1
 
9
 
! Отговори
факт преди 2 години
Работа има,токът е скъп и няма сметка да се работи.Е,по време на сирийската офанзива можеше и на скъп ток,ама сега не.Тогава от Бургас всеки месец тръгваха два,а после и четири кораба с оръжие.Но ако не свалят цената на тока,всички сериозни производства отиват на кино.
27
7
 
2
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
почвайте с войните да намерим поминък на казънлъчани!
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След две седмици, акто Русия започнат военни учения в Украйна, ще им се наложи да работят извънредно.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на кой не е удобен завода, на ФАЩ със сигурност. както закрихме всичко печелившо което имахме сега ще разсипят и този завод. Но понеже държавата е управлявана от *** и продажници така ще е. А вие драги ми *** продължавайте да спите.