Разкрития за престъпления в проект на варненското пристанище

Това обявиха от МВР
5 апр 2022 16:38, Росен Стойчев
3
Разкрития за престъпления в проект на варненското пристанище
Снимка: БГНЕС

МВР предаде на прокуратурата материалите за удълбочаването на двата канала на варненското пристанище. Изводът на разследващите е, че има данни за престъпление. Те са изпратили документите с мнение за образуване на досъдебно производство.

По случая са събрани и анализирани материали от Агенция „Държавна финансова инспекция“ и други институции. Установено е, че след провеждане на процедурата по възлагане на обществената поръчка за удълбочаване на двата канала за пристанището е сключен договор за изпълнение с еднолично акционерно дружество.

Още по темата

Съгласно подписаното с възложителя споразумение е следвало акционерното дружество да извърши дейностите на свой риск със свои материали и техника.

Независимо от условията на документа и без да има това право обаче дружеството е възложило действията на друго предприятие, а то от своя страна ги е превъзложило на трето дружество.

В хода на проверката е установено, че първоначално избраното дружество не е разполагало с нужния ресурс, а второто е имало малък екип от специалисти. Заключението на разследващите е, че е налице основание за започване на досъдебно производство, допълват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: пристанищеМВРВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То присатнището е на Доган
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно, пропуснаха да споменат участието на Костадинов в "проекта". Шо така бе, Миме
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев тия злоупотреби заНякви 500млн даже и за милярди не го интересуват. Друго си е да хванеш дядо с 100л ракия и каруца която не сложила тва за акитата на коня