Проф. Пиргова: От правителството се изисква страшно много

Доц. Гълъбов: Коалицията не сработва и хората виждат това
23

"Партиите винаги имат различни виждания, противоречиви дори. Тук виждаме и една добра работа, сработване между ляво и дясно. "Продължаваме промяната" и премиерът успяват да овладеят различните виждания, това правителство нямаше 100 дни толеранс по отношение на общественото мнение", заяви политологът проф. Мария Пиргова в студиото на "Денят ON AIR".

Според нея от правителството се изисква страшно много, а то самото е подложено на изключително много критики.

"Много кризисни обстоятелства се използват от опозицията не по най-добронамерения начин. Имаме задълбочаване на редица кризи и очаквания те да се задълбочат... те не могат да бъдат приписвани на правителството", уточни проф. Пиргова.

Социологът доц. Антоний Гълъбов каза пред Bulgaria ON AIR, че при тази конструкция е било напълно сигурно, че е нямало как коалицията да проработи, ако липсват две неща - как взема решение тя и кой носи отговорност за това.

По думите му повече от 100 дни обществото е свидетел на тежки провали как се вземат решенията.

"Не виждаме добра координация нито в кабинета, нито в управляващото мнозинство и правителството. Там, където липсва компетентност, се вижда. Коалицията не сработва и хората все повече виждат това", смята социологът.

Запитана дали "стои на масата" оставката на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков след ареста на Бойко Борисов, проф. Пиргова посочи: "Много бързо и лесно е да се мисли за оставка на вътрешен министър, който започва една дългосрочна акция. Затънали сме в корупция. Ако в нашата Конституция има един толкова сериозен пропуск - така че да обожествим главния прокурор, обществото трябва да се пребори с действията му, който е сложил една защитна стена пред разследването на корупцията".

И добави, че няма риск за оставка на Рашков.

Според доц. Гълъбов в момента наблюдаваме началото на дълъг и тежък политически скандал. А за причините за ареста на Борисов той уточни, че нямат връзка със сигналите на Европрокуратурата.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
44 преди 2 години
Пазарна , а разчитат главно на държавата!Значи не е истински бизнес, а паразитен!Правителството ще удържи не 4 години , а много повече , ако се пребори с мафията!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До нн Няма население в бг не остана. Няма откъде и политици.
12
2
 
5
 
! Отговори
нн преди 2 години
Стига баламосване. Какво Правителство? Изникнало от нищото, заблудило "хиляди" избиратели /6% от избирателите/ това са фактите. Какво искаме от тях, некадърници, елементарни, необлизани политици. Не случи България, не случи на управници, за нищо не стават.
11
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОПУСНАХМЕ ВСИЧКИ РУСКИ АГЕНТИ ДА ТРОВЯТ ДУШИТЕ НА НАРОДА!ГЕЗИ РУСИЯ АГЕНГИ ТРОВЯТ ДУШИТЕ НА ДЕЦАТА, КОИТО УТРЕ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА! ТАЗИ ЗЛОБНА КОМУНИСТКА, ГЕЧЕВ ФАЛИРАЛ БАНКИТЕ ,РАШКОВ-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОЛИЦАЙ СЪС СТАЛИНИСТСКИ ПОДХОД!ДВА ДНИ ДА ИЗРЕЖДАМ ПРОФЕСОРИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ,ВСЕ КОМУНИСТИ И КАКВО ОЧАКВАМЕ,,,,РУСОФИЛИ С ОТРОВЕНИ ДУШИ ОТ СКРИТ КОМУНИЗЪМ!
10
0
 
4
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Ами, да не са се хващали на хорото! Никой на сила не ги е карал, пък сега -ОЛЕЛЕ!А, га ядоха кифтета им беше густо, а сига рьеват!
9
0
 
4
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Не разбирам! Толкова всички пл.юех.те против ББ, какъв ли не беше, а сега го защитавате катъ Матросов на амбразурата?! Наистина не ви разбирам! Аз ако знам, че съм невинен - сам ще поискам да ме разследват!
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството от петък вече се явява официален говорител на Васил Божков.
7
1
 
6
 
! Отговори
така де преди 2 години
ами да се махат щом са им много критиките !
6
3
 
10
 
! Отговори
kok преди 2 години
Какъв професор е тая па ча вра ? Освен да ли же асове друго може ли ?
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 Гербав трроле, 30 години предишните правителства съдействаха на "бизнеса" на божков и го направиха богат за наша сметка и това е първото правителство, което се опитва да уточни как е ставало. И стигна до много логично обяснение - давал е пари. Той казва изнудване, прокурорът може да установи подкуп, не ни е много важно. Важното е да има разследвания и присъди. Да не Ви напомням за другия по Магнитски - кой го брани с голи гърди.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Страшно много"? Неграмотните атакуват България.
3
3
 
21
 
! Отговори
от северозападО преди 2 години
Нее, госпожо професор, не! От правителството се изисква само едно - да изчезва веднага за Канада, или където там иска!!
2
0
 
5
 
! Отговори
то хубуу преди 2 години
До Анонимен 1 И кой ще я направи?
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е първото правителство от 30 години, което дава пресконференция оневинявайки международният престъпник по Магнитски като Васил Божков, говори през цялото време от негово име и прокарва всичките му опорни точки срещу държавното обвинение на страната.Остана само да каже, че трябва се плати на този изнасилвач и убиец кръвен данък от 200 девици за принудителния му престой в Дубай!