БДЖ пуска два допълнителни влака в края на почивните дни

Влаковете по основните направления с над 22 000 допълнителни места
29 апр 2022 10:44, Красимир Ангелов
10
БДЖ пуска два допълнителни влака в края на почивните дни
Снимка: БГНЕС

Два допълнителни влака ще бъдат осигурени поради очаквания повишен интерес към пътуване с влак в края на предстоящата поредица от почивни дни по повод Международния ден на труда – 1-ви май и Денят на храбростта (Гергьовден) – 6-и май.

На база анализ на натовареността при пътуванията през периода на Великденските празници е установена допълнителна необходимост за осигуряване на подвижен състав за пътуване по направленията Горна Оряховица-Плевен-София и Монтана-Враца-София. В тази връзка БДЖ ще осигури два допълнителни влака по тези направления на 2-ри и на 8-ми май с цел да се предостави допълнителна възможност за пътуване според очакванията за повече желаещи да се придвижат до столицата в последните от поредицата почивни дни, съобщават от националния превозвач.

Композициите ще се движат, както следва:

·     Бърз влак № 2672 от Горна Оряховица за София ще заминава от гара Горна Оряховица в 15:15 ч. и ще пристига на Централна гара София в 19:10 ч.

·     Бърз влак № 7673 от Монтана за София ще потегля от гарата в Монтана в 13:25 ч. и ще пристига на Централна гара София в 16:16 ч.

Допълнителните влакове ще спират на всички по-големи гари по маршрута на своето пътуване. Пълното им разписание е налично в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД традиционно ще осигури допълнителни места и в регулярно пътуващите влакове по основните направления в страната. За периода от днес (29-и април) до 9-и май включително композициите ще се движат с общо над 22 000 допълнителни места, като с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

·     София-Варна-София;
·     София-Бургас-София;
·     София-Пловдив-София;
·     София-Стара Загора-София;
·     София-Свиленград-София;
·     София-Горна Оряховица-София;
·     София-Плевен-София;
·     София-Видин-София;
·     София-Лом-София;
·     София-Благоевград-София;
·     София-Кулата-София;
·     Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;
·     Варна-Враца-Варна;
·     Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;
·     Пловдив-Варна-Пловдив.

БДЖ напомня на своите клиенти, че за да си осигурят комфортно и спокойно пътуване през натоварените периоди при поредица от почивни дни, е необходимо да закупят предварително билети за своето пътуване със запазено място. Служителите на билетните каси са изрично инструктирани да предупреждават клиентите на железопътния превозвач, които си закупуват билети в деня на пътуването, че при изчерпване на седящите места могат да пътуват без осигурени такива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Илия преди 1 година
Български Пощи 15 ден не работят с колети, писма, прични записи....няма ли кой така наречен журналист да се престраши и да го напише или тоя министър от СПИДИ ще се кефи със сомолетна линия до Скопие или уж нова жп линия. Война в Украйна а пощите им работят, да не говоря за Русия. Егати наглеците, а всички медии мълчат. И тоя ли ви купи.
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влаковете са за новоизпечените "столичани" - да си отидат на село за 1 май!
7
4
 
3
 
! Отговори
кщшшш преди 1 година
първо ни трябват пари за магазин ,ток,вода и след това ще мислим дали имаме пари за пътуване
6
3
 
5
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Откъде ги намериха тези модерни прясно боядисани вагони на снимката? Вагоните на БДЖ обикновено са мърляви, ръждясали, с боя от времето на бай Тошо :)
5
4
 
1
 
! Отговори
тгжжооо преди 1 година
първо ни трябва по ниска инфлация по висака заплата и пенсия и след това мислим на къде да пътуваме
4
3
 
3
 
! Отговори
пъиошш преди 1 година
първо ми осигурете по високи доходи заплати и пенсии и след това ми говори за повечето места в бдж
3
2
 
1
 
! Отговори
gono преди 1 година
Въпроса не е колко а кой кара влака в момента и накъде...
2
4
 
0
 
! Отговори
щишщиши преди 1 година
министре ти си много т... и нагъл
1
4
 
2
 
! Отговори
шщкщшш преди 1 година
народа няма пари за хляб не му трябва да пътувавие съвсем на нагли се правите за съвсем прости вземате българският народ