Кирил Петков: Системата на МВР се нуждае от реформа

Според премиера трябва да се гарантира, че ще течът в нея ще бъде спрян
70
Кирил Петков: Системата на МВР се нуждае от реформа
Снимка: Правителствена пресслужба

Системата на МВР се нуждае от реформа. Това е позицията на премиера Кирил Петков, който днес разговаря с представители на синдикални организации в системата. Поводът за срещата са исканията на синдикалните структури за по-големи бюджети.

Според Петков системата трябва да гарантира, че осигурените средства ще отиват за служителите, които най-много заслужават.

Така ще бъде спрян течът в системата и ще има възможност за увеличение на заплатите, смята той.

Премиерът пое ангажимент в работата по реформата да участват активно и синдикалните организации, съобщиха от правителствената пресслужба.

А в диалога от страна на правителството ще се включат заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: МВРсиндикатиреформи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
5
 
! Отговори
РОМ СЪМ.. преди 2 години
Закрийте го това МВР... много ми пречи..?
52
4
 
11
 
! Отговори
МВР-съдебна власт преди 2 години
Защо се хвърляте върху полицаите. Искат 200 лв. увеличение заради инфлацията. Полицейското яке им го продават за 500 лв.. и си задължен да го купиш. Съдебната власт си раздадоха по 2,7 заплати бонус за Нова година. При заплата 5000-6000 лв.- Бонус 15000- 17000 лв. + заплата. ВСС 9000 лв.- БОНУС 25000 лв. От 01.01. Увеличение 10% на заплатите...Защо тях не хейтвате. Ами НАП...
51
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Изкарайте разследването от МВР. Може ли разследващите полицаи да носят цялата система на гърба си? Разследващите полицаи директно в следствието! Като служители без полицейски правомощия каква работа имат в МВР, освен да служат като "бухалка" срещу прокуратурата, което не е правилно. Освен това, имат множеството възложени несвойствени задължения, които не са свързани с дейността по разследване и противоречат на ЗМВР, но повечето от служителите в МВР не са юристи и не са чували за ЗНА.
50
3
 
19
 
! Отговори
МВР преди 2 години
Вън на пенсионерите от МВР.
49
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е всички служители в двете министерства МВР и МО които седма година са на заплата и пенсия да се изчистят!Това е дискриминация срещу другите които имат трудов стаж но закона за едни е майка за други мащеха.ВЪН ОТ СИСТЕМАТА,НЯМА НЕЗАМЕНИМИ.,...
48
4
 
27
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 2 години
Първо трябва да се махнат ВСИЧКИ, които вземат и пенсия. Но не само тези на изпълнителско ниво. ВСИЧКИ.И да се редуцират канцеларските плъхове. Тогава ще има пари за останалите.Но няма кой да я направи тази реформа в МВР.
47
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, колко пенсионери има в МВР? Според мен не са повече от 100-200 човека и то на длъжности като параджии и хигиенистки.
46
6
 
7
 
! Отговори
частник преди 2 години
Всички в сиистемата след пенсия която е на 56 години започват втора работа ,вземат по 20-25 заплати а тез дето им изкарват парите по 500лв -реформи няма канцелариите пълно счиновници-критерии трябва да има за влизане ,нашите ако отидат вКипър няма да издържат само физическите тестове ,всички офицери трябв ада знаят по един език и т.н
45
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире първо требва да изчистиш всички които са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно вече седма година цоцкат здраво,до кога?После удряш чертата както обеща,защото много ВОЖД МАЛКО ИНДЕАНЕЦ!Много е простичко но само приказки,а требват дела!!!ДЕЙСТВИ ЧАСОВНИКА ТРАКА,АКО ПРОДЪЛЖАВАШ ТАКА НЕ Е В ТВОЯ ПОЛЗА
44
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милите пунцилайчита . Трудна,неблагодарна ,зле платена работа,а със зъби,нокти и връзки,драпат да се уредят на хранилката. Веднъж докопали се ,се почва. Схеми, далавери, рушвети,какви ли не престъпления,а за да узаконят схемите, теглят нисколихвени големи заеми,на които гарант е държавата, заплата на е се пипа,а вноските се плащат. И така неусетно пенсията на младини дошла. Отделно никъде нищо не плащат, защото всички са им длъжни. Седемдесет процента трябва да бъдат изринати.
43
1
 
14
 
! Отговори
За преди 2 години
Реформа плачат и НС, и МС, но заптях няма реформа а непрекъснато увеличение на заплатите и разходите. Ще повярваме, че искате реформи, когато си намалите заплатите и боносите.
42
0
 
18
 
! Отговори
Да преди 2 години
Реформира и минфина, където на 3 месеца взимат по една заплата. И за други министерства няма увеличение на заплатите, но за минфина винаги има. Там получават и страхотни Коледни бонуси. Но никой не коментира това. Следствието и прокуратурата и съда получават най-високи заплати и боносу от цялата държавна администрация. На дсички управляващи МВР им пречи. Вземете и го закрийте на мирясате!
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държава се нуждае от реформи, от времето на Костов, реформи не са правени.
40
0
 
18
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Кирчо намалете всички министерства ,че само калинки в тях !!
39
0
 
13
 
! Отговори
Искам преди 2 години
Крайно време такава реформа да има и в МФ
38
7
 
16
 
! Отговори
Стига преди 2 години
Сте реформирали МВР. То не остана нещо от него. За 12 години МВР намаля с повече от 15000. Зарсъщия период надали има други министерство, освен МО, да намаляло с товковя хиляди. Министерство на финансите надали са намалили целият сипчислен състявлза този период дори си с 500. Има двоен аршин по отношение на МВР. От 32 години кой, както дойде на власт първо иска реформи на МВР. И колокто повече реформи на реформте се правят, толкова по-зле работи м- ото
37
13
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
МВР заедно с Пожарната има численост колкото Руската Армия струпана на границата с Украйна .Цялата Администрация на България надхвърля по брои Армията на САЩ .Преди малко разбрах един интересен Факт - Депутатите на САЩ са 100 броя - по САЩ стандарта и броя на БГ Депутатите - България би трябвало да има население колкото Китай .
36
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само тя. Всички се нуждаят. След ГЕРБ всичко е тотал щета. Хайде реформирайте да ви видим. До сега само с констатации и обещания. Реформите следващия мандат ли ще ги правите.
35
4
 
20
 
! Отговори
СС преди 2 години
Намалете дирекциите , пенсионерите/5000 /, раздутата администрация !!! Не останаха редови полицаи ,а само началници !!!
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това значи, че реформа в МВР нема да има.Намалете полицаите, останалите с по добри заплати, увеличете им правата и задълженията. Освободете полицаите батмани, с ниска култура, полицаите земеделци, гипсажии и фаянсаджии, газаджии и пр.Което остане да работи както трябва .