МС реши: Минималната заплата става 710 лв. от 1 април

Повишението е с 9,2% спрямо сегашния й размер
93
МС реши: Минималната заплата става 710 лв. от 1 април
Снимка: БГНЕС

Минималната работна заплата ще стане 710 лв. от 1 април 2022 г., реши правителството. Размерът й ще се повиши с 9,2% спрямо сегашната й стойност.

Още по темата
При определянето на новия й размер са отчетени реалните параметри на макроикономическата среда и възможностите на държавния бюджет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлаганият нов размер на минималната работна заплата ще допринесе за намаляване на бедността сред работещите и на неравенствата в разпределението на доходите.

Ръстът на най-ниското възнаграждение за труд ще повиши покупателната способност и потреблението на най-нискодоходните групи от пазара на труда, ще увеличи мотивацията на работната сила и ще намали нелоялната конкуренция, посочват от МС.

От 1 април 2022 г. минималната работна часова заплата ще бъде 4,29 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Значи за украинците 1200лв+безплатни нощувки и храна от БЧК,без винетка,а за българина 710 лв минимална заплата -600 лв чисто
82
2
 
13
 
! Отговори
Първоаприлска, а? преди 2 години
Отдавна трябваше поне по 500евра да е минималната...Но няма да стане, защото се пълнят чекмеджетата на управниците вече 33години ,а народа се бие за стек промоционално олио...
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минималната заплата в България трябва да е половината от минималната на народните избраници: 8000:2=4000.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закъсняло. Мажат ни очите с тази заплата. Вече минимумът трябва да е 1100 при тези цени.
79
0
 
5
 
! Отговори
Vlady преди 2 години
Работещите верни фенове на Левски ще получават повече пари за лични нужди.
78
6
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
А европейски стандарт на работа ще приложиш ли? Че много знаете до един, ама излезете ли да бачкате в ЕС ринете дъното там и сте таван берачи на малини и шофьори.
77
5
 
8
 
! Отговори
Солидарен преди 2 години
Малко са , искаме минимална заплата по европейски стандарти в отговор на проявената солидарност към украинският конфликт. В Брюксел имат печатница, харития, мастило, да напечатат пари колкото е необходимо.
76
3
 
8
 
! Отговори
ПФУ !!! преди 2 години
60 лв. отгоре, което в момента са 6 дюнера по 10 лв. на фона на 30% инфлация при храните... *** велик изчислител... Наесен ще ви се види мръчкав социализъма, 30% реална инфлация, война, ковид криза (с нова чудна ваксина), пълна липса на основни хранителни и не само стоки. Блейте още овчо стадо, заслужаваме си го всичко това!
75
2
 
9
 
! Отговори
Харвардски Тарикат преди 2 години
Минималната 710, кирчовата 12 000. Средно 11 000 заплата в България
74
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 70 нищо лошо няма, въпросът е, че всички професии са важни. Не може да има хора само като вас или като ИТ или други. Всяка една професия на запад се уважава, защото е важно във всички сектори да има хора за да може икономиката да върви безпроблемно. Ама как да обясниш на ограничен човек това не знам. От всяко дърво, *** не става са казали хората и има защо. Не всеки става за полицията или за вашата професия или за ИТ или за шофьор или инженер . Всеки човек имам някакво предназначение.
73
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, спрете се. На сляп по рождение (неквалифициран хейтър) не можеш да обясниш какво е жълто (кеф в чужда компания, 10к заплата и работа по 2-3 часа на ден). Нека и не знаят какво е, че по този начин само нашите заплати ще растат, защото конкуренция никога няма да имаме. Добре че идват малко украинци да запълнят дупките в сектора, че недостигът е брутален.
72
0
 
7
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Човекът е написал четирицифрени данъци. Което означава 1000+лв. ДОД месечно. Защо да няма такива заплати?! Това е една нормална заплата за синиър девелопер. Поне в нашата компания.
71
1
 
7
 
! Отговори
до 70 преди 2 години
Защо да не са почтени (с едно "н" се пише)? Ще дам пример. За чужда авиолиния мигрирам всичко от стара он прем система към облачна архитектура (вкл. създавам и нея според изискванията). Авиолинията плаща на моята компания директно и аз го правя като външен консултант (ако щеш фрийлансър). Цената на целия проект е 200000 евро. За всичко данъците са платени до стотинка. Отнема ми 2-3 месеца. Кое е непочтеното? Цените в този сектор са такива. Печели се много по честен начин. Ама трябва акъл.
70
3
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Прав съм. Такива доходи няма в БГ.
69
2
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 2 години
Не знам защо ме нападате, но нека разкажа за родителите си. Майка ми е лекар и изкара по около 2500лв.. Баща ми- доцент. За жалост, баща ми е болен и не може да работи от няколко години. Лекарствата му са скъпи. Не бих искал да навлизам в подробности, наистина. Но не знаете какво говорите. И, да, в София работя в склад и изкарвам смислен доход да се издържам в момента. И не, не пращам никакви пари на родителите си- такова нещо не съм написал. А вие можете да се засрамите!
68
0
 
10
 
! Отговори
така де преди 2 години
От поне два месеца, тези 710 лева, всъщност не са 710.......
67
5
 
6
 
! Отговори
до 70 преди 2 години
Дам, всички 200к души у нас с по над 10к месечен доход сме крадци. ВЕрвай си.
66
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 58 строежа на пътищата го плащаме НИЕ с големите заплати и данъци.... Па л я чо , ходи вдигай слушалката че клиентите чакат да ги обслужваш, недей се прави на много знаещ. Какви роботи бе мулю,къде в България производството е на 100% роботизирано бе к а лъф ?Аз съм инженер- машинен и въобще не съм аутсайдер. А кой управлява транспорта бе п а ля к ? Роботи ли има в полицията, в пожарната, в администрацията?Ограничени са символите иначе може да продължа до утре да пиша,а ама няма смисъл.
65
6
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Доходи като твоите в България не са почтенни! Крал си нещо от някъде.
64
0
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Разбира се. Авансово САМО с картово разплащане и само частична предплата. Защо? За да се защитя, ако ти не си изпълниш договора с chargeback.