БЧК с телефонна линия в помощ на бежанците от Украйна

Дава информация за здравното обслужване в нашата страна
6
БЧК с телефонна линия в помощ на бежанците от Украйна
Снимка: БГНЕС

От 7 март 2022 г. Българският червен кръст, съвместно с Министерството на здравеопазването, стартира нова телефонна линия в помощ на бежанците от конфликта в Украйна, намиращи се в България.

На телефон 0800 20101, предоставен на БЧК безвъзмездно от компанията мобилен оператор, те ще могат да получават информация от консултанти и доброволци на БЧК за възможностите за медицинско и здравно обслужване в нашата страна. Линията е безплатна и ще бъде отворена всеки работен ден от 8:00 до 20:00 часа. Контакт с консултантите може да бъде установен и чрез специално създадения имейл: help@redcross.bg.

Много български лекари и лечебни заведения вече декларираха готовността си да помагат безвъзмездно в тази трудна обстановка. Подкрепа на инициативата са декларирали и украински граждани, които владеят украински и руски език, и също като доброволци ще отговарят на запитванията.

Националният контактен център на БЧК за психосоциална подкрепа вече предоставя помощ и на хора, пострадали от войната в Украйна.

Пристигналите в България хора ще могат да се свързват безплатно и конфиденциално с консултанти и професионалисти в областта на психосоциалната подкрепа - доброволци и служители на БЧК, на телефон 0800 114 66.

Линията е достъпна за всеки, намиращ се на територията на страната и е отворена всеки ден от 9:00 до 18:00 часа.
Във вторник, петък и неделя от 9:00 до 17:00 часа ще дежурят доброволци, владеещи украински и руски език, съобщават още от пресцентъра на Червенокръстката организация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: БЧКукраинци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Теодора леонидова преди 2 години
Здравейте Как мога да се свържа с вас искам и аз да даря на някоя майка от Украйна която има нужда от дрешки за новородено кошарка количка на Chicco която е на три части и съответно малко по-големи дрешки като за една или две годинки
4
0
 
0
 
! Отговори
национализация преди 2 години
Олигарси-фашисти милиардери грабители на богатства от руския и украинския народ завладяха българското черноморие.
3
1
 
7
 
! Отговори
Споделям преди 2 години
Това е добро но защо в Северозападна България продължават грабежите и убийствата на възрастни самотни хора?Защо вече 30 години сме от бедни по-бедни в ЕС. Та то и бежанците от Украйна са облечени по-добре от много българи. Защо на тях САЩ нарина милиарди за въоръжаване а ние си платихме скъпо и прескъпо в аванс 8 самолетчета? Защо вече 20 години американския ТЕЦ ни продава ток на високи цени? Защо всички телевизии показват само една /правилната/ гледна точка одобрена от американската пропаганда
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а българите да мрьт от психични разстройства от мъдрото управление на Киро 10лв Литъра
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помагам само на нуждаещи се руснаци,на неонацисти НЕ!!