Ген. Попов: Войната вече не е за Украйна и Русия, а за разпределение на влияние

Конфликтът се разширява с всеки изминал ден, което не е добре
385

Конфликтът в Украйна с всеки изминал ден се разширява.

Никой не знае какъв ще е изходът. Най-важното е, че няма печеливши в тази война - нито Украйна, нито Русия, нито Европа, нито ние. Това е в основата на цялото разочарование и усещане за несправедливост. Какъвто и мир да има, ще бъде много трудно да се намери баланс. Този конфликт ще даде отражение в бъдещите настроения на хората. Войната не се забравя толкова лесно. Може да се намери временно решение, трудно е да се намери дългосрочно решение за стабилен мир", коментира бившият началник на отбраната ген. Константин Попов в студиото на "Опорни хора".

По думите му нови хора от различни държави се включват, което не е добре. Отиваме към повече жертви и несигурност. Не мога да разбера какво ще спечели Путин - дали Украйна ще му стане по-приятелска страна, дали НАТО ще стане по-благосклонна към Русия - не. Войната вече не е за Украйна и Русия. А за разпределение на световните сфери за влияние, всеки трябва да си намери място и  баланс", заяви ген. Попов пред Bulgaria ON AIR.

Ролята на Китай той определи като печеливша в ситуацията.

"Китай заема позиция, която е печеливша - когато двама се карат, третият печели. Което е опасно за Русия - тя произвежда 10 пъти по-малко от Китай", каза бившият началник на отбраната.

А в позицията на България той посочи като основен проблем липсата на единодействие.

"Украйна отвори кутията на Пандора и ние нямаме много решения. Ще трябва да преориентираме икономиката си, да търсим нови суровини. Ще се преориентира външната и вътрешната политика. Ние трябва да имаме визионерско виждане - за 5-10 години напред. Ако продължаваме да се караме  - ще допуснем огромна грешка", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
2
 
2
 
! Отговори
вови преди 2 години
До Долу Русия много си примитивен
236
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, защо са ни толкова некадърни управляващите. И защо толкова лентяи се правят на държавна администрация.
235
5
 
8
 
! Отговори
Бг преди 2 години
ОТ ЛЯТОТО НОВА РЕКОЛТА :ОЛИО- 8 ЛЕВА,ХЛЯБ 650ГР.-2.50 ЛЕВА,СИРЕНЕ-20 ЛВ.КИЛОТО,КРАДТАВИЦИ-8 ЛЕВА,ДОМАТИ- 5 ЛЕВА-ТУРСКИ,- ТОВА Е ПРОМЯНАТА НА РАДЕВ.
234
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се спре спекулата! Това трябва да се направи. Но няма да го направят! Защото трябва да се хранят украинците, разбирай хотелиерите! По-високи цени, по-високо ДДС, повече пари в хазната за грабене! Ще се спънат, може и главите да се счупят, ако не спрат да лапат лореловци и кирчовци.
233
1
 
7
 
! Отговори
агент Фалън преди 2 години
Войната е за олиото.
232
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво , генерале , започна да поумняваш ! Е , от третият опит (трети ден вече откриваш топлата вода) , но по-добре късно ,отколкото още по-късно ...
231
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митрофанова оприличи войната в Украйна като нашата освободителна, но според мен се е объркала с тази с османската империя, тоест окупаторска. Тактиката на османците е била да обкръжат и окупират градовете докато не започне глад и хуманитарна криза същата е и на Русия.
230
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към 234: Ама верно ли , че Украйна има суверенитет. Щото за всяко важно решение Зеленото седи на телефона и чака нареждания от Вашингтон. И това ако е суверенитет !? Мински споразумения - били мъртви, разни биолаборатории, в които Господ знае какви гадости се творят - всичко под контрола на Вашингтон. Суверенитет - дръжки!
229
15
 
11
 
! Отговори
Долу Русия преди 2 години
М#р*ъсни русуфилски б#ок#луци ще ви избием като животни
228
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще покрие икономическите загуби на Русия.
227
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 240 (Пловдив) ; Maйнa , стой си там на бул. Пещерско шосе 68 и сънищата си ги разправяй на колегите си от същата сграда ! Остави нормалните мисли на нормалните хора !
226
24
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна! Целият свят е с Вас!
225
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 266 Анонимен __________________________. . . . "Не разбирам какво печели ...еди кой си"... Ми като не разбираш, кво даваш съвети? _____ С извинение не си разбрал основни принципи на актуалната българска държава! Слагат се неуки, които не могат да взимат решения, за да може да те питат какво да правят и това е от 44г. насам. Малките изключения бяха, че преди имахме хранителна независимост без оглед за качество, имахме индустрия за задоволяване на собствените нужди имахме някаква армия и 9 м
224
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята никога не е била "за Украйна" и това бе ясно още от миналата година за всеки с поне малко сиво вещесво в главата си. Целта е САЩ официално да овладеят всички световни ресурси. До момента Русия и Китай са основните им опоненти и около тях гравитират още доста държави. Този път обаче световният пират ще се задави - много е голяма тази хапка за неговата уста.
223
4
 
8
 
! Отговори
пловдив преди 2 години
Не е ли време да прочетете като напишете "Нибиру" Тя вече е и в наши сайтове. А баба Ванга едно време беше казала "И ще дойде време да се избивате по съседски" или "онези отгоре" ще дойдат да ни избият защото имат интереси. Та Николета Йорданова пък и един професор евреин си го казват "Те вече са тук и отправят послание към тяхната раса. Чакаме ви. Остава още малко" .... Ето войната вече започна.
222
7
 
21
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Основният въпрос за който има война, е кой ще има влияние в Украйна. И това е ясно още от разпадането на СССР. За това САЩ хвърлиха милиарди за възраждането на украинския национализъм, за това и Русия нападна. Всичко можеше да се избегне, но с такива стратези като Попов, толкоз. Сега обясняват колко много били жертвите и крият провалената си политика зад хорското нещастие.
221
17
 
7
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Старозагорския митрополит Методий Кусевич, че по негово време русофилството е достигнало до идиотизъм. Питат Апостола на свободата какво ще прави когато се освободи България ? А Левски отговорил "- Тогава аз ще да ти отида в Русия и да съставлявам комитети, защото там, макар и да няма ***, но народът е притиснат от нас повече. Време е и ние да освободим с помощта на НАТО-всите братя Русия ,Крим и Украйна от тираните и да възродим Волжка България.По време на преброяването 2010г в
220
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли беше генерала, който маршируваше дясна ръка, десен крак?
219
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ, НАТО, Австралия, Япония срещу Русия, Китай, Индия, Иран, Саудитска Арабия.
218
3
 
22
 
! Отговори
Император Палпутин преди 2 години
Момчета, стига сте се джавкали едни други, ами бързайте за Лидъл, пускат евтино олио!