Все още няма следа от изчезналите 7 българи на ферибота

Спасителната операция в Йонийско море продължава
21 фев 2022 15:00, Ния Христова
12
 
Продължава спасителната операция в Йонийско море, след като пожар избухна на ферибот. 10 души все още са в неизвестност - седем от тях са българи. 
 
Близките на българите, които трето денонощие са в неизвестност, продължават да търсят информация за тях. Сред изчезналите е и 53-годишният международен шофьор Васил Асенов от Разлог.
 
"Последно е говорил със съпругата си, че се качва на ферибота, повече от 60 часа нищо не знаем. Много е тъжно, че никой да не може да каже на тези хора къде е техният баща, брат. Надеждата умира последна, молим се, вярваме", каза пред Bulgaria ON AIR братовчедът на изчезналия шофьор Асен Христов.
 
Някои от близките на издирваните се оплакаха, че не могат да се свържат със Ситуационния център на Министерството на външните работи. 
 
"Телефонът отговаря постоянно, но когато звънят хора и е заето - дава свободно. Това, което се говореше вчера за хеликоптери, за спасени, ние не заставаме зад тази информация, защото не е потвърдена", коментира Александър Ганчев от Ситуационния център.
 
"В началото всеки си мислеше, че не е нещо сериозно", сподели един от спасените шофьори Георги Присадов.
 
4-часовият престой на границата с Гърция допълнително изнервил спасените българи.
 
Вижте повече в репортажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
сешлисе преди 2 години
Изгорял ферибота ,а вулгарисите ги няма.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 "България прати ли свои хора на място?" С какво да ги прати, надуваеми лодки ? Нямаме медицински или спасителни хеликоптери. Нямаме медицински или спасителни кораби. Военната ни флота и авиация е на трупчета. За толкова години безхаберие, не можем да реагираме адекватно на бедствия и аварии на собствената си територия, камо ли да предприемаме спасителни мисии зад граница. Ти се моли, да не ни удари земетресение, че да видиш тогава какъв кошмар ще настане.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Точка За печалба са там и зимат по 5 бона $
8
2
 
3
 
! Отговори
Точка преди 2 години
До Анонимен Нищо подобно.Хората са отишли там за да хранят семейства.И аз съм бил на такъв ферибот.Камионите повечето са нови.А за шофьорите има винаги каюта в билета. Тава че някои са пренебрегнали правилата за безопастност сега ги прави жертви.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-интересното е какво е причинило пожара. Конкретно на този ферибот съм се возил, когато правихме роудтрип из Италия и е нещо страшно. Българите ги познаваш от 200 метра. Тотален потрес. Никакви хигиенни навици, опъват се палатки, спи се на забранени места. Каютите са пълни с туристи, тираджиите нямат пари за каюта. Кой знае какво е станало... Дали нечия кола не е пламнала в гаража? Строго забранено е за коли с газ, ама нашенците ги знаете какво карат...
6
0
 
3
 
! Отговори
Шкембата преди 2 години
Няма и да има.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано да ги намерят живи и здрави, заедно с двамата гърци и един турчин. Според гръцките медии 10 души са в неизвестност ( 7 българи, 2 гърци, 1 турчин)
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жабаски и Габриел се провалиха и с пакета моблилнос.
3
1
 
1
 
! Отговори
м преди 2 години
пренасяли да
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България прати ли свои хора на място? Ей го къде е Гърция, съседна държава.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмите за ТИР трябва да платят по 10 милиона кръвен данък и се затворят.